عکس l ابرالماس فضایی کمیاب به زمین افتاد
به گزارش خبرگزاری دکترنامهماده کشف شده به نام lonsdaleite شناخته می شود و از کربن مانند الماس ساخته شده است. تفاوت این است که ساختار کریستالی در یک الگوی شش ضلعی قرار گرفته است، بنابراین گاهی اوقات لونسدالیت را الماس شش ضلعی می نامند.
Lonsdaleite از نظر تئوری می تواند سخت تر از الماس معمولی باشد، که نشان می دهد می تواند طیف گسترده ای از کاربردهای صنعتی داشته باشد. به عنوان مثال، الماس های معمولی اکنون در تیغه های اره با کیفیت بالا استفاده می شوند.
بیش از نیم قرن است که دانشمندان از وجود این ماده آگاه بودهاند، اما مقادیری که در کریستالهایی به کوچکی نانومتر یافت میشود بسیار ناچیز است. اکنون، محققان میگویند که مقادیر زیادی از آن را در نمونههای شهابسنگ شمال غربی آفریقا پیدا کردهاند که برخی از آنها حدود 1000 برابر بزرگتر از بلورهای کشفشده قبلی هستند.
بر اساس تجزیه و تحلیل، اعتقاد بر این است که Lonsdaleite در یک برخورد کیهانی با انرژی بالا که بیش از 4.5 میلیارد سال پیش رخ داده است، شکل گرفته است و ممکن است یک سیاره کوچک یا یک سیاره بسیار بزرگ برخورد کرده باشد.
گرما و فشار حاصل از برخورد، گرافیت را در گوشته سیارک فشرده کرد و مخلوطی از مایع و گاز تولید کرد که سپس آزاد شد و لونزدالیت را تشکیل داد.
این فرآیند هیچ تفاوتی با نحوه تولید الماس بر روی زمین با استفاده از فرآیندی به نام رسوب بخار شیمیایی ندارد، اگرچه تفاوت این است که فشار طبیعی مورد استفاده برای تشکیل Lonsdaleite بیشتر است.
این اولین بار نیست که مواد عجیب و غریب از فضا کشف می شود. محققان چینی اخیراً گفتند که با مطالعه نمونههایی از غبار ماه که به زمین بازگردانده شدهاند، یک ماده معدنی فسفات جدید در ماه کشف کردهاند.
نیک ویلسون، یکی دیگر از اعضای تیمی که Lonsdaleite را در نمونههای شهابسنگ آفریقایی کشف کرد، گفت: یافتههای جدید میتواند به محققان اجازه دهد تا فرآیندهای تولید الماس موجود را برای تولید Lonsdaleite اصلاح کنند.
227227