این ماده مصرفی ریه و کبد را از کار میاندازد!
ذرات میکروپلاستیک اثرات گسترده ای بر بدن و سلامت انسان دارند و از این رو مطالعه آنها در این زمینه از اهمیت بالایی برخوردار است. آخرین یافته های دانشمندان در مورد سلول ها قلب و ریه ها این نشان می دهد که ذرات پلاستیکی در ابعاد نانو می توانند باعث تغییرات متابولیک در بدن شوند.
تیمی از محققان از چین و هنگ کنگ با مطالعه جدیدی بر روی اندازه ذرات پلاستیک 80 نانومتر این تیم سلولی را متمرکز کرده اند قلب و ریه ها انسان ها در آزمایشگاه در معرض نانوپلاستیک ها قرار گرفتند و متوجه شدند که این ذرات در عرض دو روز وارد سلول ها شده و شروع به اثرگذاری کردند.
با این حال، تیم با ردیابی ترکیبات آزاد شده توسط میتوکندری سلول، تغییرات رخ داده را مشاهده کرد. هر چه سلول های بیشتری در معرض نانوپلاستیک ها قرار گیرند، گونه های اکسیژن واکنش پذیر، آمینو اسید، پپتید و ترکیبات بیشتری را آزاد می کنند. این نشان می دهد که برخی از فرآیندهای متابولیک در سلول ها مختل شده و تغییر می کند. همچنین برخی از مسیرها میتوکندری همچنین کارایی خود را از دست می دهد.
در میان اکتشافات فراوانی که در زمینه زباله های پلاستیکی و تأثیر وجود آن بر طبیعت صورت گرفته است، تحقیقاتی نیز برای بررسی اثرات بالقوه آن بر بدن انسان آغاز شده است. این مطالعه دارای محدودیت هایی است، اما در سال های اخیر شاهدیم که اثرات سمی از ذرات پلاستیک در سلول های انسانی نشان داده شد و ثابت کرد که چگونه این ذرات می توانند سلول های ریه را به روش های خاصی تغییر دهند. در اوایل امسال، همچنین برای اولین بار ذرات پلاستیک وارد شدند عمق بافت ریه انسان دیده ام.
به گفته تیم تحقیقاتی، تغییراتی که این ذرات در بدن ایجاد می کنند، تنها مختص یک اندام خاص نیست و می تواند بر همه اندام ها تاثیر بگذارد. با این حال، در این مطالعه، دانشمندان تنها بر روی ریه ها و کبد تمرکز کردند و دریافتند که این ذرات می توانند بر نحوه عملکرد این دو اندام حیاتی تأثیر منفی بگذارند.
227227