دستگاه جدیدی که ذهن افراد معلول را رمزگشایی می کند

این دستگاه ذهن خوان می‌تواند فعالیت‌های مغزی را رمزگشایی کند، مانند فردی که مخفیانه سعی می‌کند کلمات را برای تشکیل جملات تلفظ کند.

دستگاه جدیدی که ذهن افراد معلول را رمزگشایی می کند

بر اساس گزارش شفاف، به گفته محققان، این دستگاه عصبی مصنوعی می تواند ارتباط بین افرادی را که به دلیل ناتوانی قادر به صحبت کردن یا تایپ نیستند، بازگرداند.

تحقیقات قبلی نشان داده است که سیستم های مشابه می توانند تا 50 کلمه را رمزگشایی کنند. با این حال، سیستم قبلی دایره لغات محدودی داشت و شرکت کنندگان باید سعی می کردند کلمات را با صدای بلند تلفظ کنند. از آنجایی که کاربر نیز غیرفعال است، برای انجام این کار باید تمام تلاش خود را انجام دهد.

ادوارد چانگ و همکارانش در دانشگاه کالیفرنیا یک پروتز عصبی طراحی کرده اند که قادر به ترجمه فعالیت مغز به حروفی است که جملات کامل را می سازند.

در مرحله بعد، آنها این سیستم را با کمک فردی که به دلیل فلج شدید فقط تا حدی می توانست ارتباط برقرار کند، نشان دادند. نویسنده با طراحی یک سیستم رمزگشایی از فعالیت مغز مرتبط با الفبا، روش قبلی را گسترش می دهد تا واژگان وسیع تری را شامل شود.

در این آزمایش، زمانی که داوطلبان سعی کردند هر حرف را به صورت بی صدا تلفظ کنند تا با کمک یک فرهنگ لغت 1152 کلمه ای و با سرعت 29.4 کاراکتر در دقیقه جمله ای بسازند، دستگاهی که در آزمایش نام برده شد توانست فعالیت مغزی را رمزگشایی کند. داوطلبان میزان خطا در این فرآیند نیز 6.13 درصد است.

با انجام آزمایش‌های بیشتر، محققان دریافتند که این روش را می‌توان به فرهنگ لغت حاوی بیش از 9000 کلمه با ضریب خطای 8.23 ​​درصد تعمیم داد.

برخی از جملاتی که به راحتی قابل تجزیه هستند عبارتند از: صبح بخیر، حتما شوخی می کنید، منظورتان چیست، فکر می کنم عالی است، من کنترل دارم.

علیرغم موفقیت این دستگاه، محققان هشدار می دهند که برای نشان دادن اینکه این روش می تواند با موفقیت برای شرکت کنندگان بیشتری اعمال شود، به کار بیشتری نیاز است.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

دکمه بازگشت به بالا