چگونه وبلاگ خود را سئو کنیم؟

آیا وبلاگ نویسی برای سئو سود دارد؟

وبلاگ نویسی باعث می شود روند رشد سئو دسته بندی شما بیشتر شود. هر چقدر بیشتر تولیدمحتوا کنید امکان پیدا شدن شما توسط مشتری های احتمالی بیشتر می شود. پست های وبلاگ می تواند به صورت هدفمند باشد و پرمخاطب ترین کلیدواژه ها را هدف قرار دهد. بنابراین از این شیوه می توان هدف های بسیاری را نشانه گرفت.

 بهینه سازی موتورهای جستجو برای بازاریاب ها خیلی اهمیت دارد. زمانی که صفحه وب سایت خود را بهینه می کنید (پست های وبلاگ خود را بهینه می کنید.) مردم بیشتری با جستجوی کلیدواژه های مرتبط با محصولات و خدمات شما را پیدا کنند. اما بروزرسانی های گوگل که هم زیاد و هم غلط انداز هستند کار را کمی دشوار می کند. امروز بهترین کارهایی که برای سئو SEOانجام می دهند پیرامون «مرتبط بودن» و « معنی دار بودن» است. به خواندن ادامه دهید؛ بزودی برایتان توضیح می دهم.

 از کجا بدانید که چه چیزی ضروری است؟ و چه چیزی اهمیت ندارد؟ امروزه برای رنک کردن وبلاگ چه تاکتیک هایی ضروری هستند؟ و چه تاکتیک هایی قدیمی شده اند؟

حواس پرتی و ندانم کاری یکی از مشکلات اصلی بازاریاب های دیجیتالی است. ما در این پست می خواهیم کمک کنیم. ما به شما تو ضیح می دهیم که پست های خود را چگونه برای کلیدواژه های پر اهمیت بهینه کنید. در کنار این شما چندین تاکتیک بهینه سازی را هم یاد می گیرید.توجه کنید که این تاکتیک ها همه ی فوت و فن های موجود را تشکیل نمی دهد. ما در این پست فقط 10 مورد از تاکتیک های سئو را برای قرارگرفتن در صفحه اول گوگل معرفی می کنیم.

10 تاکتیک بهینه سازی محتوای وبلاگ تان برای موتورهای جستجو

1- روی کلیدواژه های بلندی تمرکز کنید که ممکن است بازدیدکننده دلخواه شما جستجو کند

بهینه سازی محتوای وبلاگتان به این معنی نیست که هر چقدر کلیدواژه که توانستید در محتوا تکرار کنید. امروز این به درد شما نمی خورد، این در حالی است که گوگل این کار را  زیادروی تشخیص می دهد. «keyword stuffing» یا زیاده روی در استفاده از کلیدواژه علاوه بر اینکه خیر ندارد بلکه احتمال جریمه شدن را هم بیشتر می کند. روی کلیدواژه های بلندی تمرکز کنید که ممکن است بازدیدکننده دلخواه شما جستجو کند

همچنین در این حالت، تجربه ای که بازدیدکننده از سایت شما دارد خوب نخواهد بود. الگوریتمی که امروز سایت ها با آن رنک می شوند به یک مهم خیلی توجه می کند:  وبلاگ شما باید کاربرپسند باشد. بنابراین باید تولیدمحتوای وبلاگ شما به گونه ای طبیعی و مفید باشد که کاربران را جذب کند. یک قانون کلی می گوید که در هر پست وبلاگ روی یک کلیدواژه بلند تمرکز کنید. با اینکه می توانید از چند کلیدواژه دیگری هم استفاده کنید ولی بهتر است که یک کلیدواژه را مد نظر قرار دهید.

چرا کلیدواژه های بلند؟ کلیدواژه های بلند، گاها برپایه سوال هستند و پست شما را برای جستجوی مخاطبان متمرکز می کند. مخاطب هایی که کلیدواژه های بلندی را جستجو می کنند معمولا دوست دارند تمام محتوا را مطالعه کنند یا حداقل  می خواهند جواب خود را در محتوای وبلاگ شما پیدا کنند. به عبارتی بهتر شما بازدید های واقعی بدست می آورید که به میزان بیشتری تسعیر یا معاوضه می شوند.

2- در بخش های خاص محتوای وبلاگ 1-2 کلیدواژه قرار دهید

زمانی که 1 الی 2 مورد از کلیدواژه های هدف را ملاحظه کردید؛ الان زمان آن است که آن ها را در محتوای وبلاگ جاگزاری کنید. کجای محتوا این عبارت ها را می توان جاگزاری کرد که در نتایج گوگل رنک شوند؟ در 4 موقعیت ضروری شما باید کلیدواژه ها را جاگذاری کنید:

  • تگ عنوان
  • هدر و بدنه ی محتوا
  • یو آر ال (URL)
  • توضیحات متا

تگ عنوان یا (Title Tag)

عنوان یا تیتر پست وبلاگ شما اولین آدرسی است که بازدیدکننده ها و موتورهای جستجو به آن مراجعه می کنند. این دو مخاطب در اولین گام مرتبط بودن محتوا را از این طریق می سنجند. بنابراین گذاشتن کلیدواژه هدف در تیتر پست وبلاگ الزامی است. گوگل این تایتل تگ را نتیجه جستجوها (Title Tag) می نامد.

سعی کنید کلیدواژه خود را در 60 کاراکتر اول جاگذاری کنید چون 60 کاراکتر اول تیتر میزانی است  که گوگل آن را در صفحه نتایج گوگل (SERPs) نشان می دهد. به صورت فنی گوگل به جای تعداد کاراکترعرض پیکسلی را مد نظر قرار می دهد. که اخیرا جستجوی اورگانیک را از 500 پیکسل به 600 پیکسل افزایش داده است که معادل 60 کاراکتر است.

تیترهای بلند؟ اگر تیترهای بلندی را برای پست های وبلاگ خود انتخاب می کنید سعی کنید کلیدواژه را در اول تیتر بیاورید تا وقتی گوگل بخشی از تیتر را برید شامل کلیدواژه باشد. برای مثال ما در پست زیر با اینکه تیتر بلندی را انتخاب کردیم ولی سعی کردیم کلیدواژه ای را که می خواهیم رنک بشیم در اول تیتر بیاوریم.

هدر و بدنه ی محتوا (Headers & Body)

کلیدواژه های هدف خود را به صورت منطقی و با ریتمی معمولی در بدنه ی محتوا و هدر بیاورید. به عبارتی دیگر زمانی که تولیدمحتوا می کنید کلیدواژه ها باید در جاهایی که باید باشند و کاربران از خواندن مکرر آن خسته نشوند. هرگز در این کار زیاده روی نکنید که گوگل  «keyword stuffing» را تشخیص داده و شما را جریمه می کند.

کلیدواژه ها |هدر و بدنه ی محتوا (Headers & Body)

حتما قبل شروع به تولیدمحتوا برای جاهایی فکر می کنید که کلیدواژه های خود را درج کنید ولی نباید تمام تمرکز شما این باشد. اولین چیزی که باید برای شما مهم باشد سلیقه مخاطب هاست و تکرار کلیدواژه و عبارت کلیدواژه ای نسبت به آن اهمیت پایینی دارد. تمرکز شما این باشد که به سوال های مخاطب هایتان جواب دهید و برای آن ها مفید باشید. این کار را انجام دهید و متوجه می شوید که به طور طبیعی صفحه وب شما برای کلیدواژه هدف بهینه می شود.

یو آر ال (URL)

برای این که موتورهای جستجو هویت محتوای شما را بشناسند به URL شما هم توجه می کنند.  کلیدواژه موجود در URL یکی از اولین چیزهایی است که در صفحه نتایج خودش را می نمایاند. شما فرصت های زیادی دارید که  همه ی پست ها بر روی یک URL مخصوصی سوار می شوند. بنابراین تلاش کنید یو آر ال پست شما 1 الی 2 مورد از کلیدواژه ها را داشته باشد.

در ادامه مقاله ما کمی بیشتر و عمیق تر درباره توضیحات متا خواهیم گفت. توضیحات متا برای مخاطب هایتان و موتورهای جستجو درباره اطلاعات موجود در محتوای پست وبلاگتان خبر می دهد. به عبارتی ویترین کوچکی از محتوای پست شماست. بنابراین از کلیدواژه های بلندی استفاده کنید تا گوگل و مخاطب هایتان از مرتبط بودن پست شما اطمینان داشته باشند. این نکته هم به خاطر داشته باشید که نوشته ی خوب مخاطب را جذب می کنید و میزان کلیک خور بودن سایت شما را بیشتر می کند. جملات موجود در متای توضیحات شما هر چقدر جذاب باشد مخاطب را بیشتر تحت تاثیر قرار می دهد.

3- اطمینان حاصل کنید که وب سایت شما موبایل پسند باشد.

آیا تا حال توجه کرده بودی که بیشتر مردم برای جستجوی چیزی در گوگل از موبایل هایشان استفاده می کنند؟ به سبب این همه جستجوی باارزشی که مردم با تلفن های هوشمند خود انجام می دهند گوگل در ابتدا نتایج موبایل پسند را نشان می دهد. این فقط یک دلیل گوگل برای اهمیت دادن آن به وب سایت های موبایل پسند است که از سال 2015 با بروزرسانی الگوریتم پاندا هنوز هم اعتبار دارد.

با داشتن یک طراحی ریسپانسیو، وب سایت شما می تواند با یک URL مشترک محتوای پست وبلاگ را هم برای موبایل  و برای دسکتاپ به خوبی نشان دهد. این به چند دلیل برای سئوی وب سایت شما موثر هست، یکی از دلیل ها این است که بازدیدهایی که می آیند بین دو URL پخش نمی شوند. این کمک می کند قدرت سئوی صفحه خود را متمرکز کنید درنتیجه سبب می شود گوگل صفحات شما را بهتر و به طور منظم رنک کند.

برای مرور دوباره، توضیحات متا در صفحه نتایج گوگل (SERPs)  فضایی است که ما در آن جا با جزئیات بیشتری درباره پست خودمان ارایه می دهیم. مخاطبان با مطالعه توضیحات موجود در متا تصمیم می گیرند که از وب سایت شما بازدید کنند یا نه! حداکثر مقدار مجاز برای نوشتن در بخش متای توضیحات نسبت به قبل بیشتر شده است و حدود 300 کاراکتر است. این 300 کاراکتر به مخاطب می گوید که لینک حاوی چه اطلاعاتی است.

4-توضیحات متا (meta description) را بهینه کنید و تمام فضای آن استفاده کنید.

متن متای توضیحات علاوه بر اینکه باید توانایی جذب مخاطب را داشته باشد باید مرتبط هم بوده و حاوی کلیدواژه بلند مطلوب شما هم باشد که می خواهید رنک شوید.  در تصویر زیر همانطور که می بینید عبارت جستجو شده ی من «طراحی سایت در تبریز» در قسمت متای توضیحات پررنگ شده است. این به بازدیدکننده ها کمک می کند که با عبارت جستجو شده و نتایج بدست آمده ارتباط برقرار کنند. همانطوری که می بینید کلیدواژه «تبریز» هم پررنگ شده است این به آن معنی است که گوگل کلیدواژه های مرتبط هم برایش اهمیت دارد.

به یاد داشته باشید، گوگل در صفحه نتایج (SERPs) ممکن است گاهی اوقات متنی از جاهای دیگر را در بخش متای توضیحات نشان دهد که شامل کلیدواژه است. درست است که بهینه سازی متای توضیحات گوگل همیشه جواب نمی دهد ولی عمدتا چیزی را نشان می دهد که ما به آن بهینه کردیم. بنابراین هنگام بهینه سازی سعی کنید این قسمت را هم بهینه کنید. تا هم مخاطب بیشتری جذب کنید و هم مرتبط بودن پست خود را به موتورهای جستجو ثابت کنید.

5- متن جایگزین (alt text) عکس های خود را بهینه کنید

پست های وبلاگ نباید صرفا متن باشند. شما باید عکس هایی هم بگذارید که محتوا را توضیح دهد. اما موتور جستجوی گوگل فقط عکس ها را دنبال نمی کند بلکه را مد نظر قرار می دهد. از آن جایی که موتورهای جستجوی گوگل نمی توانند عکس ها را مثل انسان ها ببینند؛ از این رو  تکست های جایگزین نشان می دهند که عکس ها درباره چه چیزی هستند.

زمانی که بنا به دلایلی عکس ها نشان داده نشوند، تکست های جایگزین می گویند که عکس درباره چه چیزی است. همچنین وجود عکس ها به محتوا نشاط می بخشد و افراد زمان بیشتری در صفحه شما می مانند و ممکن است از مقاله های دیگر شما هم دیدن کنند. به صورت تکنیکی، متن های جایگزین به بخشی از کدهای html عکس ها اضافه می شوند. در زیر مثالی از تگ  تکست جایگزین را برایتان نشان می دهیم:

درست است که تکست های جایگزین به اندازه فاکتورهای دیگر اهمیت ندارند ولی بهینه کردن این فاکتور هم زمان زیادی نمی برد. به راحتی و با کمی ذوق می توانیم عبارت «توله سگ درون سبد» را در تگ آلت تکست جایگزین کنیم. زمانی که این عبارت را جستجو کنند عکس صفحه ما هم می آید.

6- از تگ های عنوان مشابه زیاد استفاده نکنید

تگ های عنوان می توانند کمک کنند که محتوای خود را بهینه کنید. اما اگر زیاد از آن ها استفاده کنید ممکن است مضر باشد. ممکن است به علت داشتن .

اینگونه فکر کنید: وقتی که یک  تگ عنوان (topic tag) درست می کنید، محتوای آن تگ های عنوان هم ظاهر می شوند. اگر برای یک محتوا از تگ های عنوان مشابه زیادی استفاده کنید گوگل فکر  می کند که شما یک محتوا را چند بار در وب سایت خود منتشر کرده اید. برای مثال اگر شما از تگ های عنوان مثل «وبلاگ نویسی»، «وبلاگ» و «پست وبلاگ» استفاده کنید خیلی مشابه هستند که در یک پست استفاده شوند.

اگر از اینکه پست های فعلی شما تگ های مشابه زیادی دارد، نگران هستید در روزهای آینده برای تمیز کردن آن وقت بگذارید. 15 الی 25 تگی که به نظرتان مرتبط بوده و شبیه یکدیگر نیستند نگه دارید. سپس پست های خود را با آن تگ ها بروز کنید. در این صورت شما نگران محتوای تکراری نخواهید بود.

7- از ساختار های URL ی استفاده کنید که به بازدیدکننده ها کمک کند

ساختار URL صفحات شما (که از URL های خاص پست های وبلاگ شما متفاوت است) به بازدیدکننده های شما کمک می کند که ساختار وب سایت شما و محتوا را بشناسند. موتورهای جستجو به URL هایی اهمیت می دهند که امکان پیدا شدن محتوا توسط بازدیدگننده و خودشان راحت تر باشد.

8- زمان هایی که امکان داشت به صورت داخلی لینک دهید

لینک دهی داخلی در پست های وبلاگ به موتورهای جستجو می فهماند که محتوای شما معتبر و مرتبط است. این کار را می توانید برای دیگر صفحات وب سایت خود انجام دهید. اگر دیدید که وب سایت یا صفحات دیگری هستند که با پست شما مرتبط هستند به آن ها هم لینک دهید. ممکن است دیده باشید که من خودم از این لینک دهی به کرات استفاد می کنم. زمانی که می بینیم خواندن پستی برای بازدیدکننده های وبلاگ مفید است به آن لینک می دهم. لینک دهی داخلی نه تنها بازدیدکننده ها را در وبلاگ شما نگه می دارد بلکه به تمام لینک های موجود در صفحه هم سود دارد و همه را در برمی گیرد.

9- از کنسول سرچ گوگل استفاده کنید

کنسول سرچ گوگل رایگان است و بخشی دارد گزارش که آنالتیکس گوگل () گفته می شود. گزارش به شما امکان آنالیز کلیک های جستجو را می دهد. به شما کمک می کند که بدانید مردم با کدام کلیدواژه محتوای وبلاگ شما را پیدا می کنند. اگر دوست دارید به صورت حرفه ای محتوای بهینه شده منتشر کنید و مثل ما در صفحه نتایج گوگل پرچم دار باشید. از طریق لینک زیر محتوای جرفه سفارش دهید.

بازاریاب های محتوایی زیادی مدعی می شوند که پست های وبلاگ شما را بهینه می کنند. واقعیت این است که وبلاگ شما بلافاصله شروع به رنک شدن نمی کند. زمان می برد که اعتبار جستجو بدست بیاورد. اگر به صورت مداوم و مرتب پست های وبلاگ بهینه شده ای را منتشر کنید به مرور پاداش های خوبی مثل ترافیک و رنک شدن دریافت خواهید کرد.

10-از خوشه بندی (topic clusters) استفاده کنید

شیوه ای که بیشتر وبلاگ ها ساختار یافته اند و همچنین وبلاگ ما، در این حالت وبلاگ نویسان و سئوکاران ما تلاش کرده اند که پست های وبلاگ ویژه ای منتشر کنند. از این رو نتیجه سازماندهی شده نیست! بازدیدکننده هم به سختی می تواند اطلاعات مورد نیاز خود را پیدا کند.

دکمه بازگشت به بالا