دوره پنهان بیماری ام.اس چقدر است؟
ام اس یک بیماری مزمن است که عمدتاً جوانان را درگیر می کند و روند رو به رشدی در سراسر جهان دارد. سوال این است که چگونه می توان از این بیماری پیشگیری کرد و در عین حال علائم آن چیست؟
بر اساس ISN ها، ام اس یک بیماری مزمن است که در درجه اول جوانان را تحت تاثیر قرار می دهد. در عین حال طبق اعلام انجمن. در ایران زنان دو تا سه برابر بیشتر از مردان به این بیماری مبتلا می شوند. از آنجایی که بروز برخی از بیماری های خودایمنی در زنان بیشتر است، علت آن هنوز ناشناخته است. گفته می شود تاثیر هورمون های زنانه ممکن است در بروز این بیماری موثر باشد.
در عین حال، در این بیماری، بسته به اینکه کدام قسمت از سیستم عصبی درگیر است، علائم بالینی متفاوت است. به طوری که می تواند به صورت تاری دید در یک چشم یا به صورت ضعف اعضا و یا به صورت اختلالات تعادل و اختلال حرکتی و یا به صورت اختلالات ادراری ظاهر شود. اگر این علائم در یک فرد جوان مشاهده شد و بیش از 24 ساعت طول کشید، آن فرد باید به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کند.
دوره نهفته ام اس
دوره نهفتگی ام اس متفاوت است. بنابراین ممکن است ماه ها و سال ها در برخی افراد پنهان بماند. در عین حال، در برخی افراد ممکن است در شروع بیماری خود را نشان دهد. این بستگی به محل ظاهر شدن پلاک التهابی در مغز دارد. در برخی از نقاط بدون علامت، ممکن است علائم بالینی وجود نداشته باشد و بیماری ممکن است پنهان بماند. در عین حال زمان تشخیص بیماری و مرحله بیماری در زمان تشخیص در درمان موثر است. هر چه زودتر تشخیص و درمان شود، بهتر است.
روند رشد ام اس در جهان و ایران
لازم به ذکر است که مهمترین معیارهای تشخیصی ام اس معاینه بالینی پزشک و تایید تشخیص از طریق ام آر آی است. گفته می شود در سراسر جهان بیماری ام اس روند نسبتاً رو به رشدی دارد و افزایش آن در بسیاری از کشورهای جهان مشاهده می شود و این بیماری در دنیا روند رو به رشدی را تجربه می کند. تعداد بیماران ام اس نیز در سراسر جهان در حال افزایش است. همچنین طبق اعلام انجمن ام اس ایران، طی دو دهه گذشته این روند در کشور ما رو به افزایش بوده است.
علل و درمان ام اس
تحقیقات زیادی در زمینه بیماری ام اس در سرتاسر دنیا در حال انجام است و این تحقیقات عمدتاً در مورد شناخت علل بیماری و در زمینه درمان است. در زمینه علم بیماری، به نظر می رسد که یک عامل باعث ایجاد بیماری نمی شود، بلکه یک سری عوامل ژنتیکی و محیطی که در رأس آنها عوامل ویروسی قرار دارند، باعث ایجاد ام اس می شوند. از سوی دیگر، در پزشکی، گرایش عمدتاً به سمت استفاده از داروهای قویتر برای کنترل بیماری و همچنین داروهایی است که عوارض جانبی کمتری دارند و قویتر هستند و سیستم ایمنی را سرکوب میکنند. لازم به ذکر است که چون ام اس یک بیماری خودایمنی است و سیستم ایمنی بدن به صورت سرکش و کنترل نشده به بافت عصبی حمله می کند، طب رایج سعی در سرکوب سیستم ایمنی و مهار آن تا حدودی دارد.
بروز ام اس 15 درصد کاهش می یابد اگر …
از آنجایی که علل ابتلا به ام اس به طور قطعی مشخص نیست، توصیه جدی در زمینه پیشگیری وجود ندارد، اما به نظر می رسد کاهش استرس اجتماعی، مصرف ویتامین D، ورزش در دوران نوجوانی و نوجوانی و پرهیز از سیگار و دخانیات از اهمیت بالایی برخوردار است. . عوامل ارائه شده در زمینه پیشگیری از بیماری ام اس؛ بنابراین گفته میشود که مثلاً اگر در جامعهای استعمال دخانیات در بین نوجوانان و جوانان حذف و قطع شود، 15 درصد از ابتلا به اماس کاهش مییابد.
انتهای پیام