افزایش جمعیت به معنای تهدید نیست، بلکه یک فرصت است
رئیس صندوق جمعیت سازمان ملل متحد در ایران با اشاره به جمعیت 8 میلیاردی جهان گفت: این رقم به معنای 8 میلیارد استعداد است و افزایش جمعیت به معنای نه تهدید، بلکه فرصت است.
با توجه به ISN ها، ساتیا دورایسوامی، رئیس صندوق جمعیت سازمان ملل متحد در ایران (UNFPA) در سیزدهمین نشست از سلسله نشست های سلامت سالمندان با موضوع “تحقیقات سالمندی در ایران: چالش ها و راه حل های توسعه” با اشاره به پیری جمعیت و مرتبط با آن گفت: چالشها فقط مربوط به ایران و جهان نیست، با توضیح مختصری از سازمان ملل متحد، تصریح کرد: این سازمان بهطور خاص روی مسائل مربوط به جمعیتها بهویژه زنان، دختران و زنان سالمند کار میکند. در 5 حوزه با محوریت آژانس های کمک کننده، توصیه هایی در سیاست گذاری، ظرفیت سازی، مدیریت اطلاعات، ارائه خدمات و مشارکت های مورد نیاز.
وی با تاکید بر اینکه بیشتر مدیریت دانش در سازمان ملل انجام می شود، گفت: بخشی از آن شامل حمایت های مالی است.
رئیس صندوق جمعیت سازمان ملل متحد در ایران با بیان اینکه جمعیت در سطح جهان رو به افزایش است و چند هفته پیش در آبان ماه، سازمان ملل به طور رسمی اعلام کرد که جمعیت جهان به 8 میلیارد نفر می رسد، افزود: این رقم به معنای 8 میلیارد استعداد و رشد است. جمعیت تهدید نیست بلکه یک فرصت است.
رئیس صندوق جمعیت سازمان ملل متحد در ایران در ادامه گفت: در سال 2017 از هر 8 نفر یک نفر سالمند بود اما تا سال 2030 از هر 6 نفر یک نفر سالمند و تا سال 2050 از هر 5 نفر یک نفر سالمند خواهد بود. سن بالا باشد پیر شدن.
وی با اشاره به اینکه زنان از نظر زیستی بیشتر از مردان عمر می کنند، تصریح کرد: تا سال 1396، 54 درصد زنان بالای 60 سال و 61 درصد آنها بالای 80 سال سن داشته اند.
رئیس صندوق جمعیت سازمان ملل متحد در ایران با اشاره به اینکه کلیشه ها و تعصبات والدین از جمله میزان وابستگی به والدین، امید به زندگی و تعریف سالمندی در کشورهای مختلف متفاوت است، گفت: باید در هر کشوری با دقت بیشتری بررسی شود. .
یک دهه سن چیست؟
وی با بیان اینکه «دهه سالمندی سالم» از سال 2020 تا 2030 توسط آمریکا اعلام شد، گفت: رسیدن به سالمندی سالم نیازمند تعهد گسترده دولت، رسانه ها و … است. همچنین بستگی به این دارد که چقدر به چرخه زندگی توجه کنیم، به این معنا که تمام تلاش ها و سرمایه گذاری هایی که در هر مرحله از زندگی یک فرد انجام می شود، خود را در نحوه و کیفیت زندگی آن فرد در دوران پیری نشان می دهد.
دکتر با نشان دادن اینکه چندین دهه پیری سالم اهداف مختلفی را دنبال می کند. دورایسوامی تصریح می کند: یکی از اهداف او مبارزه با پیری و قضاوت درباره سن و سالمندی است و اینکه دوران سالمندی از چه سنی شروع می شود، چه باورهای غلطی در مورد آنها وجود دارد. دیگری در مورد محیط دوستانه سالمندان است. با توجه به اینکه سالمندان در معرض خطر انزوا قرار دارند، همانطور که دوران کووید-19 و بلایای طبیعی و جنگ ها به خوبی نشان می دهد، نقض و فراموشی حقوق سالمندان آسان است. اصفهان در این راستا گام های موثری برداشته و امید است 10 استان دیگر اضافه شود. از دیگر اهداف می توان به مراقبت تلفیقی و مراقبت طولانی مدت از سالمندان، توجه و مدیریت انزوای اجتماعی و تنهایی سالمندان و در نهایت توجه به سالمندان و شرایط اضطراری آنها اشاره کرد.
این اشتباه است که همه سالمندان را با یکدیگر یکسان کنیم
وی به نقل از تحقیقات انجام شده گفت: وضعیت اقتصادی افراد تأثیر مهمی در طول عمر آنها دارد. بنابراین معادل سازی همه سالمندان با یکدیگر اشتباه است. در میان سالمندان با توجه به سن افراد جوان، میانسال و بسیار مسن دیده می شود. که این گروه ها با یکدیگر متفاوت هستند و هر کدام نیازهای متفاوتی دارند. بحث زنانه شدن در دوران سالمندی موضوع مهم دیگری است. در ادامه، تعداد زنان سالمندی که سرپرست خانوار هستند و از نظر اقتصادی وابسته هستند افزایش خواهد یافت.
رئیس صندوق جمعیت سازمان ملل متحد در ایران به ارائه یکپارچه خدمات درمانی به سالمندان اشاره کرد و گفت: این تنها مشکل نیست، بلکه سالخوردگی نیروی کار خدمات پزشکی از دیگر مواردی است که باید به آن توجه شود. به حساب آوردن.”
لزوم استفاده صحیح از فناوری توسط والدین
وی با اشاره به اینکه کووید-19 درس های مهمی در زندگی به ما می دهد، گفت: مطالعات در سطوح وسیع و گسترده و بین کشورها نتایج ارزشمندی دارد. همچنین، اگرچه فناوری بسیار مهم است، اما به دلیل آشنایی کمتر والدین با آن، می تواند آنها را از جامعه منزوی کند. بنابراین استفاده صحیح از فناوری در این گروه سنی باید مورد توجه قرار گیرد.
دکتر دورایسوامی با بیان اینکه در ایران باید ارزیابی مشترکی بر روی سالمندان انجام شود، خاطرنشان کرد: داشتن همگروهی در گروه های سنی مختلف، ثبت علل مرگ و میر و بیماری در سالمندان و داشتن روش های نوین ارزیابی و مدل های مختلف برای درمان سالمندان. یکی از مواردی است که باید اصلاح شود.
رئیس صندوق جمعیت سازمان ملل متحد در ایران در پایان از حمایت از پژوهشگران پیر و جوان خبر داد.
انتهای پیام