موارد جدید آنفلوآنزا کاهشی است / نگرانی از موج گسترده کرونا نداریم

موارد جدید آنفلوآنزا کاهشی است / نگرانی از موج گسترده کرونا نداریم

یکی از اعضای کمیته علمی ملی کرونا گفت: در حال حاضر هیچ نگرانی مبرمی برای گسترش موج کرونا در هفته‌های آتی نداریم، اساساً این دانش بشری است که حتی در پیشرفته‌ترین کشورهای جهان نیز دقیق است. دسترسی به آمار بیماری.”

به گفته عیسیدکتر. مسعود یونسیان اظهار داشت: قبل از واکسن می گفتیم موج کرونا تابع دو مولفه یعنی رفتار مردم و نوع ویروس است. اکنون جزء سوم اضافه شده است و آن سطح ایمنی جامعه است. وقتی اطلاعات دقیقی در مورد سطح امنیت عمومی نداریم، بهتر است از پیش بینی های بلندمدت خودداری کنیم. زیرا اگر پیش‌بینی درست نباشد، ممکن است اعتماد عمومی به نظام سلامت کاهش یابد و سایر توصیه‌های مبتنی بر مشاهدات تأثیر چندانی نداشته باشد.

وی افزود: بهتر است ابتدا به جای پیش بینی شرایط بیماری را رصد کنیم، هر بار که علائم افزایش مبتلایان به کرونا را مشاهده می کنیم باید هشدار دهیم. زیرا جامعه نمی تواند همیشه محدود باشد. البته تلاش ما باید شامل واکسیناسیون و ایمن سازی افراد مناسب باشد. بنابراین، ما در حال حاضر هیچ مدرکی برای پیش بینی زمان موج بعدی کرونا در کوتاه مدت، میان مدت یا بلند مدت نداریم.

یکی از اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران هشدار داد: Omicron و زیرگونه ای از این سویه باعث بیماری کمتری می شود، اگرچه اکثر جمعیت به دلیل واکسیناسیون یا ابتلا به بیماری مصونیت نسبی دارند و فعلاً وجود دارد. دلیلی برای نگرانی یا اقدام نیست ما چیز جدیدی نداریم

یونسیان با اشاره به وضعیت آنفلوآنزا در کشور و منطقه گفت: خوشبختانه طی سه تا چهار هفته گذشته موارد جدید آنفلوآنزا کاهش یافته است و بر اساس گزارش گروه ویروس شناسی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران شایع ترین نوع آنفلوانزا در کشور H3N2 است که مشابه آنفولانزای اسپانیایی متفاوت است و ما را راحت تر می کند. زیرا نگرانی ما در مورد شیوع گسترده آنفلوآنزا کمتر شده است. البته اقدامات بهداشتی به ویژه شستن دست ها، استفاده از ماسک، تهویه مناسب و فاصله گذاری فیزیکی همیشه هم برای کرونا و هم برای آنفولانزا موثر است.

وی خاطرنشان کرد: در جلسه قبلی کمیته علمی ملی کرونا، گزارشی را ارائه کردم که در آن همه‌گیری آنفلوانزای ۱۹۱۸ یا آنفلوانزای اسپانیایی و شباهت‌های آن با همه‌گیری کووید-۱۹ مقایسه شد. اگر جهان به اندازه کافی درباره وقایع آن زمان در تاریخ تحقیق می کرد، می توانست درس های مهمی بیاموزد. یکی از درس ها این است که در تجویز دارویی که هیچ مدرکی دال بر اثربخشی آن ندارد، نباید عجله کرد. البته در این دو بیماری همه گیر، انواع داروها متفاوت است و پزشکی امروزی پیشرفته تر است، اما نکته اصلی این است که در مورد داروهایی که هنوز به اندازه کافی اثبات نشده اند، عجله نکنیم.

بر اساس اعلام وبدا، یونسیان افزود: اقدامات غیرپزشکی مانند فاصله گذاری اجتماعی در همه گیری آنفولانزای 1918 مطرح شد که با به تعویق انداختن همه گیری کرونا به آن دست یافتیم. برخی از اقدامات، مانند بستن مدارس و مراکز آموزشی، ممکن است نتیجه معکوس داشته باشد. زیرا جدا از آسیب رساندن به آموزش، نحوه محافظت از دانش آموزانی که بخشی از تجربه همه گیری 1918 بودند، نامشخص است.

وی بیان کرد: عوارض عصبی و روانی که مدت ها پس از بهبودی آنفولانزا در افراد وجود داشت، از جمله افسردگی، اختلالات روانی و عصبی از جمله از دست دادن بویایی و چشایی در آن زمان نسبتاً شایع بود و برخی از این عوارض در کرونا نیز مشاهده شد.

عضو کمیته علمی ملی کرونا با اشاره به وضعیت ویروس کرونا در شش منطقه سازمان جهانی بهداشت گفت: به جز کشورهای غرب اقیانوس آرام مانند ژاپن، کره و برخی از کشورهای شرق آسیا، استرالیا و اقیانوسیه. وضعیت ویروس کرونا در پنج منطقه دیگر سازمان بهداشت جهان نسبتاً پایدار است.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا