آیا هوش مصنوعی میتواند روی برداشت محصولات نیز اثرگذار باشد؟
آشنایی با هوش مصنوعی
هوش مصنوعی یکی از جدیدترین تکنولوژیهای نرمافزاری و سختافزاری در دنیاست که با استفاده از محاسباتی که انجام میدهد میتواند بسیاری از فرایندهایی که حتماً باید توسط انسان انجام شوند را شبیهسازی کرده و بهصورت هوشمند و خودکار انجام دهد. پایه و اساس این تکنولوژی محاسبات ریاضی و استفاده از الگوریتمهای جدید است که میتواند تفکر انسانی را کاملاً شبیهسازی کند. این تکنولوژی امروزه در صنایع مختلفی استفاده میشود و کاربردهای زیادی دارد که ازجمله آنها میتوان به صنعت کشاورزی اشاره کرد. استفاده از هوش مصنوعی در صنعت کشاورزی باعث بهبود کیفیت، افزایش کمیت محصولات، کاهش هزینهها، و … خواهد شد.
جهت ثبت سفارش خرید تریلی تراکتور، خرید گاو اهن و خرید بیل تراکتور به همراه دریافت لیست قیمت روز با کارشناسان ما تماس بگیرید.
هوش مصنوعی در کشاورزی
استفاده از هوش مصنوعی در کشاورزی دسترسی کشاورزان به بازار محصولات، نهادهای حمایتی، مدیریت و پایش دادههای مربوط به مزارع و زمینهای کشاورزی، مشاوره درباره کاشت، داشت و برداشت محصول، استفاده از وام اعتبار و بیمه محصول کشاورزی را بهبود میبخشد. دادههای بهموقع و دقیق همراه با تجزیهوتحلیل هوشمندانه میتواند به ایجاد یک زنجیره تأمین کارآمد مبتنی بر تقاضا منجر شود. بهطور خلاصه، استفاده بیشتر از هوش مصنوعی در کشاورزی بهرهوری تولید و استفاده بهینه از منابع طبیعی را افزایش میدهد.
هوش مصنوعی در کشاورزی بهطور پیوسته به عنوان بخشی از تکامل تکنولوژیک این صنعت در حال ایفای نقش است. فناوری هوش مصنوعی به تشخیص بیماری در گیاهان، مدیریت و از بین بردن آفات و برنامهریزی برای تغذیه مناسب مزارع کمک میکند. حسگرهای هوش مصنوعی میتوانند علفهای هرز را شناسایی و هدف قرار دهند و سپس تصمیم بگیرند که کدام علف کش را در کدام منطقه استفاده کنند.
از الگوریتمهای یادگیری ماشین در تصاویر ثبت شده توسط ماهوارهها و هواپیماهای بدون سرنشین استفاده میشود. فناوریهای مجهز به هوش مصنوعی شرایط آب و هوا را پیشبینی میکنند، پایداری محصول را تجزیهوتحلیل میکنند و مزارع را از نظر وجود بیماریها یا آفات و تغذیه نامناسب گیاهان در مزارع با دادههایی مانند دما، بارندگی ارزیابی میکنند.
هوش مصنوعی در آبیاری
آبیاری زمینهای کشاورزی حدود 70 درصد از مصرف آب دنیا را تشکیل میدهد. با توجه به اینکه محصولات کشاورزی نیازمند مقادیر زیادی آب هستند، کشاورزان همواره به دنبال راهکارهایی بوده تا بتوانند ناکارآمدیهای موجود در این حوزه را از بین برده و در مصرف آب صرفهجویی کنند. هوش مصنوعی در کشاورزی میتواند در این زمینه کمککننده باشد. تکنولوژی میتواند با اطلاعاتی که جمعآوری و پردازش میکند سیستمهای آبیاری را هوشمندتر کرده و با بررسی سلامت خاک بهترین روش را برای آبیاری این زمینها طراحی کند. در حال حاضر پهپادهای مخصوص آبیاری که با استفاده از همین تکنولوژی کار میکنند میتوانند به بهینهترین شکل ممکن آبیاری زمینهای کشاورزی را انجام دهند. نحوه عملکرد آبیاری زمینهای کشاورزی هوشمند به شکل زیر است:
- نرمافزار هوش مصنوعی که با هواپیماهای بدون سرنشین یکپارچه شده زمینهای کشاورزی را مورد بررسی قرار میدهد.
- این هواپیماها بهصورت هفتگی بر فراز زمینهای کشاورزی پرواز کرده و با استفاده از دوربینهایی که دارند اطلاعات موردنیاز را دریافت میکنند.
- نرمافزارهای هوش مصنوعی میتوانند از طریق این اطلاعات مشکلات سیستم آبیاری را شناسایی کرده و راهکارهایی را برای حل این مشکلات ارائه دهند.
- کشاورزان میتوانند از تکنولوژیهای مبتنی بر هوش مصنوعی برای آبیاری قطرهای یا روشهای بهینهتر برای آبیاری استفاده کرده و مشکلات شناساییشده را برطرف کنند.
- تصاویر هوایی مجدداً توسط پهپادها دریافت شده و پردازش میشوند تا در صورت بروز مشکلات جدید، این موارد نیز شناسایی شوند.
درباره کشاورزی هوشمند چه میدانید؟
پس از ، استفاده از هوش مصنوعی در کشاورزی باعث به وجود آمدن یک مفهوم جدید شد که امروزه با نام شناخته میشود. دقیقا تعریف کشاورزی هوشمند چیست؟ در خصوص این اصطلاح باید دقت داشت که کشاورزی هوشمند درواقع تنها به کاربرد هوش مصنوعی در کشاورزی اشاره ندارد. کشاورزی هوشمند به معنای استفاده از انواع تجهیزات و تکنولوژیهای هوشمند و نرمافزاری است که امروزه در صنعت کشاورزی استفاده میشوند. ازجمله این تکنولوژیها میتوان به هوش مصنوعی، یادگیری ماشین، اینترنت اشیا، شبکههای بلاکچین، تکنولوژیهای سختافزاری مانند رباتیک و … اشاره کرد. همگی این تکنولوژیها میتوانند در بهبود فرایند کشاورزی مفید و مؤثر واقع شوند.
مزایای استفاده از هوش مصنوعی در کشاورزی
هوش مصنوعی در کشاورزی میتواند مزایای زیادی داشته باشد و از جهات مختلفی سودمند باشد. ازجمله مهمترین مزایای آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تجزیهوتحلیل تقاضای بازار: هوش مصنوعی میتواند انتخاب محصول مناسب برای کشاورزی را سادهتر کند. با استفاده از هوش مصنوعی و پردازش اطلاعات آن، کشاورزان میتوانند متوجه شوند که در سال جدید چه محصولی بیشترین میزان بازدهی را خواهد داشت و از طرف دیگر کدام محصول ممکن است تقاضای بیشتری در بازار داشته باشد و درنتیجه سودآوری بیشتری را برای کشاورزان به وجود بیاورد.
- مدیریت ریسک و خطرات: کشاورزان با استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی میتوانند به کاهش خطاها در این صنعت کمک کنند. با استفاده از هوش مصنوعی (AI) در کشاورزی میتوان بیماریها را پیشبینی کرده و راهکارهای خوبی را برای مقابله با آنها اتخاذ کرد. از طرف دیگر میتوان مشکلاتی مانند آفتها را نیز شناسایی کرد.
- با استفاده از هوش مصنوعی میتوان بذرهایی را برای کاشت انتخاب کرد که بیشترین شانس را برای رشد دارند. این مسئله میتواند به میزان زیادی هم روی کیفیت محصولات تولیدشده در صنعت کشاورزی تأثیرگذار باشد و هم باعث شود تا کمیت محصولات تولیدشده افزایش پیدا کند.
- نظارت بر سلامت خاک: یکی از عوامل بسیار مهمی که میتواند روی کیفیت و کمیت محصولات کشاورزی تولیدشده تأثیرگذار باشد، مسئله سلامت خاک است. سیستمهای هوش مصنوعی میتوانند با تجزیهوتحلیل دادههای شیمیایی که از خاک جمعآوری میکنند، تخمینهای دقیقی را نسبت به مواد مغذی ازدسترفته در خاک ارائه دهند و درنتیجه نظارت کاملی روی سلامت خاک داشته باشند.
- حفاظت از محصولات زراعی: هوش مصنوعی میتواند روی وضعیت گیاهان و محصولات کشاورزی نیز نظارت دقیقی داشته باشد و بیماریها، مشکلات، علفهای هرز و … را تشخیص داده و بهاینترتیب از محصولات کشاورزی حفاظت کند.
- کوددهی هوشمند: از دیگر مزایای مهم هوش مصنوعی در کشاورزی میتوان به این مسئله اشاره کرد که هوش مصنوعی میتواند ترکیبی بهینه از کودهای کشاورزی را برای محصولات کشاورزی ارائه دهد و میزان دقیق کود دهی را نیز برای شما مشخص کند. با استفاده از تجزیهوتحلیل دادهها این تکنولوژی قادر خواهد بود تا زمان درست و مناسب را برای کود دهی به محصولات کشاورزی مشخص کرده و از این طریق روی کیفیت محصولات اثرگذار باشد.
معایب استفاده از هوش مصنوعی در صنعت کشاورزی
در کنار تمامی مزایایی که برای استفاده از هوش مصنوعی در کشاورزی بیان کردیم نباید فراموش کرد که استفاده از این تکنولوژی در صنعت کشاورزی میتواند معایبی را نیز به همراه داشته باشد که ازجمله این معایب میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- پیادهسازی کامل تکنولوژی هوش مصنوعی در زمینهای کشاورزی ممکن است هزینه زیادی را نیاز داشته باشد و برای این کار کشاورزان نیازمند سرمایهگذاریهای کلانی خواهند بود.
- دسترسی به اینترنت یکی از موارد مورد نیاز برای استفاده از هوش مصنوعی در زمینهای کشاورزی است. در بسیاری از زمینهای کشاورزی دسترسی دائم و مداوم به اینترنت وجود ندارد و همین مسئله نیز ممکن است مشکلات و چالشهایی را برای پیادهسازی این تکنولوژی به وجود بیاورد.
- بهطورکلی پیادهسازی هوش مصنوعی در کشاورزی دارای پیچیدگیهای زیادی است و برای نصب و استفاده از این تجهیزات، کشاورزان باید از نیروهای متخصص کمک بگیرند که چنین نیروهایی در حال حاضر بسیار کم هستند.
البته نباید فراموش کرد که در حال حاضر کارشناسانی که در این حوزه فعالیت دارند راهکارهایی را ارائه دادهاند تا بتوانند هریک از این مشکلات و معایب را به بهترین شکل ممکن برطرف کنند.
ترکیب هوش مصنوعی و تکنولوژیهای دیگر در صنعت کشاورزی
زمانی که هوش مصنوعی در کشاورزی با تکنولوژیهای دیگر مانند کلانداده، انواع حسگرها، و … ادغام میشود میتواند عملکردی بسیار بهتری را از خود نشان دهد و نتیجه بهتری را نیز به وجود بیاورد. استفاده از کلانداده باعث میشود تا قدرت تحلیل اطلاعات توسط هوش مصنوعی افزایش پیدا کند. استفاده از حسگرها و اینترنت اشیا میتواند دقت دریافت اطلاعات از زمینهای کشاورزی را افزایش دهد و بهاینترتیب، روی نتیجه کار تأثیر بیشتری داشته باشد.
پرسش و پاسخ
آیا هوش مصنوعی میتواند روی برداشت محصولات نیز اثرگذار باشد؟
بله تکنولوژیهای مبتنی بر هوش مصنوعی در کشاورزی میتوانند بهطور مستقیم روی روند برداشت محصولات نیز اثرگذار بوده و این روند را بهینهسازی کنند. این کار از طریق پردازش اطلاعات زمینهای کشاورزی و ارسال فرمان به بازوهای عملیاتی حوزه اینترنت اشیا قابل انجام است.
چه عواملی روی هزینه استفاده از هوش مصنوعی در کشاورزی تأثیرگذار هستند؟
ازجمله مهمترین این عوامل میتوان به برند سازنده محصولات و تکنولوژیهای مبتنی بر هوش مصنوعی، منطقهای که زمین کشاورزی در آن واقع شده است، نیازهای زمین کشاورزی و … اشاره کرد.
آیا هوش مصنوعی روی سودآوری زمینهای کشاورزی نیز اثرگذار است؟
بله این تکنولوژی ازآنجاییکه میتواند هم بهطور مستقیم روی کیفیت محصولات کشاورزی و هم روی کمیت محصولات تولیدشده در یک زمین کشاورزی اثرگذار باشد، میتواند سودآوری یک زمین کشاورزی و البته خود کشاورزان را بیشتر کرده و یک سرمایهگذاری مالی برای آنها به شمار بیاید.
خلاصه مطلب
هوش مصنوعی (AI) در کشاورزی کاربردهای زیادی دارد که ازجمله آنها میتوان به کاهش هزینههای جانبی کشاورزی، راحتتر کردن روند کار کشاورزان، تأثیرگذاری روی کیفیت و کمیت محصولات کشاورزی، از بین بردن آفتها و بررسی سلامت خاک، بهبود روند آبیاری زمینهای کشاورزی و … اشاره کرد. یکی از کاربردهای هوش مصنوعی در صنعت کشاورزی را میتوان کنترل وضعیت سلامت محصولات کشاورزی دانست که این کنترل میتواند تأثیر زیادی روی روند تولید این محصولات داشته باشد.