با انواع لولا برای مصارف عمومی آشنا شوید
لولا مصارف عمومی چه کاربردهایی دارند؟
همانطور که از نام لولا مصارف عمومی پیداست، این گروه از لولاها شامل لولاهایی است که برای رایجترین مصارف از جمله نصب درب به چارچوب، نصب درب کمد، بوفه و ویترین مورد استفاده قرار میگیرند و شامل: لولاهای ویترینی، تخت، قابلمه، دو پارچه و لولا سه پارچه سفارشی میباشند که در ادامه بیشتر با آنها آشنا خواهید شد.
با انواع لولا برای مصارف عمومی آشنا شوید
· لولا قابلمه
اگر تصمیم دارید در محل کار یا منزلتان دربی را به چارچوب متصل میکنید، بهترین لولایی که میتوانید از آن استفاده کنید، لولای قابلمه است؛ چراکه لولاهای قابلمهای به دلیل برخوردار بودن از دو ورق لولا، یک پین، تعدادی پنجه و چند سوراخ پیچ خزینهدار با هدف اتصال درب به چارچوب ساخته شدهاند.
· لولا دوپارچه سه پارچه
یکی دیگر از رایجترین لولاهایی که برای اتصال درب استفاده میشود و جزو لولا مصارف عمومی به شمار میرود، لولا دوپارچه سه پارچه است که ویژگیهای متعددی دارند و از مهمترین آنها میتوان به امکان استفاده از لولا سه تیکه سفارشی برای تمامی دربهای ورودی به ویژه دربهای پارکینگ و نرم و بیصدا بودن آنها اشاره کرد.
· لولا ویترینی
همانطور که از نام لولا ویترینی پیداست، این مدل لولا برای اتصال درب بوفهها و ویترینها مورد استفاده قرار میگیرد؛ با این وجود لولا ویترینی بیشترین استفاده را در تولیدهای بوفه و ویترین دارد.
· لولا تخت
آخرین مدل از لولا مصارف عمومی، لولا تخت است که به دلیل طراحی تخت و کلاسیکی که دارد به راحتی بر روی انواع دربهای بیرونی، داخلی، جعبههای آنتیک، تخته نرد، دربهای آکاردئونی، تاشو و حتی کابینتها نصب میشود؛ هر چند که اکثر اوقات برای نصب درب کابینت از لولا گازور توکار استفاده میشود تا از بیرون کابینت، لولای آن مشخص نباشد و به زیبایی بیشتر کابینت کمک کند؛ اما گاهیاوقات هم از لولا تخت برای اتصال درب کابینت استفاده میشود.
قیمت انواع لولا مصارف عمومی
از آنجایی که هر یک از انواع لولا مصارف عمومی دارای مدلها و برندهای متعددی هستند، از قیمتهای متفاوتی هم نسبت به یکدیگر برخوردارند؛ به همین دلیل بهتر است برای اطلاع از قیمت انواع مدلهای این لولا، در وب سایت لولاسازان، لولا سفارشی عمده مورد نظر خود را متناسب با نیازی که دارید جستجو کنید تا با انواع مدلهای آن در برندهای متعدد و قیمت هر یک از آنها آشنا شوید.
جنس لولای درب چوبی ورودی و داخلی
لولا از لحاظ جنس به 4 دسته به شرح ذیل تقسیم بندی می شود:
1-لولای برنجی
لولای برنجی مقاوم ترین جنس لولا می باشد و دچار زنگ زدگی نمی شود. رنگ نهایی لولای برنجی سال های سال ثابت می ماند و از جمله شیک ترین لولا ها می باشد. این نکته قابل ذکر است که با کیفیت ترین و البته گران ترین لولا از لحاظ جنس لولای برنجی است. این لولا طول عمر زیادی نیز دارد، به همین دلیل برای درب های ورودی و سرویس بهداشتی که در معرض رطوبت هستند، مناسب می باشد.
2-لولای استیل
لولای استیل یکی از رایج ترین لولاها می باشد. این لولا مقاومتی نسبتاً بالا ، قیمتی مناسب و نصبی آسان دارد. رنگ نهایی لولای استیل می تواند به رنگ فلزهای مختلف از جمله برنج، برنز، کروم و … باشد. به همین دلیل تنوع رنگ بالایی دارد. لولای استیل ضد زنگ همانطور که از نامش پیداست؛ در برابر زنگ زدگی مقاوم است. این لولا برای درب های ورودی مناسب می باشد.
3- لولای آهنی
این لولا از جمله لولاهای ارزان قیمت می باشد. امروزه استفاده از این لولا چندان رایج نمی باشد. البته برای درب های ضد سرقت از لولای آهنی استفاده می گردد، زیرا این درب ها وزن بیشتری در مقایسه با درب های معمولی دارند. همچنین با توجه به اهمیت امنیت بالای این درب، لولای آهنی به چهارچوب جوش داده می شود.
4-لولای زاماک
لولا از جنس فلز زاماک زیبا و مقاوم در برابر رطوبت می باشد.
لولای استیل بهتر است یا لولای آلومینیومی ؟
لولای استیل مقاومت و ماندگاری بالایی دارد. استیل عمدتاً ترکیبی از آهن و کربن است. البته برخی از لولای های استیل ضد زنگ دارای مقادیری کرومیوم هستند که از استیل در برابر پوسیدگی مقاوم می نماید. در حقیقت این لایه مانع از نفوذ رطوبت می گردد، به همین دلیل است که لولا زنگ نخواهد زد.
لولای آلومینیومی استحکام بیشتر و وزن کمتری در مقایسه با لولای استیل دارد. در حقیقت وزن لولای آلومینیومی 40% کمتر از لولای استیل می باشد. از آنجایی که در ترکیبات آلومینیوم آهن وجود ندارد، اکسیژن باعث زنگ زدگی لولای آلومینیومی نمی شود. به همین دلیل این لولا ها برای درب ورودی که در معرض هوای آزاد است گزینه مناسبی است.
تعداد لولای درب چوبی
انتخاب لولا از لحاظ ظاهر، کارایی، جنس و رگلاژ نسبت مستقیمی با وزن درب دارد. بنابراین سبک یا سنگین بودن درب تعیین می نماید که از چه نوع لولایی استفاده کنید. به این نکته توجه داشته باشید که هرچقدر درب سنگین تر باشد، تعداد لولای بیشتری نیز مورد نیاز است. بطور معمول از 2 تا 3 لولا برای درب های چوبی بهره گرفته می شود.
قفل و مغزی ( سیلندر ) درب
قفل در امنیت منزل نقش کلیدی دارد و همانند سایر یراق آلات دارای تنوع بالایی می باشد؛ در نتیجه با توجه امنیتی که در نظر داریم می بایست اقدام به خرید قفل نماییم. پیشنهاد می شود در صورتی که امنیت منزل تان بسیار حائز اهمیت می باشد؛ اقدام به خرید قفل هایی نمایید که دارای صفحه قفلی مجزا از دستگیره هستند.
قفل های استیل عموماً از کیفیت خوبی برخوردار می باشند. همچنین ضروری است تا سیلندر در آکس حداقل 7 سانتیمتر از لبه درب نصب گردد تا در برابر فشار دیلم آسیب پذیر نباشد. امروزه بسیاری از سیلندرها به گونه ای طراحی می شوند که دارای بریدگی ها و شیارهایی هستند که به عنوان ضد سرقت عملکرد موثری دارند.
ضروری است تا صفحه قفل با دقت بالا و به شکل صحیحی در داخل چهارچوب درب نصب گردد تا در برابر ضربه آسیب پذیر نباشند. بهره گیری از پیچ های بلند برای نصب صفحه قفل عملکرد موثری خواهد داشت. پیچ های کوچک در برابر ضربه و لگد مقاومت خوبی نداشته و می تواند امنیت صفحه قفل را زیر سوال ببرند.
تنظیم لولای درب چوبی
یکی از نکاتی که در خصوص لولا در چوبی باید مورد توجه قرار بگیرد، فاصله بین لولاها می باشد. درب های چوبی با سایز استاندارد نیاز به 3 لولا دارند. این 3 لولا با فاصله یکسان بر روی درب نصب نمی شوند. بدیهی است که وزن درب از قسمت بالا وارد می شود، به همین دلیل لولاهای بالایی نقش کلیدی در نگهداری درب بر روی چهارچوب ایفا می کنند.
به طور معمول لولای اول با فاصله 15 سانتی متر از بالای درب نصب می شود و لولای دوم نیز در وسط درب قرار نمی گیرد، بلکه با فاصله کمتری نسبت به لولای اول نصب می گردد. لولای سوم نیز با فاصله ای در حدود 20 تا 25 سانتی متر از پایین درب قرار می گیرد. در صورتی که هیچ گونه محدودیتی در انتخاب بازشو ندارید، راست دست و یا چپ دست بودن خودتان را برای راحتی بیشتر ملاک اصلی قرار دهید.