چگونگی استفاده از vps

آموزش کار با وی پی اس (VPS)

اگر شما هم جزو کسانی هستید که سرور مجازی خود را از ما خریداری کرده‌اید؛ ممکن است برای کار با پنل وی پی اس نیاز به کمک داشته باشید. در این مطلب قصد داریم نکاتی را درباره کار با پنل کاربری VPS به شما آموزش دهیم.

ورود به ناحیه کاربری

هنگامی که شما سرویسی خریداری کنید، مشخصات سرویس به همراه نام کاربری و رمز عبور پنل کاربری به ایمیل شما فرستاده می‌شود. حال از طریق این مشخصات وارد حساب کاربری خود شوید. پس از ورود به پنل کاربری با صفحه‌ای مانند تصویر زیر روبرو می‌شوید. توضیحات هر قسمت را نیز برای شما آماده کرده‌ایم.

  1. همان‌طور که مشاهده می‌کنید، در بخش اول قسمت بالایی سمت راست مشخصات کاربری شما مانند نام، نام شهر و کشور شما آورده شده است.
  2. در بخش دوم و قسمت میانی پنل کاربری سرویس‌های شما، دامنه‌ها، فاکتورهای پرداخت شده و یا پرداخت نشده و همچنین تیکت‌های شما وجود دارد. شما برای ارتباط با بخش پشتیبانی و رفع مشکلاتتان می‌توانید از بخش تیکت استفاده نمایید.
  3. قسمت سوم منوی بالایی صفحه است. در این بخش گزینه‌های زیادی در اختیار شما است. مثلا از بخش دامنه‌ها می‌توانید دامنه دلخواه خود را ثبت نمایید یا دامنه خود را منتقل کنید. یا از بخش صورتحساب می‌توانید به مدیریت فاکتورهای خود بپردازید.
  4. در بخش میان‌برها هم می‌توانید سرویس یا دامنه جدید ثبت کنید.

یکی از بخش‌های به شدت کاربردی در پنل کاربری قسمت همکاری در فروش است. با مراجعه به این بخش و دریافت لینک مخصوص خود، می‌توانید ما را در فروش یاری برسانید. به این صورت که هرکس با لینک مخصوص شما خریدی انجام دهد از فروش به دست آمده 10 درصد سود به شما تعلق می‌گیرد

کار با پنل کاربری سرور مجازی

حال که با فرمت پنل کاربری آشنا شدید، بهتر است پنل کار با سرور مجازی را به شما معرفی کنیم. از همان صفحه اصلی وارد بخش سرویس‌های من شوید. در صفحه جدید تمام سرویس‌های خریداری شده توسط شما وجود دارد. روی سرویس سرور مجازی خود کلیک کنید. به این ترتیب وارد صفحه مدیریت محصول می‌شوید. این صفحه پنل مدیریت سرور مجازی شما است. همان‌طور که مشاهده می‌کنید، در بخش چپ تاریخ ثبت سرویس و هزینه خرید نوشته شده است.

حال مقداری اسکرول را پایین بیاورید. در این قسمت می‌توانید اطلاعات دقیق و کامل سرور خود را مشاهده کنید. همان‌طور که مشاهده می‌کنید تقسیم بندی شامل 5 بخش مختلف است که در ادامه هریک را به طور کامل به شما معرفی می‌کنیم.

Details

این قسمت خود نیز شامل دو بخش “Server Detail” و “Network Detail” است. اگر روی گزینه “Server Detail” کلیک کنید، اطلاعات کامل سرور خود را مشاهده می‌کنید. اطلاعاتی از جمله میزان رم، پردازنده سرور، نام سرور، آپتایم و… سرور در اینجا وجود دارد. حال روی گزینه “Network Detail” کلیک کنید. در این بخش نیز اطلاعات کامل شبکه سرور را از جمله آی پی سرور و DNS شبکه را، می‌توانید مشاهده کنید.

Data Usage

در بخش “Data Usage” می‌توانید میزان استفاده سرور از منابع را به صورت روزانه و ماهانه مشاهده کنید. همچنین در قسمت Disks نیز می‌توانید جرئیات مربوط به حافظه سرور را مشاهده کنید.

Action

اگر روی گزینه اکشن کلیک کنید، با تصویری مشابه تصویر زیر روبرو می‌شوید.

در بخش Action با 5 گزینه روبرو هستید.

  • Power : با استفاده از گزینه پاور می‌توانید سرور را خاموش و یا روشن کنید.
  • Pause : با استفاده از این گزینه شما می‌توانید سرور را به طور موقت متوقف کنید. هنگامی که روی این گزینه کلیک کنید تبدیل به UnPause می‌شود. با کلیک روی آن می‌توانید سرور را به حالت قبل برگردانید.
  • Soft Reboot : این گزینه مربوط به ریستارت کردن نرم افزاری سرور است.
  • Hard Reboot : با این گزینه می‌توانید ریستارت سخت افزار سرور را انجام دهید.
  • Reinstall : با استفاده از این گزینه می‌توانید نصب مجدد سیستم عامل سرور را انجام دهید.

VMware Tools

بخش VMware Tools نیز مربوط به افزایش و ارتقال سیستم می‌باشد. vmware tools یک مجموعه از ابزارهایی است که عملکرد و کارآیی سیستم عامل ماشین های مجازی را تسریع و بهبود بخشیده و مدیریت ماشین‌های مجازی را نیز بهتر می‌کند. از این قسمت می‌توانید این نرم افزار را روی سرور خودتان Mount کنید. سپس وارد سرور مجازی خود شده و vmware tools را نصب کنید.

Console

برای این که بتوانید به سرور متصل شوید، راه‌های زیادی پیش روی شماست. از طریق ویندوز، لینوکس و اندروید امکان اتصال به سرور مجازی وجود دارد. شما می‌توانید با مطالعه مقاله‌های اتصال به سرور مجازی ویندوز و اتصال به سرور مجازی لینوکس، به راحتی این کار را انجام دهید. در زمان استفاده از سرور مجازی امکان دارد در اثر تغییر در شبکه سرورمجازی و یا نصب نرم افزاری خاص، دسترسی ریموت دسکتاپ یا ssh شما قطع شود. در چنین شرایطی می‌توانید از طریق کنسول به سرور متصل شوید و مشکل اتصال را برطرف نمایید.

جمع بندی

همان‌طور که مشاهده کردید در این مقاله سعی کردیم کار با پنل وی پی اس را به شما آموزش دهیم. امیدواریم که این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد و در کار با پنل سرور مجازی به مشکل نخورید. همچنین اگر سرور مجازی ندارید، می‌توانید با مراجعه به صفحه خرید سرور مجازی این سرویس را خریداری کنید.

چگونگی اتصال به VPS از طریق موبایل (IOS و اندروید)

در این مقاله می‌خواهیم چگونگی اتصال به VPS از طریق گوشی موبایل را آموزش دهیم. احتمالاً شمایی که قصد خواندن این مطلب را دارید، با ماهیت VPS آشنا هستید؛ اما اگر احیاناً می‌خواهید اطلاعات کامل‌تری از آن به دست آورید، توصیه می‌کنیم مقاله سرور مجازی چیست را بخوانید. نمی‌خواهیم خیلی مقدمه بچینیم، اما لازم است یک نکته مهم را همین ابتدا گوشزد کنیم!

آموزش اتصال به VPS ویندوز به‌وسیله موبایل

فرقی نمی‌کند سیستم‌عامل موبایل‌تان اندروید باشد یا IOS! در هر صورت برای اتصال به ویندوز سرور مجازی، نیاز به یک برنامه واسطه خواهید داشت. به این برنامه‌ها، اصطلاحاً RDP می‌گویند که مخفف Remote Desktop Protocol است. برنامه‌ای که از آن استفاده می‌کنیم توسط مایکروسافت معرفی شده است.

مرحله اول: دانلود نرم‌افزار

با مراجعه به App Store تلفن‌همراه‌تان، نرم‌افزار Remote Desktop App را دانلود کنید.

نکته: عکس‌های ما برای اندروید هستند، اما مراحل در IOS هم مشابه اندروید است.

مرحله دوم: اجرای نرم‌افزار

نرم‌افزار را باز کنید تا با صفحه زیر مواجه شوید. در قسمت بالای صفحه سمت راست، آیکون + را لمس کنید.

مرحله سوم: اتصال به دسکتاپ

از بین دو گزینه ظاهر شده، Desktop را انتخاب کنید.

مرحله چهارم: ثبت اطلاعات لازم

در صفحه جدید، در فیلد PC Name، آدرس IP سرور مجازی‌تان را وارد کنید. اگر می‌خواهید اطلاعات‌تان در داخل اپلیکیشن ذخیره بماند، در فیلد User Account گزینه Enter Every Time را انتخاب کنید. در آخر Save را لمس کنید تا کانکشن به صفحه اصلی اضافه شود.

مرحله پنجم: اتصال به VPS

حالا همه‌چیز آماده است، فقط کافی است به صفحه اصلی بازگردید و کانکشن ایجادشده را لمس کنید تا اتصال به VPS برقرار شود.

اتصال به VPS لینوکس از طریق موبایل

برای اتصال به VPSای که سیستم‌عامل Linux دارد، نرم‌افزار لازم برای گوشی‌های اندرویدی و IOS متفاوت است.

آموزش اتصال به VPS لینوکس از طریق موبایل اندرویدی

برای متصل شدن به VPS با سیستم‌عامل لینوکس، قبل از هرکاری باید با استفاده از دستور زیر، سرور SSH را نصب کنید:

sudo yum install -y openssh-server;

نکته: در این آموزش، به توزیع سنتوس لینوکس وصل می‌شویم. می‌تواند مقاله انواع توزیع‌های لینوکس را برای آشنایی بیشتر با این توزیعات بخوانید.

در مرحله بعدی باید اپلیکیشن Juice SSH را از Play Store نصب کنید.

پس از باز کردن این اپلیکیشن، در قسمت بالای صفحه، گزینه Connections را لمس کنید:

حالا باید آیکون + را لمس کنید:

مطابق تصویر زیر، در فیلد Identity گزینه New را انتخاب کنید:

در صحفه جدید، اطلاعات خواسته شده را وارد و تیک موجود در صفحه را لمس کنید:

به صفحه قبلی بازگردانده می‌شوید. در اینجا هم تیک موجود در صفحه را لمس کنید:

حالا به صفحه اصلی بروید. می‌بینید که کانکشنی در آن ایجاد شده است. با وارد کردن یوزرنیم و پسورد، اتصال به VPS برقرار می‌شود.

خب برویم سراغ آموزش اتصال به گوشی‌های iPhone یا سیستم‌عامل IOS.

آموزش اتصال به VPS لینوکس از طریق گوشی‌های IOS

برای متصل شدن به VPS لینوکسی از طریق سیستم‌عامل IOS هم باید ابتدا پکیج openssh-server را با دستور زیر نصب کنید:

sudo yum install -y openssh-server;

در قدم بعدی، به App Store بروید و اپلیکیشن Terminus را دانلود و نصب کنید.

اپلیکیشن را باز کنید و یک اکانت رایگان بسازید:

سپس با صفحه مثل تصویر زیر مواجه خواهید شد. Done را لمس کنید:

برای ساخت یک کانکشن جدید، آیکون + را که در تصویر نشان داده شده است لمس کنید:

سپس دو گزینه نمایان می‌شوند. New Host را لمس کنید:

در صفحه جدید، باید اطلاعات موردنیاز را وارد کنید:

Alias: یک نام دلخواه برای کانکشن انتخاب کنید.

Host Name: آدرس IP سرور SSH یا نام هاست یا نام دامنه را بنویسید.

در ضمن باید گزینه Use SSH را هم فعال کنید:

در نهایت Save را در بالای صفحه لمس کنید تا به صفحه زیر برگردانده شوید:

با لمس سرور ایجاد شده، سیستم‌عامل IOS شما به VPS با سیستم‌عامل لینوکس متصل خواهد شد.

جمعبندی

همان‌طور که دیدید، اتصال به VPSها از طریق موبایل کار پیچیده‌ای نیست. فقط کافی است بسته به سیستم‌عاملی که روی سرور مجازی نصب شده، نرم‌افزار واسط مناسب را انتخاب کنید و مراحل گفته شده را به‌ترتیب انجام دهید.

دکمه بازگشت به بالا