آهن و فولاد در دوران پساکرونا: تحولات، چالشها و فرصتها
استراتژی فولاد هند در بازارهای بینالمللی
به نظر میرسد استراتژی هند، توسعه رقابت با قدرتهای اقتصادی و صنعتی جهان و گسترش بازارهای هدف محصولات، ارتقای همکاریهای دو و چند جانبه و همچنین استفاده از فرصتهای پیش آمده در بازارهای بینالمللی است. دور از ذهن نیست که این کشور با اتخاذ استراتژی تهاجمی در دوران پساکرونا و افزایش صادرات و قیمت میلگرد به دنبال بازسازی چرخه تولید – صادرات- ارتقای اقتصادی باشد. براساس گزارش تحلیلی شورای ارتقای صادرات مهندسی (EEPC)، ارزش صادرات آهن، فولاد و محصولات فولادی هند در ماه سپتامبر به ۲ / ۲ میلیارد دلار رسید که ۱۳۶درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشت. در این ماه، آمریکا اولین مقصد صادرات کالاهای مهندسی باقی ماند که افزایش ۲/ ۱۲درصدی را نسبت به سپتامبر سال گذشته نشان میدهد.
پیشبینی رشد صنعت فولاد هند و قیمت آهن
خبرگزاریPress Trust of India (PTI): فاگان سینگ کولاسته، وزیر ایالتی، دولت هند اظهار داشت که با ادامه رشد تولید فولاد در این کشور، تمرکز بر یافتن بازارهای جدید کماکان ادامه خواهد داشت. به نقل از آسرون طبق سیاست ملی فولاد هند در سال ۲۰۱۷، دولت هدفی را برای افزایش تولید فولاد خام این کشور به ۳۰۰ میلیون تن (MT) تا سال ۲۰۳۰ تعیین کرده است. این سیاست همچنین به دنبال افزایش سرانه مصرف داخلی فولاد به سطح ۱۶۰ کیلوگرم تا سال ۲۰۳۰ است.
کولاسته در مصاحبه با PTI گفت: سرانه مصرف فولاد در هند در حال حاضر حدود ۷۲٫۳ کیلوگرم است، در حالیکه ظرفیت آن ۱۴۳٫۹ میلیون تن در سال میباشد و تمرکز بر افزایش تولید فولاد ویژه نیز خواهد بود. به گفته وزیر، بخش فولاد هند پر از فرصت است و این کشور باید به دنبال کسب جایگاه شماره یک در تولید فولاد با کیفیت باشد. این وزارتخانه قبلا به شرکتهای بخش دولتی (PSUs) و بازیگران خصوصی دستور داده است تا اقداماتی را برای کاهش واردات فولاد ویژه انجام دهند. وزیر گفت: در سال ۲۰۲۱، ما تفاهم نامه ای با روسیه برای تنوع بخشیدن به عرضهی زغال کک شو امضا کردیم و مذاکرات با مغولستان نیز در حال پیشرفت است.
تولید و تقاضای فولاد
انجمن فولاد هند (ISA) پیشبینی میکند که تقاضای فولاد نهایی در هند حدود ۱۶٫۷ درصد افزایش یابد و تا پایان سال ۲۰۲۱ به حدود ۱۰۴ میلیون تن برسد و تا پایان سال آینده نیز به ۱۱۱ میلیون تن افزایش یابد. الوک ساهای، دبیر کل ISA خاطرنشان کرد که تولید فولاد خام در دوره ژانویه تا نوامبر ۲۰۲۱ بالغ بر ۱۰۴٫۹۱ میلیون تن و تولید و مصرف فولاد نهایی به ترتیب ۹۷٫۸۸۲ و ۹۳٫۰۵۷ میلیون تن بوده است. ما انتظار داریم حدود ۱۲۴ تا ۱۲۵ میلیون تن فولاد خام در هند تولید شود.
در بیانیهای، شرکت دولتی (SAIL) Steel Authority of India Limited گفت که سال ۲۰۲۱ یک سال چالش برانگیز برای این شرکت و کل صنعت فولاد هند بود. این شرکت افزود: ما در سال آینده روی بهرهوری عملیاتی، ابتکارات دیجیتال، بهبود عملیات استخراج معدن، حفظ وضعیت بهعنوان تامینکنندهی ترجیحی فولاد و دیگر موارد تمرکز بیشتری خواهیم داشت.
بهبود اقتصاد در دوران پسا کرونا
مدیر ارشد اجرایی و مدیر عامل شرکت تاتا استیل تی وی نارندران میگوید که در چند ماه ابتدایی امسال جهان و هند با بهبود اقتصادی سریع از بحران کووید بیرون آمدند، که این امر با تمرکز هماهنگ بر واکسیناسیون، فشار نقدینگی توسط بانکهای مرکزی، حمایت از سیاست سرمایهگذاری گسترده در زیرساختها محقق گردید.
وی در ادامه افزود: ما نسبت به سال ۲۰۲۲ خوشبین هستیم و معتقدیم که روند صعودی قوی کنونی برای افق طولانیتری استمرار خواهد یافت. در زمینهی کسب و کار، نارندران گفت: ما انتظار داریم تمرکز مداوم برروی افزایش سهولت انجام فعالیتها و همچنین کاهش هزینههای کلی کسب و کار باشد. همچنین ما مشتاقانه منتظر اقدامات سیاسی برای ترویج استفاده از محصولات جانبی صنعت فولاد مانند سرباره فولاد، اجرای شاخص ملی معدن و اصلاح فرآیند مزایده معادن هستیم.
نقش فولاد در اقتصاد هند
مدیر مالی و مدیر عامل شرکت جیندال JSW Steel در بیانیهای مشترک بر اهمیت زیرساختها و خط لوله زیرساخت ملی (NIP) این کشور تأکید کردند که تقاضای زیادی برای فولاد ایجاد میکند. آنها افزودند با نوع سیاستهایی که توسط دولت هند دنبال میشود، بدون شک صنعت فولاد هند تا قبل از سال ۲۰۳۰ به یک تولیدکننده ۳۰۰ میلیون تنی تبدیل خواهد شد.
همچنین V R Sharma مدیر عامل شرکتJindal Steel and Power ، گفت که در سال ۲۰۲۲، صنعت فولاد نقش خود را در توسعهی ملی، ایجاد اشتغال و مشارکت معنادار در تحولات اقتصادی ادامه خواهد داد. وی افزود ما میخواهیم تولید خود را در طول سال ۲۰۲۲ افزایش دهیم که دسترسی فولاد در بازار داخلی را افزایش خواهد داد. شرکت آسرون با سابقهی درخشان در صنعت فولاد، بزرگترین تامین کنندهی انواع ورقهای فولادی و مقاطع فلزی برای صنایع و پروژههای بزرگ کشور میباشد.
مشاهده مشخصات و قیمتها :
- قیمت روز ورق اسید شویی
- قیمت روز ورق روغنی
- قیمت روز ورق سیاه
- قیمت روز ورق گالوانیزه
- قیمت روز
- قیمت روز ورق آلیاژی
- قیمت روز قلع اندود
تب و لرز بازار فولاد در دوران پساکرونا
مرکز مطالعاتی فیچ پیشبینی کرده است که «سال جاری، سال پایان بحران است. بهتدریج، شاهد کاهش تبعات منفی اقتصادی ناشی از همهگیری کرونا خواهیم بود و قیمت انواع کالاهای اساسی ازجمله فولاد تنزل پیدا میکند.» این موسسه برآورد کرده است که در سال جاری میلادی شاهد کاهش قیمت فولاد در بازار باشیم. بر مبنای این گزارش در سال جاری قیمت هر تن فولاد به مرز ۷۵۰ دلار میرسد درحالیکه در سال گذشته هر تن فولاد بهطور متوسط با قیمت ۹۵۰ دلار مبادله شد؛ انتظار میرود روند کاهش قیمت فولاد در بازار جهانی ادامه یابد و طی فاصله سالهای ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۵ میلادی، قیمت هر تن فولاد به مرز ۵۳۵ دلار تقلیل پیدا کند.
فیچ در این گزارش با اشاره به این مطلب که پیشبینی آنها برای نیمه دوم سال ۲۰۲۱ تحقق پیدا کرد، افزود: «سال جاری، سال پایان بحران است. بهتدریج، شاهد کاهش تبعات منفی اقتصادی ناشی از همهگیری کرونا خواهیم بود و قیمت انواع کالاهای اساسی ازجمله فولاد تنزل پیدا میکند.»
وضعیت باثبات در بازار جهانی فولاد
آمارها نشان میدهد از فصل آخر سال ۲۰۲۱ قیمت فولاد در بازار امریکا به ثبات رسیده است و انتظار میرود این ثبات نسبی تا انتهای نیمه اول سال ۲۰۲۲ ادامه داشته باشد. فیچ با اشاره به اینکه سویه اومیکرون باعث شده تا فعالیتهای اقتصادی در بخشهای مختلف دنیا با اختلال زیادی روبرو شود، تأکید کرد: «درصورتیکه این سویه جدید باعث ایجاد تعطیلات گسترده در فعالیتهای اقتصادی شود، بهتدریج اقتصاد با چالش روبرو میشود و پیشبینی در مورد نرخ رشد اقتصادی در سال جدید و حتی قیمت کالاهای اساسی تغییر میکند. اما با توجه به شرایط فعلی و اطلاعات کنونی اوضاع را میتوان نسبتاً باثبات ارزیابی کرد.»
صنایعی که از قیمت فولاد متأثر میشوند
درصورتیکه قیمت فولاد در بازار جهانی کاهش پیدا کند، قیمت محصولات صنعتی مختلفی که با استفاده از فولاد تولید میشوند هم تنزل خواهد یافت که خبر خوبی برای متقاضیان این کالاها است. ازجمله صنایعی که از این وضعیت منتفع میشود، صنعت ساختمان است. طی همهگیری کرونا هزینه ساخت مسکن در دنیا رشد کرده بود و تقاضا برای آن هم با کاهش همراه بود.