آیا سقف شیشه ای ایمن است؟
سقف شیشه ای یک سازه جدید و مدرن در صنعت ساختمان محسوب می شود که توانسته توجه بسیاری از افراد را به خود جلب کند. با پیشرفت دانش مهندسی، امروزه سقف های شیشه ای به عنوان یکی از زیباترین و منحصربه فردترین سازه های ساختمانی شناخته می شوند. معمولا ما عادت به دیدن سقف هایی با مصالح ساختمانی داریم و شنیدن سقف شیشه ای غریبه است. حتی برخی از افراد تصور شکستن سقف شیشه ای و ریزش شیشه به پایین را دارند و از این رو از سقف های شیشه سکوریت هراس دارند.اما باید عنوان کنیم که این سقف های بسیار ایمن هستند و البته گران قیمت.
در ساختمان های شیک و گران قیمت، از انواع سقف های شیشه ای نشکن که ویژه برای این منظور ساخته شده اند، استفاده می گردد. سقف شیشه ای نوعی عنصر اصلی در دکوراسیون داخلی محسوب می شود و می توان انواع آن را در خانه های مدرن مشاهده کرد.
برای ساخت سقف شیشه ای، از شیشه سکوریت لمینت (چندلایه ضخیم) استفاده می شود تا استحکام و تحمل نیروی وزن بر روی آن تضمین گردد. هرچه ضخامت و تعداد لایه های شیشه بیشتر باشد، مقاومت آن در برابر شکستن افزایش می یابد. شرکت درتیس برای آب بندی و هوابندی سقف شیشه ای از فریم های مخصوصی که برای این منظور طراحی و تولید شده اند، بهره می گیرد.
انواع سقف شیشه ای
سقف های شیشه ای به دو دسته ثابت و متحرک تقسیم بندی می شوند.
- سقف های شیشه ای ثابت به صورت یکپارچه و بدون امکان حرکت نصب می شوند. این نوع از ایمنی و استحکام بالاتری برخوردار هستند. در ایران، استفاده از سقف های شیشه ای ثابت رایج تر است و می توان آنها را در خانه های لوکس و با معماری خاص مشاهده کرد.
- سقف های شیشه ای متحرک به گونه ای طراحی و ساخته می شوند که امکان حرکت و باز و بسته شدن بر روی ریل را داشته باشند. برای به حرکت درآوردن این نوع سقف ها می توان از موتور الکتریکی یا گیربکس دستی استفاده کرد.
در یک جمع بندی کلی، سقف های شیشه ای ثابت به دلیل ایمنی و استحکام بیشتر در ایران کاربرد گسترده تری دارند، اما سقف های متحرک که امکان باز و بسته شدن دارند نیز در پروژه های خاص مورد استفاده قرار می گیرند. انتخاب هر یک بستگی به نیازها و ویژگی های پروژه ساختمانی دارد.
نصب سقف شیشه ایی
سقف های شیشه ای علاوه بر اینکه جلوه ی بصری زیبایی در طراحی و دکوراسیون منازل ایجاد میک نند باعث می شوند تا نور طبیعی نیز به منازل وارد شود به خصوص اگر طراحی سقف شیشه ای به صورت متحرک باشد امکان ورود هوا نیز به داخل مهیا می باشد.
پیش از اقدام به نصب سقف شیشه ای، باید نکات مهمی را کاملاً مدنظر قرار داد. ابتدا باید ویژگی های اتاقی که قرار است سقف شیشه ای در آن نصب شود، بررسی گردد. چنانچه این اتاق بسیار آفتابگیر و در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار دارد، استفاده از سقف شیشه ای به صورت کامل توصیه نمی شود؛ زیرا باعث افزایش شدید دمای اتاق در فصول گرم می گردد..
نکته دوم میزان و مساحتی است که می خواهید از سقف شیشه ای استفاده کنید. در این زمینه باید به متریال های دیگر به کاررفته در اتاق مانند کف شیشه ای یا درب های شیشه ای کشویی نیز توجه نمود تا مصرف انرژی به شکل بی رویه ای افزایش پیدا نکند. همچنین هدفی که از نصب سقف شیشه ای دنبال می کنید نیز اهمیت دارد. به عنوان مثال برخی قسمت ها مانند حمام به دریافت نور طبیعی بیشتری نیاز دارند که می توان بخشی از سقف را با شیشه پوشاند تا علاوه بر تامین نور کافی، حریم خصوصی نیز حفظ گردد. در نهایت نباید تهویه هوای مناسب در قسمت هایی با سقف شیشه ای را فراموش کرد؛ بنابراین نصب یک فن در محل مناسب به کنترل دمای این فضاها بسیار کمک خواهد کرد.
آب بندی سقف شیشه ای
سقف یکی از بخش های مهم و جدانشدنی یک ساختمان است، بنابراین نحوه اجرا و انتخاب متریال در سقف های شیشه ای از اهمیت ویژه ای برخوردار است. مهم ترین قسمت انتخاب نوع شیشه ی مناسب برای سقف می باشد تا ایمنی افرادی که در زیر سقف هستند تامین شود.شیشه های انتخابی باید مقاومت کافی داشته باشند میزان استحکام شیشه باید در حدی باشد که تحمل وزن افراد را به خوبی داشته باشد. مساله ی مهم بعدی نحوه ی آب بندی آن می باشد.سقف ها محل تجمع آب باران و برف می باشند بنابراین باید به خوبی آب بندی شوند تا از نفوذ اب به داخل جلوگیری شود.پس .
ابتدا شبکه بندی فلزی متناسب با ابعاد و وزن شیشه ها انجام می شود که می تواند از جنس آهن یا استیل باشد یا از پروفیل های مخصوص با مقطع خاص استفاده شود. از آنجا که کل سازه سقف شیشه ای نمایان است، علاوه بر مقاومت و استفاده از شیشه های مقاوم، باید از ظاهر مناسبی نیز برخوردار باشد.
پس از اجرای سازه، نقشه برداری و تعیین دقیق محل سوراخ ها و پیاده سازی آنها صورت می گیرد. سپس شیشه های نشکن یا چندجداره روی سازه نصب می شوند. در این مرحله عملیات آب بندی سقف شیشه ای و سیلینگ درزهای قطعات مختلف شیشه انجام می گیرد. شکل و ظاهر نهایی این سقف ها می تواند متغیر و حتی گنبدی باشد، بسته به نظر مشتری.
سقف شیشه ای جمع شونده یا تاشو
سقف شیشه ای همانطور که در بالا نیز توضیح دادیم به دو صورت متحرک و ثابت می باشد، سقف شیشه ای متحرک را معمولا در اماکنی به کار می برند که گاها نیاز به جمع شدن و گاها نیاز به بسته شدن باشد همانند کافه و رستوران.در صورت هوای سرد و بارانی میتوان سقف را جمع کرد و از هوای بارانی بیرونی از داخل یک فضای گرم لذت برد و برعکس در یک هوای زیبای بهاری میتوان سقف را کنار زد و از هوای مطبوع بهاری نهایت لذت را برد
سقف شیشه ای جمع شونده یکی از مدرن ترین مدل های سقف شیشه ای محسوب می شود که با داشتن قابلیت آب بندی و هوابندی مناسب، در مکان هایی که نیاز به سقف شیشه ای متحرک وجود دارد، کاربرد دارد.
معمولا در اتاق ها و فضاهای داخلی خانه از سقف شیشه ای ثابت استفاده می شود، اما در جاهایی که به صورت فصلی یا دوره ای نیاز به سقف شیشه ای احساس می شود، از سقف های شیشه ای متحرک جمع شونده یا تاشو استفاده می گردد. مکان هایی مانند تراس، پاسیو یا حیاط خلوت از جمله نقاطی هستند که در آنها بسته به سلیقه و کارایی مورد نظر، می توان از هر دو نوع سقف شیشه ای ثابت یا متحرک (جمع شونده) بهره برد.
سقف های شیشه ای متحرک در این مکان ها معمولا برای ایجاد محافظت در برابر نور زیاد، صدا، بارش باران و برف و تغییرات جوی در فصول مختلف نصب می شوند. گاهی اوقات نیز برای تامین امنیت و حریم خصوصی و امکان استفاده حداکثری از آن فضا به کار می روند. حتی در مکان هایی مانند استخر نیز کاربرد سقف شیشه ای متحرک علاوه بر زیبایی، محافظت و ایجاد حس امنیت بیشتر است.
سقف شیشه ای ثابت
سقف های شیشه ای ثابت، همانطور که از نامشان پیداست، سقف هایی هستند که به صورت یکپارچه و غیرمتحرک نصب می شوند. این نوع سقف ها معمولا در فضاهای داخلی ساختمان مانند اتاق ها، راهروها و نشیمن ها کاربرد دارند.
از مزایای اصلی سقف شیشه ای ثابت می توان به استحکام و ایمنی بالای آن اشاره کرد. چون این سقف ها یکپارچه هستند، در برابر نیروهای جانبی مانند باد و باران از مقاومت بیشتری برخوردارند.
علاوه بر این، نصب و نگهداری سقف شیشه ای ثابت نسبت به انواع متحرک آن ساده تر و ارزان تر است. برای این منظور معمولا از شیشه های دو جداره و نشکن استفاده می شود.
یکی دیگر از مزایای این سقف ها، تامین نور طبیعی کافی برای فضای داخلی است. با انتخاب شیشه های مناسب، می توان میزان نور ورودی به داخل را نیز کنترل کرد.
در عین حال باید توجه داشت که سقف شیشه ای ثابت برای مکان هایی که نیاز به تهویه هوای زیاد دارند مثل رستوران ها یا کافه ها چندان مناسب نیست.
در مجموع سقف های شیشه ای ثابت برای فضاهایی که نیاز به نور طبیعی زیاد دارند اما تهویه هوای کمتری می خواهند، گزینه ایده آلی محسوب می شوند.
کلام آخر
در این مقاله در مورد سقف شیشه ای و انواع آن ، نحوه ی نصب و اب بندی سقف شیشه ای صحبت کردیم.مطلع شدیم که سقف های شیشه ای به دو صورت ثابت و متحرک هستند . سقف های ثابت برای امکانی همچون اتاق ها ، راهرو و یا آشپزخانه مناسب می باشد.سقف های ثابت شیشه ای قیمت پایین تری دارند و از استحکام بالاتری برخوردارند ولی نمیتوان از هوای بیرون در این فضاها استفاده کرد
سقف های متحرک شیشه ای برای فضاهایی همچون کافه و رستوران که نیاز به باز و بسته شدن سقف متناسب با هوای بیرون می باشد کاربری بیشتری دارد.سقف های متحرک شیشه ای قیمت بالاتری نسبت به نوع ثابت دارند و آب نبدی آنها باید با دقت بیشتری صروت گیرد.شرکت درتیس یکی از شرکت های تولید کننده ی انواع سقف های شیشه ای به صورت ثابت و متحرک می باشد و در کارنتمه ی کاری خود توانسته است پروژه های موفقی را همچون دانشگاه کردستان ثبت نماید.برای ثبت سفارش و یا درخواست مشاوره از کارشناسان ما میتوانید با شماره های 34 30 11 44 021 و 562 572 1 0912 در ارتباط باشید
منبع : https://doortis.ir/glass-ceiling/