چالش های استفاده از اوراکل چیست؟
با بسط و گسترش ارزهای دیجیتال به نوآوریها و ابداعات جدیدی نیاز بود تا عملکرد این فناوری رنسانس گونه که تغییر و تحول عظیمی را در سیستم پرداخت ایجاد کرده بود، دچار افت نشود. فناوری بلاکچین یکی از بزرگترین نوآوریها در قرنی که در آن زندگی میکنیم هستند. در این مقاله به بررسی جامع و کامل فناوری بلاکچین میپردازیم و بگوییم که بلاک چین چیست؟ به معرفی اوراکل میپردازیم و در نهایت به بررسی چالشهای استفاده از اوراکل میپردازیم.
فناوری بلاکچین چیست؟
بلاکچین در واقع، یک زنجیره از بلاکهایی است که با یکدیگر در ارتباط هستند و تاریخچه تمام تراکنشهای انجام شده را ثبت و نگهداری میکنند. بلاکها در بلاکچین به صورت دائمی با یکدیگر در ارتباط هستند و هر بلاک با بلاک قبلی به هم پیوستگی خاص را دنبال میکند و ارتباطی ناگسستنی و جدا ناپذیر را تشکیل میدهد.
با اینکه تاریخچه ابداع بلاکچین در سال 1991 است، اما نقطه عطف و اوج شکوفایی این تکنولوژی به سال 2008 باز میگردد. زمانی که ساتوشی ناکاموتو شبکهای را معرفی کرد که میخواست جایگزین سیستم پرداخت جهانی شده و تحولی عظیم را در عرصه اقتصاد ایجاد کند. ساتوشی ناکاموتو این شبکه را بیتکوین نامید که از طریق بلاکچین که مکانیزمی غیرمتمرکز بود فعالیت میکرد. برای اطلاعات بیشتر در رابطه با ارزهای دیجیتال و بلاک چین می توانید به سایت بلاک پست مراجعه کنید.
یکی از این ابزارها اوراکلها هستند که ما قصد داریم تا در این قسمت از مقاله با آنها آشنا شویم و بدانیم اوراکل چیست؟ و به عنوان یکی از ابزارهای مورد استفاده در بلاکچین، با چه چالشهایی مواجه است.
اوراکل چیست؟
اگر بخواهیم به زبان ساده به تعریف اوراکل بپردازیم، میتوانیم بگوییم که یکی از منابع اطلاعاتی بلاکچین هستند، به این صورت که به بلاکچین امکان دسترسی به اطلاعات دنیای خارج از بلاکچین را میدهند و باعث توسعه و پیشرفت این فناوری میشوند. به عبارتی میتوان گفت اوراکلها، به عنوان یک پل ارتباطی بین بلاکچین و دنیای خارج آن عمل میکند و با ایجاد یک کانال ارتباطی، به بلاکچین اجازه میدهد تا از منابع سیستمهای متمرکز نیز بهره مند شود و کاربردهای استفاده از آن در دنیای واقعی نیز افزایش پیدا بکند.
با بررسی اوراکلها فهمیدیم که این ابزار تا چه حد در بسط و گسترش بلاکچین نقش داشتهاند و تا چه اندازه کاربردی و مهم بودهاند، اما در این قسمت از مقاله میخواهیم شما کاربران محترم را با چالشها و معضلات اوراکلها آشنا کنیم، تا با افزایش آگاهی و دانش خود، این چالشها را به درستی درک کنید.
مهم ترین علت برای بیان این چالشها، این است که دریابیم، در دنیای ارزهای دیجیتال هیچ دانش و فناوریای نیست که به طور کامل، بی عیب و نقص عمل کند و هر ابزاری در این جهان پر رمز و راز، مزایا و معایب مختلفی دارد.
همان طور که اشاره کردیم اوراکلها به نوعی وظیفه دارند تا دادههای خارج از بلاکچین را به قراردادهای هوشمند ارسال کنند. به همین خاطر باید از مکانیزمهای قابل اعتماد برای تضمین صحت دادهها استفاده کنند تا مبادا شبکه را به خطر بیندازند و آن را با چالشها و مشکلاتی رو به رو کنند که عواقب جبران ناپذیری داشته باشد.
در این بخش از مقاله ما سعی کردهایم تا بعضی از چالشهای مورد نظر برای استفاده از اوراکلها را بیان کنیم و به خوبی آنها را مورد بررسی قرار دهیم.
چالشهای استفاده از اوراکلها چیست؟
انتقال اطلاعات نادرست
یکی از خطراتی که هنگام استفاده از اوراکلها متوجه ما است، امکان تغییر و دستکاری دادهها میباشد که ممکن است به صورت کاملا اتفاقی و یا کاملا عامدانه و از روی قصد و قرض انجام شود. این امر موجب میشود تا کار افراد و گروههای هکری، برای دستیابی به سرمایه کاربران و سرقت آنها آسان شود.
عدم بازگردانی نتایج
یکی از ویژگیهای بلاکچین این است که وقتی یک تراکنش بر روی آن ثبت و ضبط میشود، دیگر امکان تغییر آن وجود ندارد و بلاکچین به یک مکانیزم غیر قابل تغییر تبدیل میشود. همین عامل باعث شده که در صورت ارسال اشتباه داده از سوی اوراکل به قراردادهای هوشمند و فعال شدن آن، خسارات جبران ناپذیری به کاربران وارد گردد.
مشکل امنیتی
همان طور که در این مقاله گفته شد هدف اصلی بلاکچین غیرمتمرکز بودن آن است و اگر اوراکل بخواهد به صورت متمرکز به فعالیت خود ادامه دهد، میزان درجه اعتماد باید افزایش پیدا بکند چرا که نیاز است به واسطهای که دادهها را ارسال میکند نیز اعتماد شود. به همین علت است که برای جلوگیری از روند متمرکز بودن اوراکلها، باید از دستکاری و انتقال اطلاعات نادرست جلوگیری شود.
سخن آخر
ما در این مقاله سعی کردیم تا به توضیح مفهوم اوراکل و چالشهای استفاد از آن بپردازیم. همان طور که اشاره کردیم اوراکلها باعث میشوند تا بلاکچین، قابلیت بسط و گسترش بیشتری بین افراد این جهان پیدا کند. اما ممکن است با برخی از چالشها و مشکلات رو به رو باشند و در زمینه ارسال اطلاعات به بلاکچین با مشکلاتی مواجه شوند. به همین خاطر است که برای اطمینان از صحت و سلامت دادههای ارسالی، نیاز است تا مکانیزمهای امنیتی مناسبی برای اوراکلها طراحی و اجرا شود.