از «پایان بازی» تا خبر جدیدی از جشنواره پنج و چند داستان دیگر

«پایان بازی» آماده نمایش شد، جشنواره پنج در بخش فیلم هم بین‌المللی شد، اجرای یک نمایش جدید در ایرانشهر، نشست تخصصی دنیای فانتزی و آیین بزرگداشت قطب الدین صادقی و… از جمله خبرهای دریافتی سینما و تئاتر است.

از «پایان بازی» تا خبر جدیدی از جشنواره پنج و چند داستان دیگر

جشنواره عکس پنج که در سال‌های گذشته بر مبنای رقابت در حوزه‌ عکاسی به فعالیت پرداخته بود؛ طبق اعلام برگزارکنندگان، با ثبت جهانی خود به عرصه جشنواره‌های فیلم هم ورود کرد و تبدیل به جشنواره بین‌المللی فیلم و عکس “پنج” شد.
به گزارش دکترنامه به نقل از روابط عمومی جشنواره بین المللی عکس و فیلم “پنج”، فرید حامدی عضو شورای سیاست‌ گذاری جشنواره و دبیر بخش فیلم گفت: این جشنواره با محوریت عکاسی و بررسی آثار عکاسان پیش از این هم بین المللی بود و از کشورهای مختلفی شرکت کننده و داور با آن همکاری می‌کردند. اکنون بخش فیلم هم به آن اضافه شده است. در بیشتر کشورها جشنواره ها و رقابت‌های فرهنگی بزرگ و کوچکی برگزار می‌شود که هنرمندان سراسر جهان برای رقابت به آن‌ها رجوع می کنند. وقتی می گوییم جشنواره ای بین المللی است باید دارای استاندارهای تعریف شده ای باشد.
عضو شورای سیاست گذاری جشنواره بین المللی عکس و فیلم “پنج” در ادامه بیان کرد: به عنوان مثال رقابت های سینمای کن یا ونیز یا برلین پذیرای هزاران اثر از سرتاسر دنیا است و تعدادی را از بین آن‌ها انتخاب می کند و داوری در رده بالا و خبرهایی که سراسر جهان را پوشش می دهد. ما نمی توانیم از چهار یا پنج کشور کوچک آثاری را دریافت کنیم و با اهدای یک تندیس ادعای بین المللی بودن داشته باشیم. نکته مهمی که باید به آن اشاره شود هر جشنواره‌ای اعتبار و بزرگی خود را با حضور هنرمندان بزرگ و برجسته به دست می‌آورد نه اینکه خود ادعای بزرگ بودن و تاثیرگذار بودن را داشته باشد و حتی یک نام بزرگ در آن دیده نشود.
وی افزود: در جامعه هنری بنا بر دیدگاه اساتید دانشگاهی، علمی، نویسندگان و صاحب نظران یک عکس می تواند از یک فیلم تاثیرگذارتر باشد. از این رو جشنواره عکس “پنج” در سال‌های گذشته به رسالت خود کاملا پایبند بوده و کار خود را انجام داده است. اکنون تصمیم بر آن شد تا بخش فیلم هم به آن اضافه شود چرا که سینما با محوریت تولید آثار هنری محض، وامدار ادبیات و به نوعی عکاسی است. چه بهتر که جای یک فریم عکس روی دیوار، در یک ثانیه، بیست و چهار فریم عکس را با سرعت ببینیم. البته با تکنولوژی امروز تا چند هزار فریم هم در ثانیه امکان پذیر است.
دبیر بخش فیلم جشنواره بین المللی فیلم و عکس “پنج” خاطرنشان کرد: دبیر جشنواره مهدی شادی زاده تصمیم داشت تا این بخش در جشنواره با محوریت فیلم های کوتاه و یا ویدئو آرت راه اندازی شود. من هم پیشنهاد دادم تا آن را به عنوان یک جریان بین المللی وارد عرصه جهانی کنیم زیرا این گفت و گو برای هنرمند ایرانی و این مشاهدات برای هنرمندان بین المللی واجب است. ما در ایران نکات بسیار مهمی را داریم که می توان به آن پرداخته شود نه که تا اکنون نشده، بلکه گسترده تر به آن نگاه کنیم. موضوعاتی مانند جنگ، جایگاه زن در جامعه ایران و … مسائلی هستند که می توان به خوبی به آن پرداخت. این جشنواره محلی مناسب است تا آثار هنرمندان ایران در یک جشنواره داخلی و بین المللی دیده شود.
وی تاکید کرد: ما این جشنواره را به ثبت جهانی رساندیم و اکنون در دسترس تمام عکاسان و فیلم سازان جهان است. در بزرگترین وبگاه رسمی جهان “فیلم فری وی” صفحه رسمی جشنواره با اطلاعات کامل موجود است و به زودی فراخوان رسمی و بین المللی خود را منتشر خواهد کرد در نتیجه منتظر ثبت نام هنرمندان در حوزه عکس و فیلم خواهیم بود. در بیانیه ما ذکر شده که تنها آثاری پذیرفته خواهد شد که به نوعی به پیشرفت جامعه و جایگاه انسان کمک کند. به گونه ای آثار ارسالی باید در راستای تعالی جایگاه انسان و دفاع از ارزش های والای او باشد. تمرکز این جشنواره مشخص و ثبت شده است. آثار کمدی یا انیمیشن یا تعداد دیگری سبک را نمی پذیریم و تمام این موارد به صورت رسمی در صفحه ثبت نام جشنواره آمده است.
این هنرمند درباره موفقیت این جشنواره در بین هنرمندان جهان در پایان گفت: این موضوع به شرایط بسیاری بستگی دارد. از ابتدا همه آن‌ها را دیده ایم و می شناسیم. من در بیش از چهل کشور به عنوان کارگردان یا آهنگساز فعالیت داشته ام. با قوانین آن‌ها و فرم‌های رایج، آشنا هستم. اگر اصالت این جشنواره حفظ شود و یاران، یاری کنند در چند سال آتی بی شک قطب مطرحی برای ارائه آثار هنری خواهد بود. در سال‌های گذشته فیلم سازان و عکاسان ما عمده اعتبار خود را به دلیل دریافت جایزه از جشنواره های خارجی به دست می آوردند و این موضوع جامعه هنری را دچار چند دستگی کرده است. جشنواره فیلم و عکس پنج محک جدی  برای نشان دادن درست از غلط خواهد بود و با احترام به نظرات دیگران راه و روش خود را دارد.
عوامل این جشنواره عبارتند از: اعضای شورای سیاست گذاری: لیلی گلستان، فرید حامدی، علیرضا شادی زاده، غزاله سعادتی، مهدی شادی زاده. موسس: مهدی شادی زاده و علیرضا شادی زاده، دبیر: مهدی شادی زاده، مشاور رسانه: غزاله سعادتی.

ما هم مردمی بودیم در تماشاخانه‌ی ایران‌شهر به صحنه می‌رود.

نمایش “ما هم مردمی بودیم” به کارگردانی احسان ملکی و تهیه کنندگی امیر مسعود هیدران در تماشاخانه‌ی ایران‌شهر به صحنه‌ می‌رود. 

از «پایان بازی» تا خبر جدیدی از جشنواره پنج و چند داستان دیگر

نمایش “ما هم مردمی بودیم” نوشته‌ی امین ابراهیمی و کارگردانی احسان ملکی از بیست و نهم بهمن ماه ساعت ۱۸:۳۰ در سالن استاد سمندریان اجراهای خود را آغاز می‌کند.

گفتنی است مهدی یگانه، المیرا صارمی، حسنا قبادی، بنیامین‌ صیادی‌نیا، کیانا سپهری، پویا جلالی بازی‌گران این نمایش هستند. 

علاقه‌مندان به تهیه‌ی اینترنتی بلیت‌های این نمایش‌ می‌توانند به سایت تماشاخانه‌ی ایران‌شهر و یا سامانه‌ی تیوال مراجعه نمایند.

دیدار سینمایی ایران و تاجیکستان

تاکید بر تولید محصول مشترک سینمایی که در عین اشاعه فرهنگ دو کشور ایران و تاجیکستان جذاب و مخاطب پسند هم باشد و ابراز امیدواری برای تولید مشترک سینمایی در خصوص مشاهیری همچون فردوسی و خیام از جمله مهمترین مباحثی بود که در دیدار مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی با رییس امور سینمایی تاجیکستان و مدیر تاجیک فیلم و تعدادی از سینماگران کشور تاجیکستان مطرح شد.

به گزارش دکترنامه به نقل از روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی، مدیران و سینماگران کشور تاجیکستان که برای حضور در چهل‌ و دومین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر به ایران سفر کرده بودند، با مجید زین‌العابدین مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی در محل ساختمان مرکزی بنیاد دیدار و گفت‌وگو کردند.

در ابتدای این دیدار کوتاه و صمیمانه، مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی بعد از تشریح فعالیت‌های فارابی در عرصه هنر هفتم، ابراز امیدواری کرد تا سفر سینماگران فارسی‌زبان اهل تاجیکستان منجر به تولید آثار مشترک شود.

زین‌العابدین در ادامه با اشاره به حضور پررنگ فارابی در چهل‌ودومین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر گفت: باید تولید محصول مشترکی را کلید بزنیم که در عین اشاعه فرهنگ مشترک دو کشور ایران و تاجیکستان، جذاب و مخاطب‌پسند هم باشد.

سینماگران اهل تاجیکستان نیز ضمن اشاره به حضور فیلمی از این کشور در جشنواره فیلم فجر با نام «دوران» برای پرداخت سینمایی به مشاهیری چون فردوسی و خیام ابراز امیدواری کردند.

محمد سعید شاهیان رییس امور سینمایی تاجیکستان و مدیر تاجیک فیلم، عثمان، تهیه‌کننده تاجیک فیلم، زائول داخته، فیلمبردار پیشکسوت سینمای تاجیکستان (فیلمبردار فیلم رستم و سهراب)، اکمل عبدالله‌زاده، دبیر جشنواره فیلم دوشنبه و محی‌الدین مظفر کارگردان سینما از کشور تاجیکستان به همراه حبیب ایل بیگی معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی و رائد فریدزاده معاون امور بین‌الملل فارابی از جمله حاضران این نشست بودند.

از «پایان بازی» تا خبر جدیدی از جشنواره پنج و چند داستان دیگر

با اتمام مراحل فنی «پایانِ بازی»، جدیدترین فیلم احمد عبداللهیان بلوچی در مقام نویسنده و کارگردان که فیلمبرداری آن در سکوت خبری انجام شده بود، این فیلم هم‌اکنون آماده نمایش است.

به گزارش دکترنامه، «پایانِ بازی» در استان گیلان فیلمبرداری شده و شهرهای رشت، لاهیجان، بندرانزلی، آستانه اشرفیه، لنگرود و بندر کیاشهر لوکیشن‌های فیلم عبداللهیان بوده‌ است. این کارگردان همانند آثار قبلی خود از چهره‌های جدید استفاده کرده است که با این فیلم معرفی خواهند شد

عبداللهیان مثل دو فیلم بلند قبلی‌اش (باتلاق و درباره آمنه) این فیلم را نیز برای عرضه در شبکه نمایش خانگی تولید کرده و «پایان بازی» از یکشنبه ۶ اسفندماه در پلتفرم فیلیمو پخش خواهد شد.

مرجان خورمهر، بهزاد درواری، مونا خورمهر و چند چهره دیگر با این فیلم معرفی خواهند شد و همچنین سودابه جعفرزاد و بیژن لرد نیز جلوی دوربین این کارگردان رفته‌اند.

عوامل فیلم پایان بازی عبارتند از: تهیه کننده،نویسنده و کارگردان: احمد عبداللهیان بلوچی- مدیر تولید و مجری طرح: حسین باقریان- تدوین: شهاب بشیری – مدیرفیلمبرداری: حسین بدرطالعی- مدیر صدابرداری:حمید سلیمان زاده منفرد- صداگذاری و میکس: امید قربانی- طراح صحنه و لباس: مرجان خورمهر- موسیقی: علیرضا عسکران- اصلاح رنگ و نور: سامان مجدوفایی،آرش کاظم زاده- دستیار کارگردان و برنامه ریز: آرش عبداللهیان- جانشین تهیه: مهدی خرمی- مشاوران پروژه: افشین عبداللهیان- محمدرضا صمیمی مقدم- دستیار تهیه: الهام حیدری عکاس: مهیار قلی زاده طراح پوستر: فرزاد اسدیان-  مشاور رسانه ای: مسعود احمدی

از «پایان بازی» تا خبر جدیدی از جشنواره پنج و چند داستان دیگر

نشست تخصصی «دنیای فانتزی» با حضور هادی حجازی‌فر و محمد عاقبتی با هدف جایگاه نمایش عروسکی در تئاتر ایران برگزار خواهد شد. 

این نشست با هدف بررسی جایگاه نمایش عروسکی در تئاتر ایران روز دوشنبه ۳۰ بهمن، ساعت ۱۶ در سالن هامون برگزار می‌شود.

برای اولین بار در تئاتر کشور، سه اثر نمایش عروسکی بزرگسال «مامان» به کارگردانی الهام سلج محمودی، «دویست و هشتادمین شب سال» به کارگردانی مرجان پورغلامحسین و «مَثلِث» به کارگردانی قیس یساقی روی صحنه است.

بر این اساس، جایگاه و نقش جشنواره نمایش‌های عروسکی تهران_مبارک و تاثیر آن بر روند تولیدات نمایشی برای اجرای عموم این آثار نمایشی ازجمله مواردی است که در این نشست به آن پرداخته خواهد شد. حضور برای تمامی دانشجویان، هنرمندان به ویژه فعالان نمایش عروسکی و اصحاب رسانه آزاد است.

از «پایان بازی» تا خبر جدیدی از جشنواره پنج و چند داستان دیگر

نمایش و نقد “چرا گریه نمی کنی؟” در فرهنگسرای ارسباران 
فیلم سینمایی «چرا گریه نمی کنی؟» به کارگردانی علیرضا معتمدی یکشنبه ۲۹ بهمن ماه ۱۴۰۲ در فرهنگسرای ارسباران اکران و پس از آن نقد و بررسی می‌شود.
به نقل از مدیریت روابط عمومی فرهنگسرای ارسباران، فیلم سینمایی «چرا گریه نمی کنی؟» ساخته‌ی علیرضا معتمدی ۲۹ بهمن ماه ۱۴۰۲ ساعت ۱۸ در سالن آمفی تئاتر فرهنگسرای ارسباران اکران و پس از آن با حضور علیرضا معتمدی نویسنده و کارگردان، کورش جاهد کارشناس مجری و جمعی دیگر از عوامل فیلم نقد و بررسی می‌شود.
در خلاصه داستان این فیلم آمده است: پسری به نام علیرضا بعد از فوت یکی از اعضای خانواده‌اش نمی‌تواند گریه کند…
باران کوثری، هانیه توسلی، علیرضا معتمدی، فرشته حسینی، مانی حقیقی، لیندا کیانی، نهال دشتی، امیرحسین فتحی و علی مصفا از جمله بازیگران این فیلم سینمایی هستند.
علاقمندان برای حضور در ششصد و ششمین نشست باشگاه فیلم تهران می‌توانند به فرهنگسرای ارسباران واقع در خیابان شریعتی بالاتر از پل سیدخندان‌، خیابان جلفا مراجعه کنند و یا با شماره‌های ۲۰-

آیین بزرگداشت قطب‌الدین صادقی در فرهنگسرای ارسباران برگزار می‌شود

جشن هجدهمین سالگرد تأسیس کانون ادبی زمستان همراه با آیین بزرگداشت قطب‌الدین صادقی دوشنبه ۳۰ بهمن‌ماه ساعت ۱۷ در فرهنگسرای ارسباران برگزار می‌شود.

در این مراسم از فعالیت‌های هنری قطب‌الدین صادقی فیلمنامه‌نویس، نمایشنامه‌نویس، مترجم، کارگردان تئاتر و بازیگر سینما و تلویزیون تجلیل می‌شود و جمعی از چهره‌های هنری و اهالی شعر و موسیقی در آن حضور خواهند داشت.

گروه موسیقی خاطره‌سازها متشکل از قاسم افشار، چنگیز حبیبیان، حمید غلامعلی و مهدی مقدم و هنرمندان و چهره‌هایی همچون لیلا کردبچه، سید حسین متولیان، داوود رحمت‌اللهی، عبدالجبار کاکایی، یونس شکرخواه، سید عباس سجادی، فریبا وکیلی، مسعود همایونی، شهره سلطانی، مهدی یغمایی، محمدرضا چراغعلی، رسول نجفیان، میکائیل شهرستانی، اصغر همت، ایرج راد، آتش تقی پور، محمدرضا عیوضی، بامداد بیات، ستار اورکی، یاحا کاشانی، آزیتا موگویی، سیروس همتی، کورش سلیمانی، صابر قدیمی، محمدرضا عقیلی و… حاضران در این مراسم هستند.

کانون ادبی زمستان در چهارم دی ماه ۱۳۸۴ در منطقه ۱۱ تهران به صورت تخصصی در حوزه شعر و ترانه فعالیت‌های خود را آغاز کرد. نشست‌های تخصصی شعر، جلسات ترانه-آواز و نشست‌های نقد و بررسی کتاب‌های ادبی بخش اصلی فعالیت‌های این کانون بوده است.

حضور در این برنامه برای عموم علاقه‌مندان آزاد و رایگان است و برای شرکت در آن می‌توانید به فرهنگسرای ارسباران واقع در خیابان شریعتی، بالاتر از سیدخندان، خیابان جلفا مراجعه کنید.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا