جزئیات و نحوه اجرای بسته حمایت تغذیه‌ای کارکنان دولت

جزئیات و نحوه اجرای بسته حمایت تغذیه‌ای کارکنان دولت

مدیر برنامه بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت جزییات اجرای بسته کمک تغذیه کارکنان دولت را تشریح کرد.

دکتر در گفت وگو با دکترنامه، رضا عزتیان وی گفت: یکی از مصوبات شورای عالی امنیت غذایی این بود که دولت بسته خدمات حمایتی بهداشتی را برای کارکنان دولت ارائه کند. در چارچوب بسته حمایت از خدمات کارکنان دولت، وزارت بهداشت پیش بینی می کند که به عنوان مثال، خدمات بهداشت محیط، خدمات بهداشت حرفه ای، سلامت روان و به ویژه خدمات تغذیه به کارکنان دولت ارائه شود.

وی ادامه داد: اگر حدود 2 میلیون کارمند دولتی با احتساب خانواده آنها داشته باشیم، جمعیت هدف ما حدود 10 میلیون نفر است که بسیار قابل توجه است. اگر جمعیت بازنشستگان و خانواده هایشان را در نظر بگیریم، می بینید که جمعیت زیادی هستند. از کشورهای سرگرم کننده با ارتقای دانش، آگاهی و عملکرد آنها در مورد تغذیه سالم خود برای حفظ و تضمین سلامت گروه بزرگی از مردم.

وی با اشاره به اینکه ساده ترین اقدام، ارتقای سطح آگاهی گروه نسبت به جامعه است، گفت: البته می توان تدابیر دیگری نیز در نظر گرفت. در مواجهه با نابودی ایران، تغذیه و عوامل مرتبط با آن جزو 10 تهدید اصلی سلامت هستند. بیماری های غیرواگیر مانند دیابت، فشار خون، چاقی و… نیز یکی از بزرگترین تهدیدات مرگ زودرس زیر 70 سال هستند. بنابراین مراجعه به این اطلاعات اهمیت توجه به مسائل تغذیه را بیش از پیش روشن می کند.

عزتیان ادامه داد: با توجه به این گروه، اولین قدم ارائه اطلاعات اولیه و سپس غربالگری، تمرین تغذیه سالم و مداخلات در محل کار است تا برنامه غذایی سالم برای آنها ارائه شود.

وی ادامه می دهد: بسیاری از افرادی که حتی در طبقه کارمندان دولت به عنوان افراد تحصیلکرده جامعه هستند، حتی نمی دانند تغذیه سالم چیست و در بسیاری از محیط های کاری آشپزخانه مواد غذایی نامناسب برای کارمندان فراهم می کند. مثلا در روغن زیاد سرخ می شوند یا زیاد برای فرد یا نمک زیاد و از این قبیل. این ممکن است ساده به نظر برسد، اما وقتی به آمار نگاه می کنیم می بینیم که یکی از بزرگ ترین عوامل مرگ و میر ایرانیان سوء تغذیه است و یکی از اقشار مورد غفلت کارکنان دولت هستند.

وی با تاکید بر اینکه کارکنان دولت، دستگاه اجرایی دولت هستند، تصریح کرد: این بدان معناست که قوانین مصوب و ابلاغی باید توسط همین کارمندان دولت اجرا شود و امکان ندارد این عوامل اجرایی نگرش و باور درستی نداشته باشند. تغذیه مناسب. . آموزش در این برنامه باید به گونه ای متفاوت انجام شود تا کارکنان دولت اطلاعات صحیحی در مورد تغذیه سالم داشته باشند.

وی افزود: این بسته تغذیه در وزارت بهداشت تهیه شده و وزارت بهداشت وظیفه بررسی و نظارت بر اجرای آن را در سازمان های مختلف بر عهده دارد، اما تاکنون تنها چند ادارات و نهادها این برنامه را به طور کامل با موفقیت اجرا کرده اند. زیرا در دو سال اخیر به دلیل شرایط کرونا، بسیاری از فعالیت های جمعی به بن بست خورده است و به دلیل شرایط کرونا، غذاخوری های ادارات زودتر از همه جا جمع می شوند و اکثر نیروهای ما در سنگرها برای مبارزه با تاج گذاری بسیج می شوند. کرونا باشد. به همین دلیل است که بسیاری از برنامه ها آنطور که باید به اهداف خود نمی رسند.

عزتیان تاکید کرد: قانون ارائه بسته های اجرایی و حمایت های تغذیه ای کارکنان دولت به مرکز نظارت بر سلامت کارکنان همه وزارتخانه ها اشاره دارد. ساختار دولتی برای ایجاد این مرکز معمولاً با سرعت یکسانی انجام نمی شود، اگرچه طبق قانون همه سازمان ها موظف به تشکیل این ساختار هستند، اما در همه جا ایجاد نمی شود. این امر البته توسط وزارت بهداشت نیز رصد می شود و وزارتخانه های مختلف موظفند عملکرد خود را به صورت دوره ای گزارش دهند.

وی با اشاره به اینکه بسته حمایتی اجرایی و تغذیه دولت برای اجرای این بسته باید طبق قانون در همه سازمان‌ها اجرا شود و از بسیاری از سازمان‌ها گزارش‌های خوبی داشته‌ایم، اما فکر می‌کنم هنوز زود است. کارمندان در سال 1995 شروع به کار کردند. فرض کنید این اقدام کاملاً منسجم است و به عنوان مثال، ما گزارش های ماهانه از همه سازمان ها دریافت می کنیم. امید ما زیاد نیست که این طرح ظرف دو سال به طور کامل اجرا شود، آنچه که امید است این است که این فعالیت پایدار و پایدار باشد.

وی در پاسخ به این سوال که چرا بخش خصوصی از این برنامه حذف شده است، گفت: قانونگذار این بسته حمایتی را برای کارکنان دولت ابلاغ کرده است، اما در عین حال برای جمعیت حدود 30 میلیونی بخش خصوصی نیز اقداماتی در حال انجام است؛ این یعنی خوشبختانه. با حمایت وزارت نیروی انسانی و رفاه اجتماعی و صدور اسناد تغذیه سالم توسط این نهاد به شرکت های اقتصادی، این مکان ها با بیش از 50 نفر پرسنل باید به این برنامه بپیوندند و بسته حمایتی تغذیه را اجرا کنند. از سوی دیگر در تمامی 63 دانشگاه علوم پزشکی کشور، مسئولان و مدیران بهبود تغذیه جامعه با همکاری معاونت اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درگیر این موضوع هستند. بدیهی است در صورت تعمیم این الگو به تمامی ادارات مذکور در کشور، امکان تعمیم آن به سایر افراد جامعه نیز وجود دارد. البته در حال حاضر وزارت بهداشت در حال اطلاع رسانی به سایر اقشار جامعه است و خللی در این زمینه وجود ندارد.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا