سلامت و دانشکسب و کار ویژه

سن میل جنسی زنانه

رابطه جنسی در میان‌سالی و چالش های آن

رابطه جنسی در میان‌سالی برای بسیاری از افراد با تردیدها و پرسش‌هایی همراه است. لازم است بدانید، برقراری یک رابطه جنسی رضایت‌بخش تنها به جوانان اختصاص ندارد. واقعیت این است که افراد میان‌سال در دهه‌های ۴۰، ۵۰ و حتی در سنین بالاتر هم می‌توانند یک زندگی جنسی سالم و توأم با رضایت را تجربه کنند. با این حال، در اغلب مواقع این امر با پیچیدگی‌هایی همراه است.

بسیاری از افراد در سنین میان‌سالی از عوارضی نظیر تغییرات هورمونی، افزایش وزن، خستگی، و شرایط مزمن سلامتی رنج برده و برای مقابله با این مشکلات، احتمالاً داروهای مختلفی مصرف می‌کنند. مجموع عوامل یاد شده می‌تواند کیفیت رابطه جنسی در میان‌سالی را تحت تأثیر قرار دهد. اما نگران نباشید تیمار طب برای این مشکلات راه حل های آماده ای دارد که میتوانید از آنها استفاده کنید.بر اساس مطالعات، افراد میان‌سال نیز مانند سایرین، روابط جنسی را بخش مهمی از زندگی خود به حساب می‌آورند. با این حال، اغلب آن‌ها از شرایط و عملکرد کنونی خود رضایت ندارند. برای آشنایی بیش‌تر با چالش‌های رابطه جنسی در میان‌سالی و روش‌های مقابله و بهبود آن پیشنهاد می‌کنیم با ما همراه شوید.

عوامل مؤثر بر رابطه جنسی در میان‌سالی

رابطه جنسی در میان‌سالی به شکل قابل‌توجهی تحت تأثیر عوامل ناشی از بالا رفتن سن زنان و مردان قرار دارد. در این جا قصد داریم اصلی‌ترین عوامل مؤثر بر زندگی جنسی مردان و زنان میان‌سال را به تفکیک بررسی کنیم:

از مهم‌ترین عوامل مؤثر بر رابطه جنسی زنان میان‌سال می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

 تغییرات هورمونی

با نزدیک شدن به سنین سطح هورمون‌های مختلف بدن خانم‌ها تغییر می‌کند. این امر تنها به هورمون‌های زنانه یعنی استروژن و پروژسترون محدود نبوده و میزان ترشح را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد. تستوسترون یک هورمون مردانه بوده و در تحریک میل جنسی تأثیرگذار است.

آتروفی یا خشکی واژن

غالباً در سنین میان‌سالی و به واسطه کاهش ترشح هورمون‌ها روی می‌دهد. این عارضه معمولاً با مشکلاتی نظیر کم شدن خاصیت ارتجاعی و لغزندگی واژن همراه بوده و موجب نازک شدن دیواره‌های آن می‌شود. مجموع عوامل یاد شده، معمولاً با چالش‌هایی نظیر احساس سوزش، مقاربت دردناک، خونریزی پس از رابطه جنسی و در مواقعی با عفونت و التهاب واژن و برخی موارد دیگر همراه است.

کاهش رابطه جنسی در میان‌سالی به‌صورت متقابل می‌تواند در تشدید این عوارض تأثیرگذار باشد. چرا که فعالیت جنسی به‌خودی‌خود در افزایش لغزندگی دستگاه تناسلی زنان و تقویت بافت دیواره آن مؤثر است.

کاهش رضایت جنسی یا ارگاسم

با افزایش سن، میل جنسی بسیاری از خانم‌ها به شکل قابل‌توجهی کاهش می‌یابد. این امر علاوه بر پایین آوردن میزان تحریک‌پذیری جنسی با مشکلاتی نظیر کاهش یا رضایت ناشی از مقاربت توأم است. در اغلب موارد، این امر به اختلالات هورمونی مربوط به افزایش سن مربوط است. با این حال، ابتلا به بیماری‌هایی نظیر ،  و مصرف داروهای متنوع برای درمان این بیماری‌ها نیز در کاهش میل جنسی و ارگاسم تأثیرگذار است.

مقاربت دردناک

بسیاری از خانم‌ها ادعا می‌کنند در دهه ۴۰ زندگی خود و در سال‌های پس از آن، حیات جنسی بهتری را تجربه کرده‌اند. این در حالی است که تعداد قابل‌توجهی از زنان به واسطه مقاربت دردناک در این سنین از برقراری رابطه جنسی خودداری می‌کنند.

عوامل مؤثر بر رابطه جنسی مردان میان‌سال

اصلی‌ترین عوامل مؤثر بر رابطه جنسی مردان میان‌سال را می‌توان چنین برشمرد:

اختلالات هورمونی

در مردان نیز اختلالات هورمونی یکی از مهم‌ترین عوامل مؤثر در کاهش میل جنسی به‌حساب می‌آید. این امر در پایین آوردن هورمون تستوسترون تأثیرگذار است. چنان که پیش‌تر هم گفته شد، ترشح این هورمون به افزایش تحریک‌پذیری جنسی کمک می‌کند.

اختلال نعوظ

اختلال نعوظ از مهم‌ترین عوامل مؤثر در ناکارآمدی جنسی به ‌حساب می‌آید. در هنگام بروز این عارضه، آلت تناسلی مردانه به شرایط تحریک کامل نرسیده یا نمی‌تواند برای مدتی در همان وضعیت باقی بماند. بدیهی است این امر زندگی جنسی فرد و میزان رضایت‌بخشی آن را به شکل قابل‌توجهی تحت تأثیر قرار می‌دهد. ابتلا به انواع بیماری‌ها از قبیل اختلال دستگاه درون‌ریز، مشکلات عصبی، ، اضطراب، کاهش سطح هورمون تستوسترون و بسیاری موارد دیگر ممکن است در بروز این عارضه تأثیرگذار باشند.

مصرف برخی داروها

مصرف داروهای مناسب برای درمان بیماری‌هایی نظیر افسردگی، ، و بسیاری از داروهای دیگر در کاهش توان جنسی و ایجاد اختلال در برقراری رابطه جنسی در میان‌سالی تأثیرگذار است.

مشکلات خانوادگی

مشکلات خانوادگی از مهم‌ترین عوامل تأثیرگذار بر رابطه جنسی در میان‌سالی به حساب می‌آیند. این قبیل مسائل، زنان و مردان را به یک اندازه تحت تأثیر قرار داده و زندگی جنسی هر دو را دچار اختلال می‌کند.

تصویر ذهنی فرد از بدن خویش

با افزایش سن، بدن زنان و مردان به شکل اجتناب‌ناپذیری دستخوش برخی تغییرات می‌شود. از این جمله می‌توان به افزایش وزن، افتادگی اندام‌ها و پدیدار شدن چین‌وچروک اشاره کرد. این موضوع، اعتماد به‌نفس آقایان و خانم‌ها و کیفیت رابطه جنسی در میان‌سالی را به شدت کاهش می‌دهد.

راهکارهای مقابله با اختلالات رابطه جنسی در میان‌سالی

مقابله با اختلالات رابطه جنسی در میان‌سالی به روش‌های گوناگونی امکان‌پذیر است. از این جمله، می‌توان موارد زیر را برشمرد:

روش‌های درمان خانگی

خبر خوب این است که بسیاری از اختلالات رابطه جنسی در میان‌سالی را می‌توان به روش‌های مختلفی درمان کرد. موارد زیر از جمله راهکارهای خانگی برای بهبود زندگی جنسی در میان‌سالی به حساب می‌آیند:

تقویت رابطه عاطفی

تقویت رابطه عاطفی با شریک جنسی مستلزم ایجاد فضایی صمیمانه و سرشار از احترام متقابل و همچنین، افزایش گفتمان است. به همین منظور، لازم است در طول روز زمان بیش‌تری را با یکدیگر سپری کرده و احساسات خود را با هم در میان بگذارید. طبیعتاً انجام این کار باید به یک عادت و سبک زندگی تبدیل شود. این امر به‌تدریج می‌تواند در کاهش استرس و فشارهای عصبی طرفین تأثیرگذار بوده و رابطه جنسی در میان‌سالی را بهبود بخشد.

استفاده از برخی محصولات بدون نسخه

این روزها، انواع محصولات مرطوب‌کننده واژن و داروهای تقویت نعوظ در داروخانه‌ها و amazon به فروش می‌رسند. اغلب این کالاها در زمره محصولات بدون نسخه قرار می‌گیرند. با این حال، پیشنهاد ما این است که قبل از استفاده از هر دارویی به پزشک مراجعه کرده و مشکلات خود را با وی در میان بگذارید. در عین حال، با استفاده از خدمات می‌توانید با بهترین متخصصان ایران در ارتباط بوده و از نظرات آن‌ها بهره‌مند شوید.

استفاده از روش‌های خلاقانه

استفاده از روش‌های خلاقانه و تغییر روتین دائمی از مؤثرترین راهکارهای بهبود رابطه جنسی در میان‌سالی به حساب می‌آید.

تغذیه سالم

تغذیه سالم به شکل قابل‌توجهی در پیشگیری از انواع بیماری‌ها مؤثر بوده و همچنین، به بهبود شرایط بدنی افراد کمک می‌کند. به همین منظور، تا جای ممکن از مصرف چربی‌ها، مواد قندی، نمک و خوراکی‌های فرآوری شده اجتناب کرده و سبزیجات، میوه‌ها و مواد پروتئینی را جایگزین کنید. برای دستیابی به یک برنامه غذایی سالم بهتر است به کارشناس تغذیه مراجعه کرده یا از طریق خدمات با بهترین متخصصان این رشته در تماس باشید.

ورزش

ورزش کردن علاوه بر ایجاد تعادل هورمونی و برطرف کردن مشکلاتی نظیر بالا بودن فشارخون به شکل قابل‌توجهی در مؤثر بوده و به بهبود تصویر ذهنی فرد از بدن خود کمک می‌کند.

روش‌های درمان پزشکی

برای رابطه جنسی در میان‌سالی پیش از هر چیز لازم است به پزشک مراجعه کرده و پس از بررسی شرایط سلامتی خود و شریک جنسی، راهکارهای پیشنهادی را بررسی کنید. این امر مستلزم در میان گذاشتن کلیه اطلاعات مربوط به سابقه پزشکی و داروهای مصرفی است. در عین حال، پزشک معالج برای اطلاع از وضعیت فعلی بدن شما احتمالاً انجام آزمایش خون و تعیین سطح هورمون‌های آن را تجویز می‌کند.

مصرف داروی تقویت نعوظ در مردان

مصرف داروی تقویت نعوظ در مردان تنها از طریق مراجعه به پزشک و مشورت با وی امکان‌پذیر است. امروزه، داروهای متنوعی وجود دارند که هر یک از فرمولاسیون متفاوتی برخوردار بوده و به‌سادگی می‌توانند مشکل مذکور را برطرف کنند. داروی مناسب توسط پزشک متخصص و با در نظر گرفتن شرایط منحصربه‌فرد هر شخص تجویز می‌شود.

تنظیم هورمون استروژن در بانوان

تنظیم هورمون استروژن در بانوان عمدتاً از طریق روش‌های درمان موضعی و استفاده از برخی کرم‌ها، قرص‌ها یا سایر محصولات امکان‌پذیر است. کلیه داروهای یاد شده باید با دستور پزشک مورداستفاده قرار گیرند. با کمک روش‌های مذکور، هورمون استروژن مستقیماً وارد بافت‌ها و دیواره‌های واژن شده و علاوه بر افزایش خاصیت ارتجاعی به برطرف کردن خشکی و تحریک‌پذیری آن کمک می‌کنند. با استفاده از این روش، مقادیر اندکی از این هورمون وارد جریان خون فرد می‌شود. به واسطه این امر، روش یاد شده با خطرات و عوارض جانبی به‌مراتب کم‌تری همراه خواهد بود.

هورمون درمانی سیستماتیک

موارد احتیاط

  • برقراری رابطه جنسی در میان‌سالی پس از وقفه‌ای طولانی باید با کنترل و مراقبت کافی انجام شود. در غیر این صورت، ممکن است با بروز مشکلاتی نظیر پارگی واژن همراه باشد.
  • در هنگام برقراری رابطه جنسی در میان‌سالی حتماً از وسایل پیشگیری بارداری نظیر استفاده کنید. به خاطر داشته باشید، در این سنین هم احتمال بارداری ناخواسته وجود دارد؛ مگر این که مدت یک سال کامل یا بیش‌تر از زمان یائسگی گذشته باشد.
  • در سنین میان‌سالی نیز احتمال ابتلا به بیماری‌های مقاربتی وجود خواهد داشت؛ بنابراین، در هنگام برقراری رابطه جنسی حتماً از کاندوم استفاده کنید.
  • به خاطر داشته باشید، استفاده از لوسیون‌ها و روان‌کننده‌های روغنی برای افزایش رطوبت و لغزندگی واژن می‌تواند موجب پارگی یا خوردگی کاندوم شود. برای این منظور، لازم است از لوسیون‌های مخصوصی استفاده کنید که از پایه آب یا سیلیکون برخوردار باشند.

روش‌های درمان طب سنتی

براساس طب سنتی، مصرف برخی خوراکی‌ها می‌تواند رابطه جنسی در میان‌سالی را بهبود بخشد. از آن میان می‌توان موارد زیر را برشمرد:

  • آجیل و انواع مغزها از قبیل، گردو، فندق، تخم صنوبر، بادام و پسته
  • میوه‌هایی نظیر موز، آناناس، توت فرنگی، انبه، هلو، انجیر و انگور
  • عسل
  • سبزیجاتی نظیر شاهی، تره و پیاز
  • زنجبیل، شلغم، زردک، نخود و لوبیا
  • گوشت گوسفند، جگر و میگو
  • مربای شقاقل
  • مصرف انواع ویتامین‌ها به‌ویژه A، B، E، C و املاحی نظیر روی و منیزیم
  • مصرف کلیه مواد غذایی و مکمل‌های حاوی امگا ۳

توجه داشته باشید، در طب سنتی خوراکی‌های زیر به‌عنوان کاهش‌دهنده‌های میل جنسی به حساب می‌آیند:

  • گوجه، خیار، کاهو، سیر و ماست
  • زیاده‌روی در مصرف گوشت قرمز و حبوبات
  • دانه سویا
  • مصرف بیش از اندازه غذاهای چرب و پرنمک
  • مصرف بیش از اندازه گلاب
  • مصرف بیش از اندازه خوراکی‌های ترش نظیر ریواس، سماق، سرکه و غیره

سؤالات متداول

مردان تا چه سنی نعوظ دارند؟

اختلال در نعوظ به دلایل گوناگونی بستگی داشته و ممکن است در هر سنی بروز یابد. با این حال، مطالعات نشان می‌دهند احتمال بروز این عارضه با افزایش سن بیش‌تر می‌شود. براساس پژوهش‌ها، چیزی در حدود یک سوم مردان بعد از پنجاه سالگی این اختلال را تجربه می‌کنند. این آمار در سنین بالاتر تا جایی افزایش می‌یابد که برخی آن را در زمره خصوصیات مردان شصت ساله یا مسن‌تر طبقه‌بندی می‌کنند. با وجود این، لازم است بدانید این موضوع عمومیت نداشته و اختلال نعوظ بیش از هر چیز به شرایط جسمی و روانی افراد بستگی دارد.

تعداد دفعات ارضا شدن مردان چقدر است؟

توجه داشته باشید، کیفیت رابطه جنسی به‌مراتب مهم‌تر از تعداد دفعات آن است. با این حال، در پاسخ به این پرسش باید گفت، دفعات انزال از الگوی خاصی پیروی نمی‌کند و ممکن است در شرایط مختلف و از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد.

آیا زنان یائسه ارضا می‌شوند؟

بله. با این حال، ممکن است این افراد برای ارضا شدن به زمان بیش‌تری نیاز داشته باشند.

زنان تا چندسالگی ارضا میشوند؟

زنان تا سنین ۸۰ سالگی هم می‌توانند همچنان به برقراری رابطه جنسی تمایل داشته و ارضا شوند.

مردها در چه سنی میل جنسیشان کم میشود؟

با عبور از ۴۰ سالگی، ترشح هورمون تستوسترون در بدن مردان به تدریج کاهش می‌یابد. این هورمون در ایجاد برانگیختگی جنسی تأثیرگذار بوده و کم شدن آن با کاهش میل جنسی همراه است.

جهت خرید و آگاهی  قیمت های محصولات داروخانه تیمار طب می توانید با شماره تماس 09024865544 در ارتباط باشید.

دکمه بازگشت به بالا