غذای نامناسب اولین دلیل مرگ است / بسته اجرایی تغذیه کارکنان ابلاغ شود
مدیرکل تغذیه جامعه گفت: 10 مورد از 19 مورد مرگ ناشی از بیماری های غیرواگیر مربوط به تغذیه است.
به گزارش دکترنامه، دکتر. زهرا عبداللهی در وبینار لزوم توجه به تغذیه کارکنان گفت: بیماری های غیرواگیر عامل 60 درصد مرگ و میرها در دنیا و 76 درصد مرگ و میرها در ایران است. این وضعیت در تمامی کشورهای با درآمد بالا، متوسط و کم از جمله ایران که درآمد متوسطی دارد، روند افزایشی دارد.
وی گفت: رژیم غذایی نامناسب اولین عامل خطر و اولین عامل مرگ و میر است. شناخته شده و دارای یک پنجم مرگ و میر در جهان است.
وی افزود: ایران در سال 2017 دارای 299 هزار فوتی بوده که تا سال 2040 به حدود 800 هزار نفر خواهد رسید که از این تعداد 390 هزار مورد به دلیل بیماری های غیرواگیر خواهد بود.
مدیرکل تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: بار اقتصادی ناشی از بیماری های غیرواگیر سالانه 446 هزار میلیارد تومان خواهد بود که معادل 3 درصد تولید ناخالص ملی و هزینه غیرمستقیم آن است. بیماری در این کشور 238.2 هزار میلیارد تومان خواهد بود.
عبداللهی گفت: بررسی اخیر 1400 در گروه سنی 18 تا 65 سال نشان داد که یک سوم جمعیت فعال کشور دارای کلسترول بالا، 40 درصد مردان و 36 درصد زنان دارای اضافه وزن و 51 درصد از جمعیت غیر فعال هستند. “
وی با بیان اینکه ایرانیان روزانه 9.7 گرم نمک دو برابر توصیه شده یعنی 5 گرم نمک مصرف کردند، افزود: افزایش فعالیت بدنی و کنترل وزن باعث کاهش 27 درصدی غیبت و کاهش 26 درصدی می شود. در هزینه های درمان و کاهش 32 درصدی هزینه ناتوانی ناشی از بیماری.
وی به بکارگیری حدود 8.5 میلیون کارمند در ادارات مختلف اشاره می کند و ادامه می دهد: بر اساس بند 8 مصوبه اسفند 94 شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، دستگاه اجرایی موظف است برای ارتقای سلامت کارکنان خود برنامه عملیاتی تدوین کند. بر اساس یک بسته اساسی مسئول ارائه آن به وزارت بهداشت.
مدیرکل تغذیه جامعه وزارت بهداشت، کمیته راهبردی بهبود تغذیه کارکنان را متشکل از نمایندگانی از سازمانهای مجری تشکیل میدهد، بستههای اجرایی تغذیه کارکنان را اعلام میکند، برنامههای عملیاتی را برای بهبود تغذیه کارکنان در هر یک از سازمانهای مجری تهیه میکند، آموزش ضمن خدمت در مورد سالم را سازماندهی میکند. وی خواستار نظارت بر کیفیت تغذیه در غذاخوری و نظارت بر اجرای برنامه از طریق دبیرخانه بهداشت و ایمنی مواد غذایی (SAG) شد.
به گزارش روابط عمومی وزارت بهداشت، این وبینار با حضور دکتر دل پیشه، رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، دکتر رنجبر سازمان بهداشت جهانی و مدیر تغذیه کشور. دانشگاه پزشکی.
انتهای پیام/