علت عقب افتادن ساعت مچی

یکی از مهم‌ترین عواملی که افراد در هنگام خرید ساعت کاسیو به آن اهمیت می‌دهند، دقت نمایش زمان است. مسائل مختلفی، جلوی دقیق ماندن ساعت‌ها را می‌گیرد و باعث عقب ماندن آن‌ها می‌شود. در این مقاله تصمیم داریم در مورد 5 علت عقب ماندن ساعت دیواری و مچی صحبت کنیم و راهکارهای کارساز و مفیدی برای این مشکل پیشنهاد دهیم. مطالعه کل این مطلب فقط 10 دقیقه از زمان شما را خواهد گرفت، اما پس از پایان مقاله، به پاسخ کلیه سوالات خود در مورد دلایل عقب افتادن ساعت و روش‌های جلوگیری از آن خواهید رسید.

  1. قدیمی بودن

    باتری؛ رایج‌ترین علت عقب ماندن ساعت دیواری و مچی

درصورتی‌که متوجه عقب ماندن ساعت دیواری یا مچی شدید، قبل از هر چیز، سراغ باتری ساعت بروید؛ چون قدیمی بودن باتری، یکی از اصلی‌ترین و رایج‌ترین دلایل عقب افتادن ساعت است. برخی از افراد، چند ماه پس از خرید ساعت مچی، متوجه عقب افتادن آن می‌شوند. این مسئله از قدیمی بودن باتری آن ناشی می‌شود. برای جلوگیری از چنین اتفاقی، پیشنهاد می‌شود که پس از یا خرید از فروشگاه‌های حضوری، باتری ساعت را عوض کنید. این کار باعث می‌شود که تا حداقل یک سال، دقت ساعت حفظ شود.

  1. نیاز به تمیزکاری و روغن‌کاری؛ راهکاری مهم برای جلوگیری از عقب افتادن ساعت

یکی دیگر از دلایل مهم عقب افتادن ساعت‌های مچی کوارتز و مکانیکی این است که به تمیزکاری یا روغن‌کاری نیاز دارند. در ساعت‌های مکانیکی، قطعات مختلفی دست به دست هم می‌دهند تا زمان را به‌طوردقیق به ما نشان دهند. برخورد این قطعات به یکدیگر و ایجاد اصطکاک بین آن‌ها، باعث می‌شود که به روغن‌کاری و تمیزکاری نیاز پیدا کنند.

ساعت‌های کوارتز نیز هر سال به سرویس، تمیزکاری و روغن‌کاری نیاز دارند. معمولا گرد و غبار به درون ساعت نفوذ می‌کند و ذرات ریز گرد و غبار جلوی عملکرد دقیق ساعت را می‌گیرد؛ به همین دلیل با تمیز کردن مداوم ساعت می‌توان به نمایش دقیق زمان کمک کرد. درصورت و زنانه، هر سال یک‌بار ساعت خود را به تعمیرکار کاربلد بسپارید تا آن را روغن‎کاری، تمیزکاری و سرویس کند. این کار به افزایش عمر ساعت و بهبود عملکرد آن کمک می‌کند.

  1. نوع ساعت؛ یکی از عوامل موثر بر عقب ماندن ساعت

نوع ساعت، یکی از عوامل تاثیرگذار بر میزان دقت ساعت است. به‌طورکلی ساعت‌های مچی از نظر دقت به سه دسته «اتمی»، «کوارتز» و «مکانیکی» تقسیم می‌شود. دقت ساعت‌های اتمی، بیشتر از ساعت‌های کوارتز  و دقت ساعت‌های کوارتز، بیشتر از ساعت‌های مکانیکی است. توجه داشته باشید که دقت کلیه ابزارهایی که قطعات متحرک دارند، به دلیل جاذبه زمین، نیروی اصطکاک و غیره، کاهش می‌یابد.

ساعت‌های اتمی، در هر 100 میلیون سال، یک ثانیه را از دست می‌دهند. ساعت‌های کوارتز، هر 30 سال یک ثانیه عقب می‌مانند و ساعت‌های مکانیکی اتوماتیک، هر روز 2 ثانیه عقب می‌افتند. اگر دقت ساعت، برایتان اهمیت زیادی دارد، ساعت‌های اتمی خریداری کنید. اگر زیبایی و طراحی خاص برایتان در اولویت است، و مردانه مکانیکی یا کوارتز را در دستور کار قرار دهید.

  1. اشکال در سخت‌افزار ساعت؛ مهم‌ترین علت عقب افتادن ساعت اتوماتیک و غیراتوماتیک

گاهی مواقع به دلیل وارد شدن ضربه به ساعت، فرو رفتن آن در آب یا وجود مشکل در شاه‌فنر (ساعت‌های مکانیکی اتوماتیک) و چسبیدن فنرها و قطعات به هم، دقت ساعت کاهش می‌یابد و ساعت، عقب می‌ماند. در این مواقع، باید ساعت خود را به یک تعمیرکار حرفه‌ای بسپارید تا مشکل را برطرف کند. اگر قصد خرید ساعتی دقیق با سخت‌افزار مقاوم و باکیفیت را دارید، برندهای مختلفی مثل کاسیو، سیکو، سیتیزن و موادو، محصولات جذابی برای شما دارند. به عنوان مثال مدل‌های ، با مقاومت بالا و سخت‌افزار درجه‌یک، در برابر ضربه و فرو رفتن در آب مقاومت می‌کنند و دقتشان کاهش نمی‌یابد.

  1. میدان مغناطیسی؛ یکی از دلایل عقب افتادن ساعت مچی

وسایلی مثل تلویزیون، تلفن همراه، ضبط صوت و هدفون‌های بی‌سیم، میدان مغناطیسی دارند و قرار گرفتن ساعت‌ مچی در معرض میدان مغناطیسی، باعث کاهش دقت ساعت می‌شود؛ بنابراین برای جلوگیری از دقت نمایش ساعت، باید ساعت مچی خود را دور از این وسایل نگه دارید. برندهای تولیدکننده ساعت مثل کاسیو و سیکو، محصولات حرفه‌ای خود را به‌گونه‌ای طراحی و تولید می‌کنند که میدان مغناطیسی، تاثیر کمتری روی آن‌ها داشته باشد. به عنوان مثال ساختار ، مقاومت قابل‌قبولی در برابر میدان مغناطیسی، ضربه و نفوذ آب و گرد و غبار دارد.

زمان دقیق را فقط در ساعت‌های اصل و حرفه‌ای

در این مقاله با 5 مورد از اصلی‌ترین دلایل عقب ماندن ساعت آشنا شدیم. همچنین روش‌های جلوگیری از عقب افتادن ساعت را بیان کردیم. یکی از عوامل مهمی که در دقت ساعت نقش دارد، اصالت و اورجینال بودن آن است. اگر نسخه اصل و تقلبی یک ساعت را از نظر دقت مقایسه کنید، متوجه تاثیر اصالت در دقت ساعت خواهید شد؛ بنابراین اگر به دقیق بودن ساعت اهمیت می‌دهید، سراغ ساعت‌های اصل و حرفه‌ای بروید.

مجموعه واچ مارکت، کلکسیونی از ساعت‌های حرفه‌ای و اصل را در فروشگاه آنلاین خود عرضه کرده است. با خرید ساعت از این مجموعه، ضمانت اصل بودن دریافت می‌کنید تا خاطرتان از بابت اصالت و دقت ساعت، آسوده باشد. از نظر شما بهترین برند ساعت از نظر دقت نمایش زمان، کدام برند است؟ لطفا نظرها و پیشنهادهای خود را در بخشعقب افتادن یکی از مشکلات شایع در انواع ساعت مچی است که احتمالاً تا به حال با آن برخورد کرده‌اید. تشخیص علت عقب افتادن ساعت مچی، کار آسانی نیست.

برای این کار شما به چند روز زمان نیاز دارید. ساعت مچی خود را تنظیم کنید و دو روز بعد آن را بررسی کنید. دلایل زیادی می‌تواند سبب عقب افتادن ساعت مچی شود که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم.

  1. باتری

یکی از ابتدایی‌ترین مواردی که سبب عقب افتادن ساعت مچی می‌شود، استفاده از باتری‌های قدیمی است.

راه حل: اغلب باتری‌ها در ساعت مچی به مدت یک سال کار می‌کنند. در صورتی که ساعت مچی شما هر چند ماه یک بار به تعویض باتری نیاز داشت، ممکن است مشکلی دیگر داشته باشد. برای رفع این مشکل بهتر است به نزدیک‌ترین تعمیرگاه معتبر مراجعه فرمایید.

  1. تمیزکاری

کوارتز یکی از مواد معدنی رایج در ساخت انواع ساعت مچی است که به تنظیم حرکت عقربه‌های ساعت کمک می‌کند. برخی از در اثر کارکرد طولانی، از زمان اصلی، عقب و یا جلو می‌مانند. به طور کلی ساعت کوارتز بسته به مدلی که دارد، ممکن است در ماه بین 10 تا 30 ثانیه عقب و جلو بیفتد.

راه حل: در صورتی که ساعت کوارتز و یا ساعت مکانیکی دارید و متوجه عقب ماندن زمان در آن شدید، به تمیز کردن و یا روغن‌کاری آن بپردازید.

  1. رشته‌های به هم چسبیده

یکی از دلایلی که سبب عقب افتادن ساعت مچی می‌شود، فنرهای به هم چسبیده آن است.

راه حل: ساعت مچی خود را به یک متخصص نشان دهید.

  1. ساعت‌ مچی‌های قدیمی

در برخی موارد مشکل عقب افتادن ساعت مچی، به علت قدیمی شدن برخی قطعات آن است.

راه حل: ساعت مچی خود را به یک متخصص بسپارید تا با تعویض قطعات فرسوده، مشکل آن را رفع کند.

  1. ساعت اتوماتیک

عدم استفاده طولانی مدت از ساعت‌ اتوماتیک، سبب عقب افتادن ساعت مچی می‌شود. حرکت مچ دست، سیم پیچ‌های ساعت اتوماتیک را فعال می‌کند.

راه حل: به طور منظم از خود استفاده کنید؛ چرا که حرکت، قلب تپنده این ساعت مچی است.

  1. شل شدن عقربه

از دیگر مواردی که سبب عقب افتادن ساعت مچی یا متوقف شدن زمان در ساعت عقربه‌ای می‌شود، شل شدن عقربه‌هاست. ساعت مچی حتی در صورت حرکت منظم نیز، دچار شل شدگی عقربه می‌شود.

راه حل: اگر در هنگام انجام فعالیت‌های روزانه ساعت مچی در دست دارید، هر سه ماه یکبار پیچ‌های آن را سفت کنید. برای انجام این کار، به تعمیرگاه‌های تخصصی ساعت مچی مراجعه کنید.

  1. کاهش ذخیره انرژی

در صورتی که انرژی ذخیره شده در ساعت مچی کاهش یابد، شاهد عقب افتادن ساعت مچی هستیم.

راه حل: برای رفع این مشکل در ، اتوماتیک و مکانیکی، به تعمیرگاه متخصص ساعت مچی خود مراجعه کنید.

  1. ضربه

وارد شدن ضربه به ساعت مچی، یکی از دلایل عقب افتادن ساعت مچی می‌‌باشد. درست است که برخی از ساعت‌ مچی‌ها در برابر ضربه مقاوم هستند، اما همین ضربه می‌تواند به موتور ساعت مچی و دیگر قسمت‌های آن آسیب وارد کند. وارد شدن ضربه شدید به ساعت مچی، سبب جلو پریدن فنر ساعت مچی می‌شود.

راه حل: ساعت مچی خود را به یک متخصص نشان دهید.

  1. آب

برخی از ساعت مچی‌ها ضد آب نیستند و نفوذ آب ‌می‌تواند سبب اختلالاتی مانند عقب ماندن زمان در آن‌ها شود. آب در ساعت‌های مچی حساس به آب، می‌تواند از طریق شیشه صفحه نمایش، قاب پشت ساعت مچی و دکمه‌های آن وارد شود و عملکرد صحیح آن را تحت تاثیر قرار دهد.

راه حل: به یک تعمیرگاه تخصصی مراجعه کنید تا ساعت مچی را برای شما خشک کند.

  1. دمای نامناسب

نگهداری ساعت مچی در دمای بسیار گرم و یا سرد، سبب انبساط و انقباض قطعات آن می‌شود. گرمای زیاد با خشک کردن روان کننده‌ها سبب ایجاد اصطکاک بر روی چرخ دنده می‌شود و عملکرد صحیح ساعت مچی را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

راه حل: ساعت مچی خود را در جای نه خیلی گرم و نه خیلی سرد نگهداری کنید.

سخن پایانی

عقب افتادن ساعت مچی می‌تواند بسیار کلافه‌کننده باشد. البته تشخیص علت عقب ماندن ساعت مچی کار ساده‌ای نیست و حتما باید تشخیص و راه حل مشکل را به متخصصین در این زمینه سپرد.

یک فروشگاه معتبر در زمینه عرضه و فروش ساعت مچی می‌باشد. این فروشگاه تمام محصولات خود را همراه با گارانتی بین‌المللی و کیفیتی تضمینی ارائه می‌دهد. همچنین در این مجموعه، تعمیر انواع توسط افراد متخصص در کمترین زمان ممکن انجام می‌شود.

 

دکمه بازگشت به بالا