شیخ الاسلام کاسم سلیمانی دستگاه دیپلماتیک ایران بود / پیگیری سیاست افتخار ، خرد ، مصلحت در سیاست خارجی
در چهلمین روز از درگذشت حسین شیخ الاسلام ، دیپلمات برجسته و یکی از بنیانگذاران وزارت امور خارجه انقلاب اسلامی ، ما معتقدیم که بسیاری از دیپلمات ها معتقد بودند که دیپلماسی متعهد به اصول و آرمان های انقلاب اسلامی است. .
بیشتر بخوانید:
شیخ الاسلام با سلطه و سیاست های آمریکا در منطقه و جهان مخالفت کرده است
محمدحسن گادیری ابیانه ، دیپلمات سابق کشورمان ، در مصاحبه با یک خبرنگار از غرب آسیا و محور مقاومت گروه بین المللی آژانس آنا گفت: برگشتم و معاون وزیر امور خارجه وزارت امور خارجه در ایران شدم. حسین شیخ الاسلام جلسات منظم را در موضوعات مختلف برگزار می کرد و به دنبال دیدگاه های شخصیت های مختلف می گشت. در این جلسات به دلیل فضای بحث و انتقاد مردم ساخته شده و با مباحث مختلفی معرفی شدند.
محمدحسن قدیری ابیانه
الگوی حكومت مرحوم شیخ الاسلام
وی افزود: مرحوم شیخ الاسلام همه یاریها را می کرد و همیشه نیروها را ارتقا می داد ؛ بسیار مطیع قانون بود و اعتقاد قلبی به سیستم جمهوری اسلامی ، انقلاب اسلامی و استان داشت. او یکی از دانش آموزانی بود که در تصرف لیر جاسوسی شرکت داشت ، و مانند کسی نبود که پشیمان از اقدامات و پیشرفت خود نتوانست او را از مواضع انقلابی بگیرد.
این تحلیلگر راهبردی اظهار داشت: مرحوم شیخ الاسلام فردی خلاق و مبارز در خارج از کشور بود و در دوران تحصیل وی هنگام پیروزی انقلاب برای کمک به سیستم به کشور بازگشت و پس از گرفتن لانه جاسوسی ، منصوب شد. معاون سیاسی وزارت امور خارجه. در آن زمان دکتر علی اکبر ولایتی وزیر امور خارجه بود.
ایمان صادقانه به آرمانهای انقلاب اسلامی
قدیری ابیان تأکید کرد: “شیخ الاسلام به شدت به گسترش اسلام ، انقلاب اسلامی و مبارزه با آمریکا اعتقاد داشت و در شکل گیری حزب الله و مبارزات مختلف نقش داشت.” وی وظیفه خود را پیروی از ولایت ، چه در زمان امام خمینی (ره) و چه در زمان آیت الله خامنه ای (باشد که خداوند او را بیاد آورد) دانست و به آن افتخار کرد.
وی افزود: یکی از ویژگی های جالب مدیریت مرحوم شیخ الاسلام این بود که وقتی از قدرت بد به او گفته شد ، وی این مرد را غایب خواند و از هر دو طرف خواست که با یکدیگر صحبت کنند تا حق از بین نرود. از کسی که محاکمه می شود ” او معتقد بود باید به ستمكاران و اعتراض كنندگان فرصتی داده شود كه از خود دفاع كنند.
قدیر ابیانه در مورد سایر خصوصیات شخصیتی مرحوم شیخ الاسلام گفت: “وی تحت تأثیر جو نبود. او منطقی ، اسلامی و جهانی فکر کرد و به پیروزی و پیوند انقلاب اسلامی با ظهور امام زمان (عج) اعتقاد داشت.” . حاج حسین برای حفظ جمهوری اسلامی تلاش کرد تا از ملل مسلمان آگاه شود و روزی تمدنی و قطب اسلامی برقرار کند.
این دیپلمات پیشین کشورمان گفت: مرحوم شیخ الاسلام دشمن را با دست خود نگرفت ، بلکه هیچکدام از دشمن نترسید. وی قدرت ایران را دست کم نگرفت و در صورت لزوم با سایر کشورها در مورد جایگاه قدرت و در جای دیگر در مورد موقعیت رافت صحبت کرد. او از تهدید طرفداران خود دریغ نکرد.
شیخ الاسلام در دیدار با امارت کویت گفت: “اگر فو را به عراق بدهید و آن را پس بگیرید ، ما آن را به شما نمی دهیم تا فکر نکنید دفاع صدام گران نیست.”
قدیری ابیانه گفت: “در دوره ریاست جمهوری حسن روحانی که محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه است ، آنها از حسین شیخ الاسلام استفاده نکردند .البته من شنیدم که آنها می خواستند وی را سفیر معرفی کنند ، اما روحانی مخالفت کرد. شیخ الاسلام معاون سیاسی و معاون وزیر امور خارجه بود ، اما در زمان حکومت روحانی ، نیروهای انقلابی به طور کلی برای او نامطلوب بودند؛
وی افزود: “در سالهای اخیر که روحانی رئیس جمهور جمهوری اسلامی ایران شد ، نه تنها از توانایی شیخ الاسلام استفاده می شود بلکه از توانایی بسیاری از نیروهای انقلابی نیز استفاده می شود.” خوشبختانه ، مرحوم شیخ الاسلام مصاحبه های بسیاری کرد و نظرات انقلابی خود را بیان کرد.
قدیری ابیانه گفت: در یک جمله شیخ الاسلام قاسم سلیمانی دستگاه دیپلماتیک ایران بود. من او را خیلی دوست داشتم و او خیلی راحت منطق را پذیرفت. برخلاف دستگاه سیاست خارجی اداره موتور که موضع ضعیفی در برابر غرب نگرفت ، سیاست افتخار ، خرد و مصلحت را در سیاست خارجی ایجاد نکرد و دنبال کرد.
انتهای پیام / 4033 /