میتوان با تغذیه دیابت نگرفت
مریم ماهارات ، یکشنبه ، 9 نوامبر 2018 ، در یک کارگاه آموزشی آموزش تغذیه گفت: “یکی از بیماری های مزمن متابولیکی ، دیابت شیرین یا دیابت است که در جامعه درباره آن چیزهای زیادی می شنویم.”
وی با هشدار اینکه بیماران مبتلا به این نوع دیابت با متابولیسم غیرطبیعی کربوهیدرات ها ، پروتئین ها و چربی ها روبرو هستند ، شیوع این بیماری در ایران 10 درصد است و گفت: از هر 11 ایرانی یک مورد دیابت مشاهده می شود. تبدیل می شود.
این متخصص تغذیه گفت: در بیماران دیابتی ، هورمون انسولین درگیر ورود قند از خون به سلول ها و مصرف آن به اندازه کافی ترشح نمی شود و در فرد مقاومت به انسولین ایجاد می شود.
وی گفت: “یکی از دلایل مقاومت به انسولین چاقی و اضافه وزن است. چاقی دلیل کاهش وزن است.” سلولهای ترشح شده انسولین در 5 تا 10 سال قبل از شروع دیابت ایجاد می شوند.
متخصصان تغذیه از دانشگاه علوم پزشکی شیراز خاطرنشان کردند که به همین دلیل ، تا زمان تشخیص دیابت ، بیمار حدود 50٪ از عملکرد سلولهای درگیر در ترشح انسولین را از دست داده است.
وی گفت: چاقی به ویژه چاقی شکمی که ناشی از تجمع چربی احشایی بیش از حد در اطراف یا اندام های شکمی است ، در افزایش مقاومت به انسولین در بیماران دیابتی نقش عمده ای دارد.
کنترل چاقی و اضافه وزن در افراد پیش دیابتی
مریم ماهارات گفت: در افراد پیش دیابتی که بیماری دیگری ندارند ، زندگی سالمی دارند ، انتخاب غذای مناسب و فعالیت بدنی کافی نقش مهمی در پیشگیری و درمان این بیماری دارد. بنابراین ، اصلاح سبک زندگی ، فعالیت بدنی و کاهش وزن به عنوان اولین گزینه برای پیشگیری یا به تأخیر انداختن دیابت معرفی شده است.
این متخصص تغذیه گفت: مطالعات نشان داده است که مداخلات در سبک زندگی خطر ابتلا به دیابت را تا 67 درصد کاهش می دهد. در افراد مبتلا به پیش دیابت ، هدف از تغذیه درمانی تأکید بر انتخاب های غذایی است که روند کاهش وزن را تسهیل می کند.
وی ادامه می دهد: در افراد پیش دیابتی ، حتی کاهش مقدار کمی وزن باعث اصلاح و افزایش چربی و فشار خون و همچنین کنترل قند خون می شود. پایبندی متوسط به رژیم غذایی مدیترانه ای با شیوع پایین و پایین دیابت همراه است. این رژیم غذایی با سطوح بالای اسیدهای چرب اشباع نشده مانند روغن زیتون ، مصرف زیاد غذاهای گیاهی ، مقادیر متوسط ماهی ، مصرف کم گوشت قرمز و فرآوری شده و مصرف کم لبنیات پرچرب مشخص می شود.
رئیس گروه بهبود تغذیه عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: کاهش وزن ، حتی در میزان کمی منجر به اصلاح و افزایش چربی و فشار خون و حتی کنترل قند خون می شود.
پیش دیابت اصطلاحی است که در افرادی که در معرض خطر ابتلا به دیابت هستند استفاده می شود. مردم معمولاً یک شبه به دیابت مبتلا نمی شوند. دیابت بیماری است که با اختلال در تحمل گلوکز ، چه پیش دیابت و چه پیش دیابت ، شروع می شود. این مرحله معمولاً با علائمی همراه نیست.
مطالعات انجام شده توسط منابع رسمی نشان می دهد بسیاری از مردم ایران از بیماری پیش دیابت رنج می برند. تشخیص به موقع پیش دیابت بسیار مهم است ، زیرا درمان و بهبود در این مرحله از پیشرفت دیابت نوع 2 و عوارض و مشکلات آن جلوگیری می کند.
علائم دیابت قبل از مرحله ممکن است مانند برخی از علائم دیابت در برخی افراد مانند تشنگی غیرطبیعی ، تکرر ادرار ، تاری دید ، خستگی مفرط و غیره باشد و تنها تشخیص قطعی آزمایش خون است.