چند نکته تغذیه ای درباره مقاومت به انسولین

چند نکته تغذیه ای درباره مقاومت به انسولین

مقاومت به انسولین خطر ابتلا به دیابت و دیابت نوع 2 را افزایش می دهد و تشخیص آن یکی از اصلی ترین علائم هشدار دهنده سلامت است.

به گزارش دکترنامه ، افراد می توانند با انتخاب سبک زندگی سالم از جمله ورزش منظم و رژیم غذایی متعادل از بروز این عوارض جلوگیری کنند.

به طور کلی بهتر است غذاهای کامل و فرآوری نشده مصرف شود و از خوردن غذاهای فرآوری شده و آماده پرهیز شود. غذاهای فرآوری شده مانند نان سفید ، ماکارونی ، برنج و نوشابه خیلی زود هضم می شوند و می توانند سطح قند خون را افزایش دهند. در این شرایط ، فشار بیشتری بر لوزالمعده که عضوی از هورمون تولید کننده انسولین است ، وارد می شود.

در بدن مقاوم به انسولین ، انسولین در کاهش سطح قند خون به درستی عمل نمی کند. چربی اشباع با مقاومت به انسولین نیز ارتباط دارد.

غذاهایی که برای جلوگیری از مقاومت به انسولین مفید هستند

طبق گزارش Health Line ، چربی های سالم و اشباع نشده ، مانند موارد زیر ، گزینه های غذایی بهتری هستند. همچنین ، خوردن غذاهای پرفیبر و غذاهای مخلوط ، نه فقط کربوهیدرات ، می تواند به کاهش هضم غذا و کاهش استرس در لوزالمعده کمک کند.

سبزیجات: سبزیجات کم کالری و سرشار از فیبر هستند ، به همین دلیل غذای خوبی برای کنترل قند خون هستند. گوجه فرنگی ، لوبیای سبز ، هویج ، فلفل رنگی ، اسفناج و کلم از جمله سبزیجاتی هستند که به خوبی مصرف می شوند.

میوه ها: میوه ها به دلیل داشتن فیبر ، ویتامین ها و مواد معدنی به عنوان گزینه عالی دیگری در نظر گرفته می شوند. میوه های تازه یا یخ زده بخورید. خوردن میوه کنسرو شده بدون شکر اضافه شده نیز خوب است ، اما مقدار فیبر موجود در میوه های تازه و منجمد بیشتر است زیرا پوست کنده نمی شود. سیب ، توت ، موز ، انگور ، آلو و هلو برخی از میوه های توصیه شده برای مصرف هستند.

شیر: محصولات لبنی کلسیم مورد نیاز برای کمک به تقویت دندان و استخوان را تأمین می کنند. شیر و ماست کم چرب مصرف کنید. از مصرف شیر و ماست پرچرب خودداری کنید زیرا مصرف زیاد چربی اشباع شده در چربی حیوانات با مقاومت به انسولین در ارتباط است.

غلات: غلات برای افرادی که مقاومت به انسولین دارند گزینه مناسبی است. وجود ویتامین ها ، فیبر و مواد معدنی این گروه غذایی را به غذایی سالم تبدیل کرده است. برخی از افراد بر این باورند كه پرهیز از همه كربوهیدرات ها برای جلوگیری از دیابت مهم است ، اما كربوهیدرات های سالم و فرآوری نشده در حقیقت منبع خوبی از انرژی برای بدن هستند. غلات کامل ، جو دوسر و بلغور جو دوسر و برنج قهوه ای از جمله این مواد غذایی هستند.

نخود فرنگی: لوبیا منبع غنی فیبر است که به آرامی سطح قند خون را افزایش می دهد و برای افرادی که مقاومت به انسولین دارند رتبه مثبت دارد.

ماهی: گوشت ماهی به دلیل داشتن اسیدهای چرب امگا 3 خطر بیماری قلبی را که در بیماران دیابتی شایع است نیز کاهش می دهد.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا