انتقاد وزارت بهداشت از تبلیغات کالاهای آسیب‌رسان سلامت/ جرایم بازدارنده نیست

انتقاد وزارت بهداشت از تبلیغات کالاهای آسیب‌رسان سلامت/ جرایم بازدارنده نیست

مدیرکل تغذیه اجتماعی وزارت بهداشت با تأکید بر خطرات تبلیغات محصولات مضر برای سلامتی ، گفت: متأسفانه جرایم تبلیغاتی به حدی کم است که مرتکبین به راحتی هزینه آن را پرداخت کرده و کار خود را انجام می دهند. قوانین کنونی نظارت باید به صورت پیشگیرانه به روز شوند.

در مصاحبه با دکترنامه ، دکتر زهرا عبدالهی وی با اشاره به اینکه سالانه فهرستی از کالاها و خدمات مضر برای سلامتی با مسئولیت وزارت بهداشت برای جلوگیری از تبلیغات تهیه می شود ، گفت: این لیست سپس به سازمان صداوسیما و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ابلاغ می شود. ” بر اساس جدیدترین فهرست کالاهای خطرناک در سال 1400 که توسط دبیرخانه شورای عالی ایمنی مواد غذایی تأیید شده است ، تبلیغ برخی محصولات ممنوع است.

وی افزود: به عنوان مثال ، نوشیدنی های گازدار بدون شکر یا همراه با شکر ، نوشیدنی های انرژی زا ، نوشیدنی های مالت طعم دار ، آب میوه های بدون گاز با میزان آب میوه کمتر از 25 درصد ، سس ، چیپس ، تنقلات و سایر محصولات غلات فله نباید اضافه شود. آنها در حالی تبلیغ می شوند که ما تبلیغات آنها را تکرار می کنیم ، حتی اگر این لیست محصولات با امضای وزیر بهداشت اعلام شده باشد.

عبدالهی ادامه داد: ما نباید اثرات بهداشتی این تبلیغات را نادیده بگیریم و دلیل اینکه ما این تبلیغات را دنبال می کنیم به خصوص برای کودکان و جوانان انجام نشود این است که این محصولات تهدیدی برای سلامتی هستند و مصرف زیاد آنها می تواند مضر باشد. . سلامتی “مصرف زیاد چیپس یا نوشابه می تواند باعث دیابت و چاقی شود. مشکلات بیش فعالی به دلیل استفاده از مواد افزودنی و رنگ خوراکی در حال حاضر در کودکان ، نوجوانان و بزرگسالان وجود دارد و به مشکلات جامعه کمک می کند.

وی افزود: با تبلیغ این موارد از طریق رسانه های تصویری ، مردم و مصرف کنندگان تشویق می شوند که بیشتر مصرف کنند ، که عوارض و پیامدهای جانبی به همراه دارد. از این رو؛ تبلیغات نباید روی محصولاتی قرار گیرد که در مصرف زیاد باعث بیماری و مشکلات می شوند. از سوی دیگر ، وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو همیشه انتقاد کرده اند که اگر مصرف این محصولات ممنوع است ، چرا باید اجازه تولید آنها را بدهید؟ باید بدانیم که ممنوعیت تبلیغات به معنی تولید نکردن نیست ، غذا در سراسر جهان تولید می شود ، اما تبلیغات بالا و جذاب مردم را به مصرف بیشتر این محصولات ترغیب می کند و این خود سلامت عمومی را به خطر می اندازد.

وی به بیلبوردهای موجود در شهرها اشاره کرد و ادامه داد: چنین تبلیغاتی خلاف قانون نیز است. ما در وزارت بهداشت رسما پیگیری و اعتراض می کنیم و نامه هایی را به دستگاه های مربوطه مانند صدا و سیما ، وزارت توسعه ، شهرداری ها و … ارسال می کنیم و همیشه گفته می شود که این تبلیغات درآمد دولت شهر است. یا رادیو و تلویزیون. کسب درآمد ضروری است ، اما اگر تصور شود که برای سلامت عمومی مضر است ، دیگر قابل قبول نیست و بهداشت عمومی مهم است.

وی با اشاره به اینکه جرم تبلیغ کالاهایی که برای سلامتی مضر است بازدارنده نیست ، افزود: این جنایت به قدری کوچک است که مرتکب به راحتی می تواند هزینه آن را پرداخت و کار را انجام دهد. قوانین کنونی نظارت باید به صورت پیشگیرانه به روز شوند.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا