تغییرات بدن در فصل بهار و توصیه‌های «غذایی» طب ایرانی

از دیدگاه طب ایرانی، بهار زمانی است که انسان در آب و هوای معتدل به دلیل سردی هوا نیاز به سرپناه زیادی ندارد و همچنین به دلیل گرمای هوا نیازی به تهویه ندارد. مزاج بهار گرم و مرطوب در حد اعتدال و بهار برای همه سنین مناسب است و در افراد مسن و افرادی که مزاج سرد و خشک دارند نیز مناسب ترین فصل برای زندگی و سلامتی است.

به گزارش دکترنامه، در فصل بهار تولید خون در بدن افزایش می یابد که احتمال ابتلا به چندین بیماری را افزایش می دهد و باعث بیماری های خونریزی دهنده، پارگی رگ های خونی، بزاق خونی و سرفه می شود. در این تابستان، هوا به دلیل سرمای زمستان و کاهش تعریق، مخلوط مواد محبوس شده در بدن را مایع و جابجا می کند. اگر بدن نتواند این آلودگی ها را به طور کامل از بین ببرد، به اندام های ضعیفی مانند کشاله ران و زیر پوست و اطراف بدن سرازیر می شود و باعث ایجاد بیماری های شایع این فصل مانند جوش، ورم چرکی، جوش، خارش و درد می شود. گلو آنها به مغز می رسند و به بطن های مغز می رسند و باعث ایجاد صرع و سکته در افراد مستعد در پس زمینه می شوند.

اگر این ماده وارد مخاط بینی شود باعث آبریزش بینی، گرفتگی صدا و سرفه می شود. انتشار این مواد در مفاصل باعث آرتریت چرکی و درد مفاصل می شود. شدت بیماری در فصل بهار لزوماً علامت بدی نیست، بلکه ممکن است به دلیل آماده سازی زباله های بیماری زا برای دفع باشد. این امر به ویژه در افرادی که اشتهایشان در فصل زمستان به دلیل پرخوری و کم تحرکی زیاد می شود، صادق است.

به گزارش دفتر پزشکی ایران وزارت بهداشت، برای کاهش ابتلا به این بیماری باید به نکات زیر توجه کرد:

بدن را از مواد پوسیده و ناخالصی هایی که در فصل زمستان در بدن تجمع می کنند پاک کنید.

پرهیز از استرس روانی بیش از حد مانند عصبانیت و پرخاشگری. زیرا به مزاج هوا کمک می کند و عوارض آن را افزایش می دهد.

خونگیری (حجامت) فقط با تشخیص پزشک متخصص

از مصرف زیاد نوشیدنی های گرم و بسیار مرطوب کننده خودداری کنید

مصرف غذاهای خون ساز از جمله گوشت به ویژه گوشت قرمز را کاهش دهید

از فعالیت بدنی بیش از حد خودداری کنید. ورزش ملایم هر روز صبح قبل از صبحانه یا قبل از ظهر مفید است.

از نوشیدن آب با معده خالی و ناشتا خودداری کنید.

از نوشیدنی ها و رب های داغ مانند شربت ریواس، عرق کاسنی، شربت زرشک، رب ترد و ترش، شربت پرتقال و لیمو و علف لیمو استفاده کنید.

از مصرف غذاهای تند، تلخ، تند و شور مانند تنقلات (آجیل شور، دانه ها، گردو) و ادویه های تند (فلفل، دارچین و زنجبیل) خودداری کنید.

لباس های نرم و سبک به خصوص کتان بپوشید و از گرم شدن بیش از حد بدن به خصوص هنگام خواب جلوگیری کنید.

از دوش آب گرم بسیار داغ و استفاده طولانی مدت از آب معدنی داغ خودداری کنید.

– اگر هنگام خوردن میوه احساس سنگینی، خشکی دهان و پوست و حتی گلودرد کردید، دیگر میوه را نخورید.

اگر آلرژی دارید، از مصرف میوه های نرم مانند خیار، هندوانه و خربزه که باعث تغییرات سریع در بدن می شوند، خودداری کنید. البته استفاده از شیره مذکور با کمی شکر برای کاهش حرارت منعی ندارد.

با استفاده از سوپ ها و خورش های ساده با برنج و سبزیجات از یبوست پیشگیری کنید.

از سیب و کاهو، جعفری به عنوان میان وعده استفاده کنید.

از پرخوری و پرخوری خودداری کنید

مصرف سبزیجات مخصوص فصل (مانند ریواس و کنگر فرنگی) را فراموش نکنید.

انتهای پیام/

دکمه بازگشت به بالا