افزایش ریسک بیماری قلبی با برنج سفید

بیماری عروق کرونا زمانی اتفاق می‌افتد که پلاک در رگ‌های خونی که خون را به قلب می‌رسانند، ایجاد می‌شود.

قلب خون و مواد مغذی را در سراسر بدن پمپاژ می کند و قلب سالم برای سلامت کلی ضروری است. بیماری عروق کرونا می تواند باعث مشکلات شدید قلبی از جمله حملات قلبی شود. محققان هنوز در حال بررسی عوامل خطر برای بیماری عروق کرونا و چگونگی انجام اقداماتی برای پیشگیری از آن هستند.

یک مطالعه اخیر نشان داد که رژیم غذایی سرشار از غلات تصفیه شده، که شامل برنج سفید، آرد سفید و نان سفید است، با افزایش خطر ابتلا به بیماری زودرس عروق کرونا مرتبط است.

در عوض، آنها دریافتند که رژیم غذایی سرشار از غلات کامل با کاهش خطر ابتلا به بیماری عروق کرونا اولیه مرتبط است.

محققان در این مطالعه مصرف غلات کامل و خطر مرتبط با بیماری زودرس عروق کرونا را بررسی کردند. آنها به طور خاص این خطر را در جمعیت ایران بررسی کردند.

این مطالعه شامل بیش از 2000 شرکت کننده، از جمله 1369 شرکت کننده مبتلا به بیماری عروق کرونا زودرس بود. این افراد با یک گروه کنترل شامل 1168 شرکت کننده که بیماری عروق کرونا زودرس نداشتند، مقایسه شدند. محققان از پرسشنامه ارزیابی مصرف غذا و رژیم غذایی برای بررسی میزان مصرف غلات کامل و غلات تصفیه شده توسط شرکت کنندگان استفاده کردند.

این یک مطالعه جالب است که مصرف غلات تصفیه شده را در مقابل مصرف غلات کامل در بیماران با خطر بالای بیماری قلبی مقایسه می کند.

نویسندگان مطالعه دریافتند که رژیم غذایی سرشار از غلات تصفیه شده با افزایش خطر ابتلا به بیماری زودرس عروق کرونا مرتبط است. از سوی دیگر، رژیم غذایی غلات کامل با کاهش خطر ابتلا به بیماری عروق کرونا زودرس همراه بود.

داده های این مطالعه یادآور این است که چگونه رژیم غذایی می تواند بر سلامت قلب تأثیر بگذارد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

دکمه بازگشت به بالا