همه چیز درباره نقاشی نما و رنگ آمیزی نمای بیرونی ساختمان
رنگ آمیزی نمای ساختمان (مهمترین نکات نقاشی نما با طناب)
رنگ آمیزی نمای ساختمان یکی از اولین راهکارهای زیباسازی ساختمان است و کمک می کند به نمای ساختمان خود جلوه جدیدی دهید. شاید رنگ آمیزی کردن نما کار ساده ای به نظر برسد اما زمانی که با ساختمان های بلند و مرتفع روبرو باشیم، وجود ابزار حرفه ای در کنار تخصص ضرورت پیدا می کند. شناخت انواع مختلف رنگ و انتخاب خدمات نقاشی نما براساس نوع نما تاثیر زیادی در رنگ آمیزی نمای ساختمان و خروجی نهایی دارد. در ادامه این مقاله با انواع رنگ، بهترین روش رنگ آمیزی، قیمت و نکات مهم در این زمینه آشنا خواهید شد. با ما همراه باشید.
قبل از رنگ آمیزی نمای ساختمان
رنگ آمیزی نمای ساختمان قبل از هرچیز، نیاز به زیرسازی کردن دارد. همه سطوح نما باید قبل از شروع کار شستشو شود و آلودگی ها و گردوغبار و چربی ها از روی آن پاک شود. در صورتی که روی نما شکاف و ترک مشاهده می شود، لازم است توسط بتونه مخصوص آنها را پر کرد. زمان مناسب نقاشی نما در تهران فصل بهار و فصل تابستان است، چون رنگ ها به خاطر وجود گرما سریع تر و کامل تر خشک خواهند شد. داشتن یک سلیقه خوب در این میان نقش کلیدی دارد و در صورتی که رنگ مناسبی را انتخاب کنید احساس بهتری از محیط دریافت خواهید کرد.
مراحل رنگ آمیزی و نقاشی نمای ساختمان چیست؟
به طور کلی، مراحل نقاشی نمای ساختمان را می توان در 5 مرحله خلاصه کرد که در ادامه به توضیح هر بخش می پردازیم:
- پاکسازی و ایمن سازی بخش های مختلف نما
- شست و شوی نما
- ترمیم، ترک گیری و مرمت نمای ساختمان
- اجرای پوشش آستر یا پرایمر
- اجرای رنگ آمیزی اصلی نمای ساختمان
مرحله اول: پاکسازی و ایمن سازی بخش های مختلف نما
قبل از شروع کار رنگ آمیزی نما، ابتدا باید نمای ساختمان را از هرگونه زوائد و هر آنچه که جلوی اجرای اصولی و درست نقاشی نمای ساختمان را می گیرد، پاکسازی کنیم.
دودکش های رها شده در نمای ساختمان، سیم کشی غیر اصولی و بلا استفاده روی نمای ساختمان، پیچ و رول پلاک، پروژکتورهای خراب نورپردازی نمای ساختمان، تابلو و بنر های قدیمی جامانده بر روی نمای ساختمان و تمام مواردی از این دست، باید رفع و پاکسازی شوند. پس از انجام این کار، نوبت به مرحله دوم یعنی اجرای نقاشی نمای ساختمان می رسد.
مرحله دوم: شستشوی نمای ساختمان
شستشوی نمای ساختمان یکی از مهم ترین و کلیدی ترین اقدامات قبل از اجرای نقاشی نمای ساختمان است. با شستشوی نمای ساختمان، گرد و غبار و دوده های چند ساله نمای ساختمان پاکسازی شده و همینطور شوره ها و رسوبات شسته می شود.
شستشوی نما باید دقیق انجام شود، در غیر این صورت کیفیت رنگ آمیزی نمای ساختمان هم تحت تاثیر قرار می گیرد، رنگ کدر شده و در حالت های بدتر ممکن است رنگ به مرور زمان، روی نما پوسته پوسته شده و بریزد.
روش های مختلفی برای شستشوی نمای ساختمان وجود دارد که معمولا برای این کار توصیه می شود از استادکاران ماهر که با اصول آن و ابزارهای شستشو ساختمان آشنا هستند، کمک گرفته شود.
مرحله سوم: ترمیم، ترک گیری و مرمت نمای ساختمان
پس از شستشوی نمای ساختمان، باید کمی به نمای ساختمان فرصت دهیم تا خشک شود، سپس اقدام به ترک گیری و ترمیم سطح نمای ساختمان کنیم.
اگر بخش هایی از گوشه و کنار تاج ساختمان و یا اطراف پنجره ها ریخته و یا نیاز به ترمیم دارد، قبل از اجرای نقاشی نمای ساختمان، آن را ترمیم کنید. معمولا ترک ها را با چسب مخصوص ترک گیری ترمیم می کنند و همینطور برای مرمت نمای ساختمان از متریال مشابه نمای فعلی، استفاده می شود.
فراموش نکنید که ترک ها و آسیب دیدگی های سطح نما بسیار مستعد تشدید هستند. یعنی چی؟ یعنی اگر به ترمیم دوباره آن ها توجهی نکنید، احتمال اینکه خرابی ها بیشتر شود و یا بقیه نواحی نما نیز آسیب ببیند، وجود دارد.
مرحله چهارم: اجرای پوشش آستر یا پرایمر
استفاده از پوشش آستر قبل از رنگ آمیزی یکی از ترفندهای عالی برای رنگ آمیزی ساختمان است که کمک می کند کیفیت و ظاهر رنگ آمیزی بهتر شود.
اجرای پوشش آستر، به عنوان یک زمینه برای انجام رنگ آمیزی مناسب و با کیفیت بر روی سطح نما، انجام می شود. در واقع آستر اولیه کمک می کند تا رنگ آمیزی نمای ساختمان یکدست انجام شود.
آستر یا پرایمر یک مایع سفید رنگ مثل شیر ولی کمی غلیظ تر از آن است که معمولا تا 6 میلیمتر داخل سطح نمای ساختمان نفوذ کرده، باعث از بین رفتن مواد قلیایی درون سطح نما شده، از شوره زدن نمای ساختمان جلوگیری و سطح را برای رنگ آمیزی نما یکدست می کند.
البته این نکته را فراموش نکنید که سطح نمای برخی از انواع ساختمان ممکن است به یک دست اجرای پرایمر و یا حتی تا 3 بار اجرای پوشش آستر یا پرایمر نیاز داشته باشد.
مرحله پنجم: اجرای نقاشی و رنگ آمیزی اصلی بر روی نمای ساختمان
پس از اجرای پوشش آستر بر روی سطح نمای ساختمان، نوبت اجرای مرحله اصلی یعنی نقاشی نمای ساختمان است. انواع رنگ نمای بیرونی ساختمان عموماً از نوع «پایه آب» یا «واتربیس» هستند. بدین معنا که حلال این نوع رنگ ها آب است و به راحتی به کمک آب می توان این نوع رنگ ها را رقیق و یا با یکدیگر ترکیب کرد. با این حال رنگ های دیگری نیز ممکن است بر روی نمای ساختمان ها استفاده شوند که حلال آن ها مواد شیمیایی است.
یکی از نکات مهم دیگر هنگام رنگ آمیزی نمای ساختمان، استفاده از ابزار مناسب برای رنگ نمای بیرونی است. ابزارهای رنگ آمیزی نمای بیرونی بسیار متنوع هستند، علاوه بر این بسته به نوع رنگی که استفاده می کنید، ممکن این نوع ابزار فرق داشته باشد. در نتیجه بهتر است هنگام خرید رنگ برای نمای ساختمان حتما درباره ابزار رنگ آمیزی نیز از فرووشنده کمک بخواهید.
انواع رنگ نقاشی نمای ساختمان
نقاشی نمای ساختمان به وسیله رنگ های مختلف قابل انجام است. بسته به نوع نما و عوامل مختلف مثل رطوبت و فرسایش و… لازم است مناسب ترین گزینه انتخاب شود.
رنگ اکریلیک: در صورتی که تصمیم دارید از یک رنگ ضد قارچ، مقاوم در برابر اشعه های UV، بی بو و… استفاده کنید رزین اکریلیک بهترین گزینه است. مخصوصا برای نماهای گچی و رنگ آمیزی نمای سیمانی استفاده از این رنگ پیشنهاد می شود.رنگ اکریلیک به عنوان یکی از رنگ های محبوب نقاشی نما شناخته شده است و مقاومت بالا و درخشندگی و تنوع زیادی دارد. یکی از بهترین انتخاب ها در میان رنگ های این گروه، رنگ نیوکالر است.
رنگ روغنی: از این رنگ تقریبا می توان در همه نماها استفاده کرد به ویژه در درو پنجرهای فلزی و نردها. در این رنگ از حلال های نفتی مثل تینر استفاده شده است. رنگ روغنی به عنوان یکی از رنگ های محبوب نقاشی نما شناخته شده است و مقاومت بالا و درخشندگی و تنوع زیادی دارد. یکی از بهترین انتخاب ها در میان رنگ های این گروه، رنگ جوتن است.
رنگ نانو: این رنگ ها دارای ساختار نانومتری و مقاوم در برابر نفوذ رطوبت هستند و به همین خاطر می توانید در نمای ساختمان خود با اطمینان خاطر از این رنگ استفاده کنید.
رنگ استخری: بیشترین کاربرد این رنگ در پوشش سطح استخر است و از آنجایی که مقاومت بالایی دارد و در برابر رطوبت و آب نفوذ ناپذیر است و ضدقارچ و جلبک است، با خیال راحت می توانید از آن استفاده کنید.
رنگ اپوکسی: یکی دیگر از انواع رنگ نما، اپوکسی است و به خاطر مقاومت بسیار زیاد مقابل فرسایش و موارد اینچنینی، در کفپوش ساختمان می توان از این رنگ استفاده کرد.
رنگ پلی اورتان: پلی اورتان یک محصول دو جزئی است که بر پایه رزین پلی اورتان تهیه شده و دارای مدت زمان خشک شدن بسیار کوتاه است. رنگ های پلی اورتان مقاومت بسیار بالایی در برابر انواع اشعه های نور خورشید و همچنین باران اسیدی دارند. این رنگ به دلیل داشتن مقاومت بالا در برابر رطوبت و چسبندگی عالی بر روی انواع سطوح و پوشش ها به عنوان لایه نهایی برای پوشش سطوحی که در معرض مستقیم نور خورشید و شرایط سخت آب و هوائی قرار دارند مورد استفاده قرار می گیرد. رنگ های دو جزئی پلی اورتان ظاهر بسیار زیبا و چشم نوازی دارند و از هرگونه مشکل پوست پرتغالی بودن که یکی از معضلات بزرگ رنگ های پودری است عاری هستند.
منبع مقاله: پنو راپل