درمان خانگی حساسیت چشم و بینی
چگونه به راحتی، حساسیت چشم را درمان کنیم؟
حساسیت های چشمی مانند خشکی چشم، خارش چشم و حتی تحریک چشم ممکن است باعث خراب شدن روز شما شود. گاهی اوقات رفع حساسیت چشم با قطره های گیاهی مانند روغن کرچک یا کمپرس سرد به راحتی امکان پذیر است. اما برای تسکین بیشتر، از مواد حساسیت زا دوری کنید، شب ها به موقع بخوابید و از نگاه بیش از حد به صفحه نمایش گوشی خودداری کرده و حتما یک دستگاه رطوبت ساز در اتاق خود داشته باشید. اگر علائم شما بیش از 3 روز ادامه یافت، بهتر است برای درمان حساسیت چشم و معاینه به چشم پزشک مراجعه کنید.
استفاده از داروها برای درمان خشکی چشم
برای تسکین خارش و قرمزی از اشک مصنوعی استفاده کنید.
اگر چشمان شما به طور موقت به خاطر خستگی یا آب و هوا تحریک شده است، قطره های چشمی می توانند به شما کمک کنند. در بیشتر داروخانه ها اشک مصنوعی بدون نسخه عرضه می شود. مارک های قطره چشم متفاوت است، به همین دلیل حتما طبق دستورالعملی که همراه با قطره است، عمل کنید. در بیشتر موارد، بیش از 4 بار در روز از 1 تا 2 قطره در هر چشم استفاده کنید. اگر به طور مداوم دچار خشکی و حساسیت چشم می شوید، از استفاده طولانی مدت از قطره خودداری کنید، زیرا قطره ها می توانند خشکی چشم را تشدید کنند. در این موارد متخصصان کلینیک اترس در خدمت شما هستند. با ما مشورت کنید.
از کمپرس سرد روی چشم استفاده کنید.
کمپرس سرد می تواند به طور موقت به درمان حساسیت چشم کمک کند. حوله تمیزی را با آب خنک بشویید، آب اضافی آن را گرفته و به مدت 10 تا 15 دقیقه روی چشم قرار دهید. کمپرس سرد، راهی آسان و سریع برای رفع موثر خشکی و حساسیت چشم است که می توانید به راحتی آن را در خانه استفاه کنید.
برای رفع قرمزی چشم ناشی از حساسیت، از داروهای ضد احتقان استفاده کنید.
حداکثر به مدت 2 تا 3 روز از قطره های چشمی برطرف کننده قرمزی چشم استفاده کنید. مواد ضد احتقان درون این قطره ها به رفع قرمزی ناشی از آلرژی و حساسیت چشمی کمک خواهد کرد. قطره های حاوی آنتی هیستامین به رفع خارش ناشی از حساسیت نیز کمک خواهند کرد.
اگر بیش از 3 روز یا بیشتر احساس خشکی، سوزش یا خارش چشم دارید، حتما به چشم پزشک مراجعه کنید. چشم پزشک با معاینه دقیق، نوع دارویی که به رفع حساسیت چشم شما کمک می کند را تجویز خواهد کرد. اگر متوجه شدید که داروهای بدون نسخه مانند آنتی هیستامین ها، ضد احتقان ها و تثبیت کننده های ماست سل کمکی به شما نمی کنند، این موضوع را با پزشک درمیان بگذارید.
تغییراتی که به رفع حساسیت چشمی کمک خواهند کرد
به جای لنزهای چشمی از عینک استفاده کنید.
بهتر است تا زمانی که حساسیت چشم شما برطرف شود از لنزهای چشمی خودداری کنید. اگر مستعد تحریک چشم هستید، بهتر است لنز چشمی را خارج کرده و به چشم استراحت دهید. برای محافظت از چشمان خود در برابر تحریک نور شدید، زمانی که جلوی صفحه نمایش هستید، از عینک مخصوص کامپیوتر استفاده کنید یا زمانی که از خانه بیرون می روید، عینک آفتابی بزنید.
برای مرطوب نگه داشتن چشم، مرتب چشمک بزنید.
یکی از راه های رفع و درمان حساسیت چشم چشمک زدن مداوم است. چشمک زدن باعث پخش شدن اشک روی سطح چشم شده تا آن را مرطوب نگه دارد. اگر چشمان شما مرتب خشک یا تحریک می شوند، سعی کنید آگاهانه و هر از چندگاهی در روز پلک بزنید تا چشم ها احساس بهتری داشته باشند. بهتر است در روز 5 بار و به مدت 1 دقیقه (به تعداد 50 بار) چشمک بزنید. در حالی که این حرکت را انجام می دهید، به جهت های مختلف نگاه کنید.
در روز به چشمان خود استراحت دهید.
حداقل هر 10 ساعت پس از نگاه کردن به صفحه نمایش رایانه یا تلفن همراه، 10 دقیقه به چشمان خود استراحت دهید. علاوه بر این مطمئن شوید که صفحه نمایش 20 تا 24 اینچ از صورت شما فاصله دارد. تنظیمات صفحه را طوری تنظیم کنید که میزان روشنایی آن با فضای کار یکسان باشد و نوع آن به اندازه ای باشد که به راحتی صفحه خوانده شود.
اگر نمی توانید کل روز به صفحه نمایش نگاه کنید، عینک مخصوص کامپیوتر را امتحان کنید. این عینک ها می توانند جلوی نور آبی مضر را بگیرند.
از مواد حساسیت زا دوری کنید.
اگر به آب و هوای خاصی حساسیت دارید، بهتر است روزهایی که شرایط هوا مناسب نیست در خانه بمانید. اگر بیرون هوا گرم است، در خانه و جلوی کولر گازی باشید تا هوا فیلتر شود. همچنین از حضور در مکان های آلوده، دارای دود، شوره حیوانات و مکان های دارای گرده درخت خودداری کنید. اگر هر روز دچار حساسیت چشم و آلرژی هستید، بهتر است برای محافظت از چشمان خود از عینک آفتابی استفاده کنید.
در هنگام شنا کردن نیز از عینک شنا استفاده کرده تا از ورود کلر به داخل چشم ها خودداری شود. مراقب باشید، ورود بیش از حد آب به چشم در هنگام دوش گرفتن نیز می تواند باعث ایجاد حساسیت چشم شود.
وجود گرد و غبار، روغن ها و محصولات مراقبت از پوست و مو بر روی ملحفه و روبالشتی نیز می تواند باعث ایجاد حساسیت و تحریک چشم شود. برای محافظت از چشمان خود، ماهی یک بار روبالشتی و ملحفه ها را بشویید. اگر حساسیت چشم و پوست دارید، از مواد شوینده لباس بدون رنگ و بو استفاده کنید.
از یک رطوبت ساز در اتاق خود استفاده کنید.
هوای خشک می تواند باعث تحریک بیشتر چشم ها شود. وجود یک مرطوب کننده درون اتاق می تواند رطوبت بیشتری وارد هوا کرده و اشک های طبیعی بدن با سرعت کمتری تبخیر شوند و چشم رطوبت خود را حفظ کند. وجود کولر و بخاری می تواند رطوبت هوا را از بین ببرد. با استفاده از یک رطوبت ساز، رطوبت را مجددا به محیط بازگردانید.
برای مطبوع شدن هوا، از خوشبوکننده هایی مانند اسطوخودوس، بابونه، روغن اکالیپتوس، پونه و نعناع درون رطوبت ساز استفاده کنید.
هرگز برای درمان حساسیت چشم به چشم های خود فشار وارد نکنید. وجود آرایش چشم در هنگام خواب نیز یکی از عوامل حساسیت زاست، حتما قبل از خواب صورت خود را با پاک کننده ملایم آرایش پاک نمایید. به جای ریمل بهتر است از یک محصول ملایم مانند روغن نارگیل، روغن کرچک یا جوجوبا استفاده نمایید. فراموش نکنید که چشم های شما، زیبایی صورت شما هستند.
درمان خانگی آلرژی
برای درمان آلرژی فصلی راه های مختلفی وجود دارد. برخی از این راه ها شامل در مان های دارویی و دارو های شیمیایی و برخی دیگر از راه های درمان شامل درمان های خانگی می شوند. در این مقاله قصد داریم در ادامه ی مقالات مربوط به درمان آلرژی فصلی و مقابله با آلرژی های فصلی به راه ها و روش های درمان خانگی آلرژی بپردازیم. پس با مقالات سلامت دکتر حسین نژاد همراه باشید.
استفاده از درمان های خانگی به همراه دوری کردن از مواد غذایی ای که حساسیت و آلرژی شما را تشدید می کنند می تواند بهبود شما را سرعت بخشد و به راحتی و در زمان کمی از درد سر های آلرژی فصلی رها شوید.
آن دسته از افرادی که به حساسیت های فصلی مبتلا هستند و یا حتی سابقه ی ابتلا به حساسیت های فصلی را دارند باید تا آن جا که می تواند و برای شان ممکن است از برخی مواد غذایی مانند ادویه ها، غذا های تند و بو دار، خوراکی های فرآوری شده (مانند سوسیس، کالباس و…) و غذا های سرخ کردنی اجتناب کند. البته به یاد داشته باشید که این غذا ها اصلاً نمی توانند عامل اولیه ابتلا به حساسیت فصلی باشند ولی مصرف آن ها ممکن است فقط و فقط شرایط فرد مبتلا به حساسیت را بد تر کند و علایم حساسیتش را شدید تر کند.
هم چنین ممکن است که مصرف برخی از میوه ها مانند کیوی، توت فرنگی، خربزه و … یا برخی از صیفی جات مانند بادمجان ، گوجه فرنگی و … باعث تشدید واکنش های آلرژیک بدن شود. البته این موضوع به حساسیت های فردی بدن هر فرد هم مربوط است. این مسئله به آن معنا است که گاهی برخی مبتلایان به حساسیت فصلی به میوه ها یا صیفی جات مورد اشاره حساسیت ندارند و برخی نیز دچار این دسته از حساسیت ها هستند.
هم چنین میوه هایی که پروتئین هایی مشابه گرده ها دارند نیز برای افراد مبتلا به آلرژی مضر است. اگر مدام عطسه می کنید و آب ریزش بینی دارید ممکن است با خوردن بعضی از میوه ها و سبزیها مشکل داشته باشید که به آن سندرم آلرژی دهانی (OAS) میگویند. پروتئینی که در پوست بعضی میوه ها و سبزی های خام مانند سیب، گوجه فرنگی و طالبی هست ممکن است دلیلی برای تشدید علائم آلرژیک تان باشند.
گرده ها و پروتئین های غذایی خیلی شبیه به هم هستند برای همین بدن شما فکر می کند شما گرده خورده اید. در نتیجه با علائمی چون خارش گلو و دهان و سرفه رو به رو می شوید. پوست کندن میوه ها می تواند از واکنش های آلرژیک تان کم کند، حتی پختن میوه هم می تواند مفید باشد.
درمان خانگی آلرژی به کمک پیاز
پیاز یک منبع بسیار خوب و غنی از کوئرستین است. پیاز به عنوان یک درمان خانگی یک آنتی هیستامین و ضد التهاب طبیعی است که می تواند به طور موثری علائمی نظیر سرفه، آب ریزش بینی و گلو درد ناشی از حساسیت بهاره را کاهش دهد. در زمان ابتلا به آلرژی فصلی می توانید پیاز را به روش های مختلفی استفاده کنید. اگر بوی پیاز و طعم آن برای شما منزجر کننده نیست می توانید برش های تازه ی پیاز را بجوید و به آرامی آن ها را ببلعید.
این کار را در ساعات مختلف روز و چندین بار انجام دهید تا وقتی که متوجه بهبود در وضعیت تان شوید. هم چنین می توانید سه تا چهار قاشق غذا خوری آب پیاز را به یک لیوان آب داغ اضافه کنید. این محلول را چندین بار در روز غرغره کنید تا وقتی که آلرژی فصلی تان بهبود یابد. هم چنین می توانید نصف قاشق چای خوری آب پیاز و یک قاشق چای خوری عسل طبیعی را مخلوط کنید. این محلول را حداقل دو بار در روز به مدت چند روز میل کنید تا سرفه و گلو درد تان بهبود یابد.
درمان خانگی آلرژی فصلی به کمک بابونه
بابونه نیز مانند گیاه گزنه به بهبود علائم حساسیت بهاره و آلرژی کمک می کند. بابونه به عنوان یک آنتی اکسیدان و آنتی هیستامین طبیعی بر روی بدن شما عمل خواهد کرد. برای استفاده از این درمان خانگی دو روش وجود دارد. روش اول استفاده از بابونه آن است که دو قاشق چای خوری گل بابونه ی خشک شده را داخل یک فنجان آب داغ ریخته و بگذارید به مدت ۵ دقیقه دم بکشد. گیاه بابونه را می توانید از عطاری ها و یا به صورت طبیعی تهیه کنید. سپس محلول بابونه و آب داغ را صاف کرده و مقداری آب لیمو ترش تازه و عسل به آن اضافه کنید.
این دم نوش را سه یا چهار بار در روز به مدت ۲ یا ۳ روز بیاشامید. روش دوم برای درمان خانگی آلرژی فصلی به کمک بابونه نیز آن است که یک مشت پر گل بابونه را داخل مقداری آب ریخته و در آن را بپوشانید و اجازه دهید که با حرارت ملایم به مدت پنج دقیقه بجوشد. سپس محلول را از روی حرارت برداشته و بخور دهید یا بخار آن را به مدت ۱۰ دقیقه استنشاق کنید. این درمان را روزانه یک بار انجام دهید تا زمانی که به طور کامل بهبود یابید.
منبع : ابدومینوپلاستی