بهترین سنگ نمای ساختمان چه سنگی است؟
این که بهترین سنگ نمای ساختمان چه سنگی است بستگی به شهر شما دارد سنگ نمای ساختمانی باید بر اساس موقعیت جغرافیایی و آب و هوایی انتخاب شود. در شرایط آب و هوای که باریدن باران، برف و یخبندان وجود دارد باید از سنگ نمای ساختمانی استفاده شود که از تخلخل کمی برخوردار باشد چون باعث جذب آب و بعد یخ زدن سنگ و متلاشی شدن سنگ میشود. سنگها باید در برابر سایش مقاوم باشند در مناطقی که طوفان شن وجود دارد با شرایط اقلیمی آن باید سنگی خریداری کرد که دارای این ویژگی باشد. روی سطح سنگ خلل و فرجی نباشدکه آب باران و برف بهراحتی به آن نفوذ نکند. در برابر ضربه و فشار از مقاومت بالایی برخوردار باشد.
چه سنگی مناسب نمای ساختمان شماست؟
اینکه چه سنگ نمایی مناسب ساختمان شماست به سبک معماری بنا و کاربری آن باز میگردد. اگر سبک معماری ساختمان سنتی اروپایی است بهترین انتخاب استفاده از سنگهای روشن مانند انواع تراورتن و انواع مرمریت است. اگر سبک معماری بنا مدرن یا معاصر است، بهترین سنگ نمای توصیهشده برای این سبک بناها را میتوان سنگ گرانیت در نظر گرفت. سنگ گرانیت گستره رنگ تیره تا روشن را شامل میشود. در تزیین نمای بناهای مدرن معمولاً از نوع تیره آن استفاده میشود. سنگ مرمریت مشکی هم برای این منظور کاربرد فراوانی دارد.
در برحه لازم به ذکر است که طبق قانون نظاممهندسی استفاده از سنگهای انواع مرمر و گرانیت در نما توصیه نمیشود و در صورت استفاده باید اسکوپ شوند زیرا درجه تخلخل این سنگها کم و چسبندگی آنها با سیمان کم است. این سنگها بهمرورزمان از جای خود کنده میشوند و سقوط میکنند، ولی سنگهای سنگ ساختمانی طبیعی به دلیل داشتن مقاومت و پایداری بالا، تنوع طرح و رنگ از اولین پیشنهاداتی است که معماران به صاحبان ملک می دهند. در بین همه سنگهای ساختمانی، سنگ تراورتن از بهترین گزینه ها می باشد.
زیرا یکی از ویژگی های یک سنگ نمای باکیفیت و استاندارد، این است که دارای تخلخل باشد. تخلخل باعث می شود که ملات به داخل سنگ نفوذ کرده و سنگ به خوبی به ملات می چسبد تا با مرور زمان سنگ از کار جدا نشود. سنگ تراورتن یکی از متخلخل ترین سنگهای ساختمانی می باشد. علاوه بر تخلخل، سنگ نما باید در برابر تغییرات شرایط جوی و آب و هوا هم نیز، مقاومت قابل قبولی داشته باشد. سنگ تراورتن علاوه بر این که تخلخل زیادی دارد، بعد از گرانیت، مقاوم ترین سنگ ساختمانی می باشد.
از طرفی نفوذ رطوبت به تخلخل ها و در اثر نوسانات دمایی بالا سبب ترک خوردگی و شکاف در سنگ می شود . در مناطق آلوده نیز نفوذ آلودگی به تخلخل مشکلاتی را در دوام سنگ ایجاد می کند. لذا پیشنهاد می شود در مناطقی که رطوبت پایین و آب و هوای گرم و خشکی را دارا می باشد از سنگ تراورتن به عنوان نمای خارجی استفاده نمود در شمال و مناطق کوهستانی پر باران باید روی سنگ نما را با عایق بی رنگ نفوذ شونده پوشش داد تا نم و رطوبت باعث خراب شدن سنگ تراورتن نشود
عایق بی رنگ سنگ نما چیست و چه کاربردی دارد برای نما
علاوه بر این سنگهای تراورتن سختی کمتری نسبت به گرانیت و مرمریت دارند و هزینه استخراج آنها کاهش پیدا میکند و درنهایت هزینه تمامشده آنها هم کمتر است ، و می توان گفت که بهترین سنگ نمای ساختمان می باشد. میزان جذب آب سنگ از نکات مهم در خرید سنگ است، سنگ شما باید متناسب با کاربری آن، جذب آب مناسبی هم داشته باشد. در مورد میزان جذب اب باید بدانید که تمامی سنگ ها جذب آب دارند و با اجرای رزین بی رنگ نانو کاملا ضد آب سازی می شوند
سنگ مرمریت برای نما
مرمریت به خاطر زیبایی، استحکام و مقاومت در برابر آتش و فرسایش، سنگی با ارزش به شمار می رود. ایرانیان و یونانیان باستان در بناها و مجسمه های خود از این سنگ استفاده های فراوانی می بردند. در مقایسه با تراورتن، سنگ مرمریت به دلیل برخورداری از سختی بیشتر و تخلخل کمتر برای استفاده در نماهای داخلی و خارجی کاربرد بیشتری دارد. مرمریت ها دارای بافت شکری و یا موزاییکی میباشند. مرمریت خالص به رنگ سفید میباشد ولی بدلیل داشتن ترکیبات کانی های رنگی مثل: هماتیت، لیمونیت، کربن و … به رنگهای قرمز، زرد روشن، سیاه، صورتی، و ترکیبی از سایر رنگها دیده می شوند.
مرمریت ها یا سنگهای آهکی متراکم حاصل تراکم رسوبات کربنات کلسیم یا آراگونیت ناشی از فشار طبقات رویی می باشند که بعضا آثار دگرگونی ضعیفی نیز در آنها مشاهده می شود. مرمریت ها در اصطلاح تجاری در ایران به سنندجی نیز مشهور هستند. مرمریت سنگی با منشاء رسوبی می باشد که حاصل تراکم ناشی از فشار طبقات رویی میباشد که ممکن است دگرگرونی ضعیفی نیز درآن مشاهده شود. یکی از مشخصات این سنگ ها دارا بودن دانه بندی ریز یا متوسط و بافت شکری آنها می باشد.
چرا استفاده از سنگ مرمریت برای نمای ساختمان مناسب نیست؟
و در پاسخ به این سوال که چه سنگی برای نمای ساختمان مناسب است ؟چون سنگ مرمریت یک سنگ آهکی می باشد. در نتیجه مقاومت بالایی در برابر عوامل تخریب زا، مانند تابش نور خورشید، تغییرات جوی، … ندارد. بیشترین کاربرد سنگ مرمریت برای سنگ کف ساختمان ها می باشد (به خصوص برای کفپوش لابی، پذیرایی و اتاق ها) ولیکن همانطور که امروزه در خانه های مدرن مشاهده می کنیم، سنگ مرمریت کاربردهای فراوان دیگری دارد. اما انتخاب سنگ مرمریت بستگی به مکانی دارد که سنگ در آنجا نصب می شود. زیرا برخی از سنگهای مرمریت در برابر ضربه، خش، مواد شیمیایی، نفوذ آب و … مقاوم نیستند.
سنگ گرانیت برای نما
سنگ گرانیت نیز به دلیل مقاومت و استحکام در مقابل شرایط آب و هوایی میتواند مناسبترین سنگ برای نما ساختمان به حساب آید . از این سنگ قبلاً بسیار در نماهای ساختمان استفاده میکردند اما به دلیل وزن بالا، عدم چسبندگی و اکسیده شدن آهن موجود در آن در برخی سورتها این سنگ ، دیگر برای استفاده در نما توصیه نمیشود
سنگ چینی برای نما
سنگ چینی به مرمریتی گفته می شود که بافتی تمام بلورین، دانه ریز و هم اندازه دارد و در مناطق دگرگونی با شدت کم تشکیل می شود. این سنگ به سه دسته کلی سنگ نمای چینی سفید، چینی خاکستری و چینی کریستال تقسیم بندی می گردد. از منظری دیگر، سنگ چینی با توجه به بافت و طرح آن ، به انواع ابری و کریستالی دسته بندی می شود.
سنگ چینی کریستالی ، بافتی تمام بلورین، دانه درشت و هم اندازه دارد و در مناطقی تشکیل می شود که شدت دگرگونی متوسط تا زیاد باشد. سنگ چینی ابری دارای نوارهای غیرموازی از تمرکز کانی های روشن و تیره است. همین امر باعث شده طرح سنگ حالت ابری داشته باشد. این سنگ در دگرگونی هایی با دمای بالا تشکیل می شود.
وب گردی مفید: محاسبه میلگرد مورد نیاز برای ساختمان
بهترین سنگ نما در ایران + جدول کامل قیمت انواع سنگ نما
آیا شما هم با جستجوی عبارت سنگ نما و قیمت سنگ نما وارد این صفحه شده اید؟ سنگ نما به ساختمان ها جلوه ای ویژه می دهد، اگر در انتخاب آن دقت کافی داشته باشید و نصب آن را به درستی انجام دهید، زیبایی خاصی به ساختمان می دهد. قیمت سنگ نما به عوامل مختلفی بستگی دارد. در ادامه ای مقاله با ما همراه باشید تا ویژگی های کلی یک سنگ نمای خوب، جدول قیمت سنگ نما در سال ۱۴۰۰ و همچنین روش بازدید، یا سفارش آنلاین سنگ نما را با یکدیگر بررسی کنیم.
سنگ نما چه اهمیتی دارد؟
امروزه و با گسترش فرهنگ شهرنشینی و ساخت و ساز فراوان برج ها و ساختمان های بلندمرتبه در کوچه ها و خیابان های شهرها، اکثریت مطلق مردم در ساختمان های آپارتمانی و عمدتا با عمر کمتر از ۲۰ سال مستقر شده اند.
یکی از مهم ترین ویژگی های یک ساختمان یا آپارتمان امروزی، سنگ نمایی است که در ظاهر آن ساختمان به کار رفته است.
سنگ نما برای یک ساختمان ویلایی، آپارتمانی یا برج مسکونی در نقش یک لایه ظاهری و مستحکم ایفای نقش می کند و از مهم ترین کاربردهای آن عبارتست از:
سنگ نما به ظاهر ساختمان نمایی زیبا می بخشد
سنگ نما مانع نفوذ رطوبت و آلودگی به قسمت های داخلی ساختمان می شود.
سنگ نما محافظ ساختمان در برابر باران های اسیدی است.
و بالاخره روی قیمت ساختمان بسیار موثر است.
ویژگی های بهترین سنگ نما
حالا که با نقش و اهمیت حیاتی سنگ نمای ساختمانی آشنا شدید، نوبت به آن رسیده است که درباره ویژگی های یک سنگ نمای خوب صحبت کنیم و به شما بگوییم که بهترین سنگ نما بایستی دارای چه ویژگی هایی باشد. پس با ما در ادامه مقاله همراه باشید.
سنگ نما باید استحکام خوبی داشته باشد
نمای ساختمان به طور مرتب و به صورت روزمره، در برابر باران، باد، طوفان، آفتاب و نور شدید خورشید، سرما، گرما و… قرار دارد و در نتیجه عدم استفاده از یک سنگ نمای خوب، می تواند در میان مدت آسیب های جبران ناپذیری به ساختمان وارد شود. معماران و مهندسان ساختمانی معمولا سنگ های تراورتن، سند استون و گرانیت را به عنوان سنگ نمای ساختمان توصیه می کنند که هر کدام از آنها زیبایی و ویژگی های خاص خود را دارند. تراورتن در قیاس با دو نوع سنگ نمای دیگر به نسبت قیمت مناسب تر و مقاومت بیشتری داشته و به علاوه این سنگ به سیمان ساختمان به خوبی حالت چسبندگی داشته و امکان جدا شدن آن ناچیز است.
سنگ نما باید متناسب با محیط انتخاب شود
یکی دیگر از ویژگی هایی که برخی معماران و مهندسان ساختمانی از آن غافل هستند، انتخاب سنگ نمای ساختمان متناسب با شرایط اقلیمی و محیطی ساختمان است. برای مثال چنانچه یک ساختمان در مناطق سردسیر و کوهپایه ای قرار گرفته باشد، بایستی برای پیشگیری از یخ زدگی سنگ و آسیب وارد شدن به سنگ نما، از سنگ هایی با تخلخل اندک استفاده کرد. یا مثلا چنانچه در یک منطقه مرتباً طوفان هایی مثل طوفان شن رخ دهد، باید از سنگ هایی با مقاومت بیشتر استفاده کرد تا در اثر ساییدن ناشی از طوفان، به سنگ نما آسیب وارد نشود.
سایر ویژگی های توصیه شده برای سنگ نمای خوب ساختمانی عبارتست از:
- در برابر تابش مستقیم نور آفتاب مقاومت خوبی داشته باشد.
- مقاومت بالایی در برابر ترک خوردگی داشته باشد.
- درجه تخلخل پایینی داشته باشد تا آب و آلودگی به آن نفوذ نکند.
- قابلیت برش و صیقلی زیادی داشته باشد.
- در برابر باران های اسیدی مقاوم باشد (به طور خاص در شهرهای آلوده)
ویژگی های سنگ نمای گرانیت
گرانیت که از دسته سنگ های آذرین است و در بازار کشورمان در رنگ های متنوعی وجود دارد، بافت درشتی دارد و بسیار به چشم می آید. گرانیت قابلیت مقاومت در برابر آلودگی ها را دارد و به این راحتی ها آلودگی جذب نمی کند. همچنین از سنگ نمای گرانیت می توان علاوه بر نمای خارجی ساختمان در قسمت های مرطوب داخل ساختمان نیز بهره برد (جاهایی مثل حمام یا توالت). به این دلیل که سنگ نمای گرانیت به مقدار بسیار کمی متخلخل است و در نتیجه جاذب آب نیست.
ویژگیهایی لازم سنگ نما
یکی از مهمترین معیار های انتخاب سنگ نما، موقعیت جغرافیایی و آب و هوایی است. مثلا در شرایط آب و هوایی که باران و برف و یخ بندان است، باید از سنگ نماهایی استفاده شود که تخلخل کمی دارند. چون موجب متلاشی شدن سنگ می شود. سنگ ها باید در برابر ساییده شدن مقاوم باشند. همچنین در مناطقی که طوفان شن وجود دارد، باید سنگی خریداری کرد که از مقاومت بالایی برخوردار باشد و آب باران به راحتی در آن نفوذ نکند.
ویژگی های سنگ نمای تراورتن
سنگ تراورتن که از دسته سنگ های رسوبی و به صورت لایه لایه است، چسبندگی بالایی به سیمان دارد و در رنگ های سیاه، خاکستری و آبی در بازار موجود است. تفاوت رنگی این سنگ به دلیل وجود کربنات آهن در آن می باشد. حفره هایی روی این سنگ وجود دارد که می توان آن را با رزین پر کرد تا سطح آن یکدست شود. در صورت خیس شدن این سنگ، لغزندگی ایجاد می شود و به دلیل صاف بودن سطح سنگ، برای استفاده در کف مناسب نیست. این سنگ مناسب نمای ساختمان، در دیوار ها، پنل پشت سینک، پاسیون های خیابانی و ساخت مسیر باغی استفاده نمود.
ویژگی های سنگ نمای سند استون
سند استون نیز مثل تراورتن جزء سنگ های رسوبی بوده و از ماسه و سایر کانی ها (نظیر سیلیس اکسید آهن و…) تشکیل شده است.
سند استون با نام ماسه سنگ هم شناخته می شود و دارای مقاومت زیادی در برابر جریان هوا است و همچنین جذب آب بسیار پایینی دارد.
چسبندگی این سنگ به سیمان و ملات اندک است و در نتیجه در صورت استفاده از آن به عنوان نمای ساختمان بایستی از گیره اسکوپ سنگ بهره برد.
رنگ این سنگ نیز قهوه ای و زرد می باشد.
دستورالعمل های اجرای نمای ساختمان
برای اجرای مناسب سنگ نمای ساختمان قوانینی وضع شده است که این قوانین و مقررات عبارتند از:
- در نماهای سنگی چسبانده شده که وزن نما توسط ملات یا چسب تحمل میشود، استفاده از مهارهای مسلح کننده برای نگهداری لرزهای نما اجباری میباشد.
- در سنگ نما نباید اثرهای ترک خوردگی یا رگههای ضعیف به صورت آشکار نمایان باشد. در صورت وجود این مسائل باید سنگ دارای ترک خوردگی را عوض کرد.
- تمیز کردن سطح زیرین نما قبل از نما کاری به طوری که از هر نوع آلودگی ( گرد و خاک ، شوره زدگی، دوده گرفتگی ،زنگ فلزات ، باقی مانده های مصالح زیرین و…)
- نصب آبچکان و قرنیزهای شیب دار (شیب به داخل) برای ممانعت از نفوذ آب و رطوبت به داخل ساختمان.
- اجرای همرمان و هماهنگ دیوار چینی در نما در تمام ارتفاع ساختمان.
- استفاده از سنگهای نمای پر دوام و مقاومت بالا در برابر یخ زدگی و شرایط نامساعد جوی و محیطی،(نور خورشید، آب و رطوبت) با بافت و شکل مطلوب، بدون ترک خوردگی و خلل و فرج و مهمتر این که از نظر قیمت دارای صرفه اقتصادی باشد.
- در نماهای سنگی و سرامیکی مهار شده که وزن نما توسط اتصالات و استادهای فولادی تحمل میشود در کنار بازشوی در و پنجره باید از استادهای فولادی اضافی برای مهار نمای سنگی استفاده شود.
- در صورت استفاده از سنگهای پلاک باید از این سنگها در برابر رطوبت و یخبندان مراقبت نمود و مواد زاید را از سطح این سنگها پاک کرده و با استفاده از یکی از این روشها سنگ ها را کاملا به سطح زیرین محکم کرد. لقمه گذاری، پیچ و رولپلاک کردن، نصب سیم، اسکوپ یا قلاب برای اتصال بهتر و محکمتر.
- سنگ دانهها و به طور کلی مواد اولیه مصرفی در تهیه مصالح به ترکیبات لازم، برای کار نما سازی باید تمیز و عاری از هرگونه ناخالصی اعم از خاک، گل و لای، ناخالصیهای معدنی و مواد زاید بوده و در عین حال دارای مقاومت بالا و شکل بافت مطلوب و مناسب باشند. البته آب مصرفی در بتنها و ملاتها نیز باید عاری از انواع ناخالصیها باشد.
اجرای نمای سنگی
نمای سنگی، به دو روش نمای چسبانده شده و نمای مهار شده اجرا می شود. نمای چسبانده شده به نماهایی می گویند که برای متصل کردن سنگ به دیوار از وسایلی همچون چسب و ملات استفاده می شود. ولی در نماهای مهار شده، از سازه پشت بند یا اجزای باربر استفاده می شود. نوع ، تعداد و شکل قرار گیری مهار بسته به نوع سنگ، ضخامت و جنس دیوار پشتیبان و همچنین نوع بار هایی که به آن وارد می شود دارد.
قیمت سنگ نما
قیمت سنگ های نما در واقع به عوامل مختلفی بستگی دارد. بد نیست بدانید که قیمت بالای یک سنگ، لزوما به معنی مرغوبیت و کیفیت بالای آن نیست و گاهی بعضی از سنگ ها، با کمترین قیمت، کیفیت بسیار بالایی دارند. در ادامه به برخی عوامل تاثیر گذار در قیمت سنگ نما اشاره ای مختصر می کنیم.
ابعاد سنگ
ابعاد سنگ نما در قیمت آن بسیار تاثیر گذار است، سنگ ها معمولا در سایز های ۴۰ طولی هستند، هر چه طول سنگ ها بیشتر باشند، قیمت سنگ نیز بالا تر می رود. سنگ های بزرگتر موجب یکپارچگی نمای ساختمان می شود.
نوع سنگ
از آنجایی که معادن سنگ های با کیفیت، محدود تر هستند، قیمت آن ها نیز بیشتر است. معمولا تعیین کننده قیمت این نوع سنگ ها تولید کنندگان آن ها هستند.
رنگ سنگ
رنگ های روشن و نزدیک به سفید، غالبا گران تر هستند. برای مثال، سنگ عباس آباد و آتشکوه قیمت بیشتری دارند، چرا که رنگ روشن تری دارند.
نوع برش و فرآوری
استفاده از مواد درجه یک و همچنین کوره ای نبودن فرآیند فراوری تراورتن موجب کاهش سرعت تولید و همچنین افزایش قیمت زنگ نما می شود.
چرا از سنگ در نما استفاده کنیم؟
بطور خلاصه دلیل انتخاب سنگ برای نمای ساختمان را میتوان در موارد زیر خلاصه کرد:
- قیمت مناسب به دلیل معادن موجود در ایران
- مقاومت بالا و نظافت و نگهداری راحت
- زیبایی منحصر بفرد و تکرار ناشدنی با رنگ های زیبا
- قابلیت بکار گیری در انواع سبک های معماری مدرن و کلاسیک
مشاوره و سفارش سنگ نما
برای کسب اطلاعات بیشتر، مشاوره درباره انتخاب سنگ نمای خوب به صورت ۱۰۰% رایگان و هماهنگی جهت ارسال تصاویر، خرید و ارسال سنگ نمای درخواستی شما، می توانید با شماره های ما در کالاساخت تماس باشید.