عمومیکسب و کار ویژه

تکنسین داروخانه چیست؟

آشنایی با شغل تکنسین داروخانه

تکنسین های داروخانه به داروسازان در راه اندازی داروخانه کمک می کنند. تکنسین های داروخانه بسیاری از وظایف معمول یک داروساز را انجام می دهند اما به آموزش کمتری نیاز دارند. درک وظایف تکنسین داروخانه می تواند کمک کند تصمیم بگیرید که آیا این گزینه، شغلی مناسب برای شما است یا خیر. در این مقاله، در مورد چیستی تکنسین داروخانه بحث می‌کنیم، کارهایی که آن ها انجام می‌دهند را بررسی می‌کنیم، مهارت‌هایی را که به‌عنوان تکنسین داروخانه نیاز دارید معرفی می‌کنیم، محیط کار آن ها را بررسی می‌کنیم و نحوه تبدیل شدن به یک تکنسین داروخانه را مورد بحث قرار می دهیم.

 

تکنسین داروخانه چیست؟

تکنسین داروخانه زیر نظر  داروساز کار می کند تا داروها یا لوازم تجویز شده و بدون نسخه را برای مشتریان آماده کند. تکنسین داروخانه معمولاً متخصص آموزش تکنسین داروخانه در اصفهان دیده و ثبت شده است که با فرآیندهای ساده دارویی سازی آشنا است. تکنسین داروخانه همچنین به داروساز در فرآیندهای مربوط به اداره داروخانه کمک می کند. این شامل نگهداری سوابق، پردازش پرداخت‌ها و نظارت بر موجودی است.

 برخی از وظایف تکنسین داروخانه به شرح زیر است:

 ارائه دارو 

تکنسین های داروخانه هم داروهای بدون نسخه و هم داروهای تجویز شده را به مشتریان ارائه می کنند. معمولا این کار را زیر نظر داروساز انجام می دهند. تکنسین داروخانه دوز مناسب داروها را طبق نسخه یا قوانین بهداشتی تجویز می کند. تکنسین داروخانه همچنین می تواند برای تأیید نسخه یا سفارش مجدد تماس بگیرد. در مواردی که مشتریان درخواست داروهای وریدی دارند که نیاز به اندازه گیری داشته باشند، تکنسین داروخانه مسئول اندازه گیری و بسته بندی داروها است. آن ها همچنین می توانند به مشتریان در مورد استفاده از داروهای بدون نسخه راهنمایی کنند یا توضیحاتی را برای داروهای تجویز شده درج کنند.

نگهداری از داروخانه 

وظایف تکنسین داروخانه شامل تمیز و منظم نگه داشتن داروخانه است. تکنسین های داروخانه به طور معمول کارتن های دارو، کیسه های پلاستیکی و سایر انواع زباله را دور می ریزند. تکنسین داروخانه همچنین مسئول تمیز نگه داشتن محوطه داروخانه و اطمینان از عملکرد صحیح همه ابزارهای موجود در داروخانه است و در صورت لزوم، تعمیرات را ترتیب می دهد. آن ها همچنین داروها و سایر محصولات دارویی را در قفسه ها به طور منظم طبقه بندی می کنند. جایگزینی اقلام دور ریختنی مانند برچسب، بطری و کاغذ نیز تحت مسئولیت آن ها قرار دارد.

 مدیریت موجودی 

تکنسین داروخانه وظیفه مدیریت موجودی داروخانه را بر عهده دارد. موجودی را به روز می کنند تا هر گونه فروش یا خرید را منعکس کند. آن ها همچنین بر منابع داروخانه نظارت می کنند و از عرضه مداوم محصولات لازم اطمینان می یابند. همچنین اطمینان حاصل می کنند که تمام محصولات موجود در داروخانه برای مصرف بی خطر و در شرایط خوبی هستند. علاوه بر این، تکنسین داروخانه مسئول دفع ایمن هرگونه داروی آسیب دیده یا تاریخ مصرف گذشته است.   تکنسین داروخانه برنامه های عرضه را طراحی می کنند و با فروشندگان مذاکره می کنند تا مطمئن شوند که داروخانه همیشه محصولات مورد نیاز را دارد.

توجه به نیاز مشتریان 

تکنسین داروخانه معمولاً کسی است که مشتریان به آن ها مراجعه می کنند. آن ها از مشتریان نسخه می گیرند. آن ها همچنین به شکایات مشتریان در مورد مسائل جزئی سلامت رسیدگی کرده و در صورت لزوم داروهای بدون نسخه را توصیه می کنند. تکنسین داروخانه رسیدهای مشتریان را پردازش، بیمه آن ها را بررسی و اطلاعات تماس را جمع آوری می کند. هنگامی که مشتریان سفارشات دائمی در داروخانه دارند، مطمئن می شوند که کالا ها را در زمان مقرر دریافت می کنند. دریافت بازخورد مشتری نیز در حیطه وظایف تکنسین داروخانه است.

 نگهداری سوابق داروخانه 

تکنسین داروخانه مسئول ایجاد، به روز رسانی و ذخیره تمام سوابق داروخانه است. که شامل سوابق فروش، ثبت داروها، موجودی کالا و اطلاعات مشتری است. تکنسین داروخانه اطمینان حاصل می کند که سوابق داروخانه دقیق است و در مکانی امن نگهداری می شود. این می تواند در موارد اختلاف با مشتریان، فروشندگان یا سایر متخصصان بهداشت، مفید باشد. تکنسین‌های داروخانه می‌توانند از نرم‌افزار ویژه‌ای برای ایمن و منظم نگه‌داشتن سوابق استفاده کنند. علاوه بر این، تکنسین داروخانه مسئول حفظ محرمانه بودن اطلاعات بیمه و سابقه پزشکی مشتریان است.

کنترل تحویل دارو 

تکنسین داروخانه مسئول دریافت محموله های دارو از تامین کنندگان است. آن ها تأیید می کنند که داروهای تحویلی در شرایط خوبی هستند و تحویل های جدید را در موجودی ثبت می کنند. همچنین مسئول ارائه دارو به مشتریان هستند. فراتر از این، آن‌ ها بهترین شیوه‌ها را برای رسیدگی مناسب به داروها حفظ می‌کنند و با روش‌های بسته‌بندی خاص آشنا هستند. همچنین یک تکنسین داروخانه داروها و سایر محصولات را بسته بندی کرده و برای مشتری پست می کند. همچنین تحویل را نظارت می کنند و از رسیدن آن ها به مکان مناسب اطمینان حاصل می کنند.

محیط کار تکنسین داروخانه

تکنسین‌های داروخانه در بیمارستان‌ها، کلینیک‌ها یا داروخانه‌ها تحت نظارت داروساز کار می‌کنند تا در توزیع دارو و سایر فرآیندهای معمول کمک کنند. کار آن ها می تواند به صورت پاره وقت یا تمام وقت باشد و اغلب سرپا هستند زیرا مسئول بازیابی دارو برای مشتریان هستند. ممکن است سیستم کامپیوتری برای نگهداری سوابق داروخانه و سازماندهی موجودی داشته باشند. فراتر از این، مدیریت سیستم‌های پرداخت و برقراری ارتباط مکرر با شرکت‌های بیمه، فروشندگان و تامین‌کنندگان مسئولیت تکنسین داروخانه است.

 شرح شغل برای این نقش می‌تواند شامل سرپرستی کارکنان داروخانه مانند کارمندان یا پرسنل باشد. این نیاز به استقامت، تفکر انتقادی و تمرکز تزلزل ناپذیر دارد

 در اینجا برخی از مهارت هایی که تکنسین های داروخانه در حین کار نیاز دارند آورده شده است:

 توجه به جزئیات

تکنسین های داروخانه مسئول دریافت و تکمیل نسخه ها هستند. آن ها باید به جزئیات مهم مانند مشخصات دارو و دوز مورد نیاز توجه کنند تا از حوادث ناگوار جلوگیری شود. تکنسین های داروخانه باید هنگام گوش دادن به شکایات پزشکی جزئی از مشتریان، جزئیات محور باشند. این به آن ها اجازه می دهد تا در صورت لزوم داروهای موثر بدون نسخه را توصیه کنند. همچنین برای شناسایی داروهای معیوب و نظارت بر موجودی داروخانه به این مهارت نیاز دارند.

مهارت های ارتباطی

تکنسین های داروخانه معمولا اولین نقطه تماس با مشتریان داروخانه هستند. آن ها برای تفسیر شکایات مشتریان و ارائه توصیه های صحیح به مهارت های ارتباطی نیاز دارند. تکنسین‌های داروخانه‌ها همچنین به ‌طور مکرر با تامین‌کنندگان، فروشندگان و نمایندگی ‌های تحویل در هنگام ذخیره ‌سازی مجدد محصولات یا ارسال کالاها ارتباط برقرار می‌کنند. این کارکردها به مهارت های ارتباطی خوب نیاز دارند.

مهارت های سازمانی

تکنسین ها، داروخانه را منظم نگه می دارند. این شامل چیدمان داروها در قفسه ها، سازماندهی فروشگاه، تمیز نگه داشتن محل و سازماندهی سایر سوابق داروخانه است. برای اطمینان از این که داروخانه به شیوه ای هماهنگ کار می کند، به مهارت های سازمانی استثنایی نیاز دارد. این امر یافتن دارو و نظارت بر موجودی داروخانه را آسان تر می کند.

 مهارت های فنی

تکنسین داروخانه هنگام انجام وظایف از ابزارها یی مانند دستگاه شمارش قرص، اتوکلاو و دستگاه پخش مایعات استفاده می کند. علاوه بر این، آن ها از نرم افزاری برای پیگیری موجودی داروخانه و سازماندهی سوابق داروخانه استفاده می کنند. همچنین سیستم های پرداخت را برای پردازش خریدها و چاپ رسیدها اجرا می کنند. تکنسین های داروخانه برای انجام موثر تمام این وظایف به مهارت های فنی نیاز دارند.

 مهارت های ارتباطی

یک تکنسین داروخانه برای ارتباط با مشتریان، فروشندگان و سایر کارکنان داروخانه به مهارت های ارتباطی نیاز دارد. آن ها همچنین برای ارتباط با مشتریان و ایجاد احساس راحتی در آن ها به مهارت های بین فردی نیاز دارند. برخی از مشتریان خریدها یی دارند که آن ها را شرم آور می دانند و به یک تکنسین داروخانه همدل نیاز دارند تا احساس راحتی کنند.

 برای شروع شغلی به عنوان تکنسین داروخانه، باید مراحل زیر را دنبال کنید:

 تکمیل تحصیلات 

اولین قدم برای تبدیل شدن به تکنسین داروخانه، تکمیل تحصیلات دبیرستانی است. هنگامی که دیپلم دریافت کردید، می توانید برای برنامه ای در زمینه فناوری داروسازی در یک موسسه موجود درخواست دهید. این برنامه ها معمولاً یک سال طول می کشد. همچنین می توانید مدرک دانشگاهی را انتخاب کنید که دو سال طول می کشد.

​بیشتر بخوانید: بهترین دوره تکنسین داروخانه در اصفهان 

 قبولی در آزمون صلاحیت

مرحله بعدی قبولی در آزمون صلاحیت است. باید هر دو بخش امتحان را بگذرانید. پس از آن PEBC برای شما گواهی صادر می کند. این نشان می دهد که استاندارد ملی صلاحیت سطح ابتدایی را برآورده کرده اید. آزمون صلاحیت ها را بر اساس الزامات صلاحیت های حرفه ای برای تکنسین های داروسازی در هنگام ورود به عمل آزمایش می کند. دانش آموزان بین المللی قبل از این که بتوانند آزمون PEBC را انجام دهند باید فرآیند ارزیابی را طی کنند.

تکمیل ثبت نام 

 کار پیدا کنید

مرحله بعدی درخواست کار است. به عنوان مثال، تکنسین داروخانه می تواند در بیمارستان، داروخانه یا کلینیک کار کند. به طور معمول، تکنسین های سطح ابتدایی تحت آموزش های حین کار قرار می گیرند. مقدار آموزشی که تحت آن قرار می گیرید بستگی به شرایط دارد و ممکن است بین چند روز تا یک ماه طول بکشد.

 اکنون که به این سوال پاسخ دادیم که ‘ تکنسین داروخانه چه کاری انجام می دهد’ و مهارت های مورد نیاز به عنوان تکنسین داروخانه را بررسی کردیم، بهتر می توانید تصمیم بگیرید که آیا این مسیر شغلی است که می خواهید دنبال کنید یا خیر.

برگردان به فارسیمحدودیت های تکنسین دارو خانه

برخی محدودیت هایی در شغل تکنسین داروخانه دیده می شود. این کار محدودیت سنی و جنسی ندارد ولی برخی فاکتور های مهارتی وجود دارند که محدودیت هایی برای تکنسین ها ایجاد می کنند. او باید دارای مهارت هایی باشد که به خصوص است و در استخدام او بسیار موثر است اما آیا می تواند تکنسین این مهارت را نداشته باشد ولی در ادامه کار آن را کسب کند و در خود توسعه دهد؟

باید بگوییم که برخی از این مهارت ها اکتسابی اند ولی برخی از مهارت ها ذاتی اند که به عنوان محدودیتی برای تکنسین ها  پس دانشجویان باید در ابتدای مسیر بررسی کنند و ببینند که آیا می توانند در این شغله کار ادامه دهد یا نه باید کار دیگری را انتخاب کنند. پیشنهاد ما این است که با کسب اجازه از صاحب دارو خانه ابتدا به صورت رایگان کار کنید و اگر دیدید توانایی انجام این کار را دارید، میتوانید به وظایف تکنسین داروخانه عمل کنید و از آن لذت می برید ادامه دهید. مهارت های مورد نیاز این کار عبارتند از:

1.اولین مهارت مهم توانایی ایستادن روی پا به مدت طولانی است

این مهارت برای تکنسین ها بسیار مهم است. آن ها باید بتوانند برای مدت های طولانی سر پا بایستند و این برای آن ها بسیار مهم است. اگر این توانایی را ندارید یا باید تلاش کنید و روی خود کار کنید تا آن مهارت را به دست آورید چرا که با نداشتن این مهارت نخواهی توانست روی کار خود تمرکز کنید.

2.دومین مهارت بسیار مهم توانایی داروشناسی است

دارو ها گستره بسیار زیادی دارند. انواع اقسام دارو ها با اسم های عجیب و سخت و طولانی. شما باید بتوانید اکثر دارو ها را به یاد داشته باشید و اشتباه نکنید چرا که اشتباه شما می تواند جان بیمار را به خطر بیاندازد. پس باید بتوانید دارو ها را حفظ کرده و به موقع تحویل بیمار دهید.این مهارت، مهمترین مهارت تخصصی نسخه پیچ ها یا تکنسین ها داروخانه است.بنابراین تکنسین ها باید حافطه قوی داشته باشند یا در جهت افزایش آن بکوشند. این مورد یکی از مهم ترین وظایف تکنسین داروخانه است.

3.مهارت سوم مهارت نسخه خوانی است

پزشکان برای جلوگیری از خودتجویزی بیماران وجلوگیری از آن با خط مخصوصی این نسخه ها را تهیه می کنند.شما به عنوان یک تکنسین دارو خانه باید بتوانید این خط را بخوانید. البته به طور کامل به شما این خط را در دوره آموزشی به شما یاد خواهند داد و به سادگی یاد خواهی گرفت.

4.مهارت چهارم ارتباط موثر با مشتری است

شما به عنوان یک تکنسین داروخانه، باید بتوانید با مشتری به گرمی ارتباط گذاشته و ارتباط خوبی برقرار کنید، به حرف های او کامل گوش کرده و مطابق نیاز های او محصول را به او مطابق نیاز های او به تحویل می دهید.

5.پنجمین وظایف تکنسین داروخانه آشنایی با بیمه و چانه زنی است .

شما به عنوان ، گاهی وقت ها با مشتری هایی روبرو می شوید که کالا یا داروهایی را می خواهند که بیمه آن ها را به عنوان پوشش خود قبول نمی کند. یا با درصد های خاصی که مد نظر مشتری نیست پوشش بیمه را ارائه می کند.

در این شرایط باید بتوانید به راحتی با مشتری حرف زده و او را قانع کنید و با او سر قیمت چانه بزنید تا قیمت مصوب را بتوانید از او دریافت کنید. البته این مرحله باید با احترام انجام گیرد.

این مهارت ها مهمترین مهارت های مورد نیاز برای تکنسین های عزیز است، مطمعنا برخی مهارت های دیگر نیز وجود دارد که همه باید طی کارباید بتوانند یاد بگیرند و به مراتب بالاتر شغلی دست پیداکنند. با در نظر گرفتن تمامی موارد مرتبط با وظایف تکنسین داروخانه شما میتوانید  را سپری کنید و در حداقل زمان ممکن به درآمد و جایگاه شغلی خوبی برسید. جهت آموزش ویدیویی تکنسین داروخانه در آپارات می توانید به سایت ما مراجعه کنید

 

 

دکمه بازگشت به بالا