اقتصادیکسب و کار ویژه

جدیدترین ترفندهای کلاهبرداری استارتاپ کانادا

دریافت ویزای استارتاپ یک روش عالی برای است؛ اما ماهیت این ویزا به گونه‌ای است که فرصت سودجویی را به کلاهبرداران مهاجرتی می‌دهد. تا جایی که امروز پدیده‌ای به نام کلاهبرداری استارتاپ کانادا بر سر زبان‌ها افتاده است!در این مقاله جدیدترین ترفندهای کلاهبرداران مهاجرتی را در پروسه اخذ ویزای استارتاپ کانادا با شما در میان می‌گذاریم. اگر سؤالی درباره این ویزا دارید، در بنویسید؛ همچنین می‌توانید برای دریافت مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید.

Canada's latest scam scams

فرم ارزیابی جدید

در این مقاله قصد نداریم درباره شرایط ویزای استارت‌آپ توضیح دهیم؛ اگر هنوز درباره این ویزا اطلاعات کافی ندارید، به مقاله مراجعه کنید. در این مطلب می‌خواهیم بگوییم که چطور ممکن است از شما در پروسه اخذ ویزای استارتاپ کانادا کلاهبرداری شود؟ هنگام عقد قرارداد استارتاپ با وکیل مهاجرت به چه نکاتی باید توجه کنید؟

پیش از اینکه به طور ویژه درباره کلاهبرداری در پرونده‌های ویزای استارتاپ کانادا صحبت کنیم، ابتدا نگاهی مختصر به موضوع کلاهبرداری مهاجرتی می‌اندازیم:

کلاهبرداری مهاجرتی – چرا و چگونه؟

زمانی میل به مهاجرت فقط در بین قشر دارا و ثروتمند جامعه ایرانی وجود داشت؛ اما امروز اشتیاق به مهاجرت همه طبقات جامعه را فراگرفته است. تصمیمی که اغلب تحت تأثیر عوامل اقتصادی و اجتماعی گرفته می‌شود؛ ایرانیان به امید ساختن یک زندگی جدید و تضمین آینده فرزندان خود وارد مسیر دشوار مهاجرت می‌شوند.

همین موج شور و اشتیاق باعث شده است که این روزها شرکت‌های مهاجرتی بسیاری در کشور تأسیس شوند. یک جست‌وجوی ساده در اینترنت نشان می‌دهد که در سال‌های اخیر تأسیس مؤسسات مهاجرتی و افرادی که عناوینی مثل مشاور مهاجرت و وکیل مهاجرت را یدک می‌کشند، در ایران چه رشد فزاینده‌ای داشته است.

اگرچه در این میان شرکت‌های مهاجرتی معتبر و وکلای متعهد نیز در حال فعالیت هستند، اما با توجه به این واقعیت که نامعتبر بیش‌ترین ضربه را به طبقه آسیب‌پذیر جامعه وارد می‌سازد، اطلاع‌رسانی در خصوص کلاهبرداران مهاجرتی لازم به نظر می‌رسد. متأسفانه برخی افراد همه دارایی خود را برای مهاجرت صرف می‌کنند و زمانی متوجه می‌شوند قربانی یک کلاهبرداری شده‌اند که بسیار دیر شده است.

ما در این مقاله به طور تخصصی به موضوع کلاهبرداری استارتاپ کانادا می‌پردازیم. این بدین معنی نیست که در مورد گرفتن ویزاهای دیگر امکان کلاهبرداری از متقاضیان مهاجرت وجود ندارد؛ اما ماهیت ویزای استارتاپ کانادا به گونه‌ای است که کلاهبرداران مهاجرتی می‌توانند از آن سوء‌استفاده کنند.

پروسه دریافت ویزای استارت آپ کانادا به این ترتیب است که فرد یک بیزینس پلن (طرح تجاری) تهیه می‌کند و آن را برای یک شرکت سرمایه‌گذار در کانادا می‌فرستد. شرکت موردنظر طرح او را بررسی می‌کند و اگر این طرح موردتأیید باشد، برای متقاضی یک نامه حمایتی صادر می‌کند که به آن گفته می‌شود.فردی که لتر آف ساپورت داشته باشد، می‌تواند برای گرفتن اقامت دائم کانادا اقدام کند؛ اما توجه کنید که اداره مهاجرت در زمان صدور اقامت دائم سخت‌گیری زیادی به خرج می‌دهد. فقط متقاضیانی اقامت می‌گیرند که ایده تجاری آن‌ها به طور واقعی قابل اجرا باشد و قابلیت تولید محصول را داشته باشد.

انواع ترفندهای کلاهبرداری استارتاپ کانادا

برای پاسخ به سؤال بالا باید انواع ترفندهای کلاهبرداران مهاجرتی برای فریب متقاضیان ویزای استارتاپ کانادا را مرور کنیم:

کلاهبرداری با دریافت نامه حمایتی بدون تولید محصول

به عنوان یک متقاضی باید بدانید که مهاجرت به کانادا از طریق استارتاپ دو مرحله دارد:

  1. دریافت نامه حمایت (لتر اف ساپورت) از یک شرکت سرمایه‌گذار در کانادا
  2. دریافت ویزای استارتاپ کانادا

بنابراین «لتر آف ساپورت»، ویزا نیست؛ بلکه یک نامه حمایت است که برای درخواست ویزای استارتاپ کانادا باید آن را داشته باشید. داشتن لتر آف ساپورت به‌هیچ‌وجه تضمین نمی‌کند که برای شما ویزا صادر شود. زمانی که با یک قرارداد می‌بندید، به تمایز «لتر آف ساپورت» و «ویزا» دقت کنید؛ وکیل باید تا مرحله دریافت ویزا در کنار شما باشد.

توجه کنید دریافت لتر آف ساپورت قبل از اجرای بیزینس استارت‌آپی در کانادا (تولید محصول) هم ممکن است اما در این حالت هیچ تضمینی برای گرفتن اقامت کانادا وجود ندارد؛ حتی احتمالاً غیرممکن باشد. این در حالی است که متقاضی حق‌الوکاله دریافت ویزا را به شرکت مهاجرتی پرداخت کرده است!

این روش یکی از ترفندهای رایج برای سوءاستفاده مالی از متقاضیان ویزای استارتاپ است که توسط کلاهبرداران مهاجرتی انجام می‌شود. کلاهبرداری استارتاپ کانادا زمانی که متقاضی درک کافی از تفاوت ویزا و لتر آف ساپورت ندارد، به راحتی اتفاق می‌افتد.

کلاهبرداری با ادعای تبانی با سرمایه‌گذار کانادایی

یکی از شگردهای کلاهبرداری در پرونده‌های استارتاپ کانادا این است که وکیل ادعا می‌کند در ازای مبلغی پول می‌تواند با شرکت‌های سرمایه‌گذار در کانادا (انجل، ونچر یا انکوباتور) تبانی کند و نامه حمایت بگیرد؛ اگر چنین چیزی شنیدید، مطمئن باشید که هدف یک کلاهبرداری قرار گرفته‌اید. این کار ممکن نیست!

توجه کنید که این شرکت‌ها از طرف اداره مهاجرت کانادا تعیین شده‌اند و بسیار بعید است که با یک شهروند خارجی تبانی کنند؛ حتی به فرض محال اگر یک شرکت کانادایی در ازای دریافت پول برای شما نامه حمایتی صادر کند، بدون شک با این نامه نمی‌توانید اقامت بگیرید؛ اداره مهاجرت در مرحله صدور ویزا به کمک افراد متخصص بیزینس پلن شما را ارزیابی می‌کند.

کلاهبرداری استارتاپ کانادا با فروش ایده

حتماً تا به حال با تبلیغاتی مثل فروش ایده استارتاپ کانادا یا خرید ایده استارتاپی مواجه شده‌اید؛ توجه کنید افرادی که چنینی تبلیغاتی انجام می‌دهند یا ایده خود را به چند نفر می‌فروشند یا اصلاً ایده آن‌ها استارتاپی نیست! به دو نکته دقت داشته باشید:

  1. چطور شخصی ممکن است در چند حوزه غیرمرتبط ایده داشته باشد؟!
  2. به هیچ عنوان تنها با داشتن یک ایده و بیزینس پلن ویزای استارت آپ کانادا نمی‌گیرید؛ نکته مهم را فراموش نکنید: روی ایده استارتاپی شما باید کار شده باشد و برای آن بازاریابی انجام داده باشید.

بنابراین پیشنهاد فروش ایده استارتاپ به قیمت گزاف یک کلاهبرداری مهاجرتی بزرگ است!

کلاهبرداری با ادعای عدم نیاز به مدرک زبان

برای مهاجرت به کانادا از طریق استارتاپ باید حداقل نمره آیلتس 5 داشته باشید. ارائه مدرک زبان از همان شروع پروسه (یعنی زمانی که درخواست شما سابمیت می‌شود) نیاز است؛ بدون مدرک زبان امکان ارسال درخواست برای اداره مهاجرت کانادا وجود ندارد.اگر یک مؤسسه مهاجرتی به شما گفت که بدون مدرک زبان پرونده شما را ارسال می‌کند و پروسه شما را به جریان می‌اندازد، فریبکار است؛ در واقع تنها چیزی که در این حالت به جریان می‌افتد، یک کلاهبرداری مهاجرتی است که شما قربانی آن هستید!

کلاهبرداری با درخواست حق‌الوکاله ناچیز

گرفتن ویزای استارتاپ کانادا ساده نیست؛ واقعیت این است که اگر یک شرکت مهاجرتی متخصصین توانمندی نداشته باشد، نمی‌تواند متقاضی را از این مسیر به اقامت دائم کانادا برساند.

بعضی از مشاورین مهاجرتی و شرکت‌ها اساساً نمی‌توانند ویزای استارتاپ بگیرند! به همین خاطر هم دستمزدهای بسیار ناچیز پیشنهاد می‌دهند. متقاضی به دلیل مبلغ پایین حق‌الوکاله با آن‌ها قرارداد می‌بندد و پول را پرداخت می‌کند؛ اما از آنجا که شرکت مهاجرتی هیچ تخصصی ندارد، هرگز ویزای استارتاپ کانادا را به دست نمی‌آورد.اگر تصمیم به مهاجرت دارید، دقت کنید که در دام کلاهبرداران استارتاپ کانادا نیفتید؛ چون داشتن یک بار ریجکتی ویزا، شانس شما را در درخواست‌های بعدی بسیار کاهش می‌دهد.

کلاهبرداری با ادعای ویزای تضمینی کانادا

دقت کنید که هیچ فرد یا شرکتی نمی‌تواند قبولی ویزای استارتاپ کانادا را تضمین کند؛ در واقع موفقیت در هیچ کدام از برنامه‌های مهاجرتی کانادا به طور 100 درصد قابل پیش‌بینی نیست. هر زمان که وعده ویزای صددرصد تضمینی استارتاپ را شنیدید، فوراً یاد کلاهبرداری استارتاپ کانادا بیفتید!برخی از کلاهبرداری‌ها با ساده‌سازی پروسه اخذ ویزا و مهاجرت انجام می‌شود. وکیل یا مؤسسه غیرمعتبر به شما می‌گوید که دریافت ویزا استارتاپ کانادا به شرایط دشواری نیاز ندارد؛ آن‌ها ادعا می‌کنند که به پروسه مسلط هستند و ویزای تضمینی می‌گیرند!

???? شما باید واقع‌بین باشید و بدانید که هیچ تضمینی در مهاجرت و دریافت اقامت وجود ندارد؛ فراموش نکنید که باید برای دریافت ویزا پول پرداخت کنید نه برای خریدن رؤیا!

پیشگیری از کلاهبرداری استارتاپ کانادا

دریافت ویزای استارتاپ کانادا بدون وکیل هم ممکن است. برای اداره مهاجرت هیچ فرقی ندارد که متقاضی به تنهایی اقدام کند یا وکیل بگیرد؛ اما از آنجا که پروسه اخذ ویزا در هر پرونده پیچیدگی‌ها و جزئیات خاص خود را دارد، توصیه ما این است که حتماً از یک وکیل کمک بخواهید.

برای پیشگیری از کلاهبرداری استارتاپ کانادا قبل از اینکه با وکیل جلسه داشته باشید، به خوبی درباره ویزای استارتاپ مطالعه کنید؛ هر قدر اطلاعات بیش‌تری درباره شرایط و مراحل اخذ ویزا داشته باشید، کمتر ممکن است که مورد سوءاستفاده مالی کلاهبرداران مهاجرتی قرار بگیرید.معتبرترین منبع برای آشنایی با ویزای استارتاپ سایت رسمی اداره مهاجرت کانادا است؛ همه اطلاعات لازم درباره ویزای استارت‌آپ در این سایت در دسترس است؛ کافی است روی کلیک کنید و به صفحه موردنظر بروید.

خریدو فروش دلار

  1. پلتفرم‌های آنلاین: برخی از پلتفرم‌های آنلاین نیز به شما این امکان را می‌دهند که بتوانید خرید و فروش دلار کانادا را به صورت آنلاین انجام دهید. اما لازم است با دقت از اعتبار این پلتفرم‌ها اطمینان حاصل کنید.
  2. بازارهای ارزی: در برخی از شهرها یا مناطق، بازارهای ارزی وجود دارند که افراد می‌توانند به صورت مستقیم ارزهای خود را با یکدیگر مبادله کنند.

مهمترین نکته این است که هر کدام از این روش‌ها مزایا و معایب خود را دارند. قبل از انتخاب یک روش، به به‌روز بودن نرخ‌ها و هزینه‌های مرتبط با تراکنش‌ها توجه کنید و از منابع قابل اعتماد استفاده کنید. همچنین، می‌توانید با تحقیق و مقایسه قیمت‌ها، بهترین گزینه را برای خود انتخاب کنید.

دکمه بازگشت به بالا