عمومی

ایران مؤثرترین کشور تأمین‌کننده امنیت دریانوردی در خلیج‌فارس است

کنعانی:

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: ایران مؤثرترین کشور تأمین‌کننده امنیت دریانوردی در خلیج‌فارس و آب‌های منطقه‌ای و بین‌المللی است و همواره تضمین‌کننده عبور بی‌ضرر کشتی‌ها و شناورها از تنگه هرمز بوده است.

به گزارش گروه جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا،  ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به اظهارات جان کربی هماهنگ‌کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا در مورد امنیت دریانوردی در خلیج‌فارس و تنگه هرمز گفت: ادعاها و اتهامات تکراری مقامات آمریکایی علیه ایران در ارتباط با امنیت دریانوردی در خلیج‌فارس و تنگه هرمز را کاملاً مردود و بی‌اساس است.

کنعانی افزود: ایران مؤثرترین کشور تأمین‌کننده امنیت دریانوردی در خلیج‌فارس و آب‌های منطقه‌ای و بین‌المللی است و همواره تضمین‌کننده عبور بی‌ضرر کشتی‌ها و شناورها از تنگه هرمز بوده است.

او تصریح کرد: اقدام اخیر به عمل آمده در ارتباط با دو کشتی توقیف شده، به دلیل تخلف این دو کشتی و مستند به احکام قضایی و با هدف مقابله با رفتارها و اقدامات مخل مقررات بین‌المللی دریانوردی بوده است.

کنعانی اظهار کرد: طرح اتهامات ضد ایرانی مقام آمریکایی در حالی صورت می‌گیرد که این کشور طی دهه‌های طولانی با سیاست‌های مداخله‌جویانه و مخرب خود، به ایجاد و تشدید بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه خلیج‌فارس مشغول بوده و اتهام زنی‌های جدید به ایران نیز بهانه‌جویی و با هدف توجیه ادامه و یا افزایش حضور مداخله‌جویانه در منطقه صورت می‌گیرد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: برخلاف اظهارات مقام آمریکایی، این دولت آمریکاست که با توسل به اقدامات مغایر با حقوق دریاها و توقیف و ضبط برخی محموله‌های نفتی ایران در آب‌های آزاد بین‌المللی، امنیت دریانوردی و تجارت رسمی و بین‌المللی را به مخاطره می‌اندازد و با گستاخی تمام ایران را متهم می‌کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران گسترده‌ترین مرز و بیشترین منافع و مسئولیت را در حفظ و تأمین امنیت در منطقه خلیج‌فارس و تنگه هرمز دارد و حضور و اقدامات بی‌ثبات کننده نیروهای آمریکایی، مسئولیت ایران در تضمین امنیت منطقه و تنگه هرمز و نیز برخورد با متخلفین و قانون‌شکنان را دوچندان می‌سازد.

کنعانی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران ادامه حضور نیروهای نظامی خارجی در آب‌های خلیج‌فارس را تهدیدی علیه امنیت دریانوردی در این پهنه آبی راهبردی می‌داند و بر این باور است که کشورهای منطقه توانایی پاسداری از صلح و امنیت دریانوردی در آن بدون حضور بیگانگان را دارند.

دکمه بازگشت به بالا