سلامت و دانش

عقب ماندگی نظام سلامت در توسعه طب سنتی

وی ادامه داد: در ایران ، با وجود پیشرفت هایی که در سال های اخیر داشته ایم و گام هایی که تاکنون برداشته شده است ، اما به دلیل حاشیه های ایجاد شده ، حتی از نظر سیستم بهداشتی از نظر دستورالعمل ها و الزامات جهانی بهداشت ، کمی از برنامه عقب مانده ایم. استراتژی هر دهه در توسعه طب سنتی عقب می افتد.

به گزارش دکترنامه ، دکتر مرتضی مجاهدی وی با اشاره به لزوم توسعه طب سنتی و مکمل در کشور گفت: در دهه های اخیر با تاکید و برنامه های راهبردی سازمان بهداشت جهانی از همه کشورها خواسته شده است که طب مکمل و سنتی خود را توسعه دهند که از این میان ایران این مطالبات داخلی از مراجع طب سنتی و عموم مردم در حال افزایش است و باعث می شود سیستم و سیستم مراقبت های بهداشتی ما توجه ویژه ای به احیای علمی و دانشگاهی طب ایرانی داشته باشند.

وی افزود: بر این اساس از سال 2007 زمینه طب سنتی ایران در تعدادی از دانشگاه های علوم پزشکی کشور شکل گرفت و آموزش طب سنتی ایرانی به صورت هدفمند و علمی آغاز شد که تا امروز ادامه دارد. . ” نتایج بالینی و تحقیقی نیز برای اثبات اثربخشی روش تشخیصی در طب ایرانی انجام شد.

این عضو دانشکده پزشکی دانشگاه بابل در مورد رویکرد محافل علمی جهان و سازمان بهداشت جهانی برای توسعه طب مکمل و جایگزین ، گفت: سازمان بهداشت جهانی یک استراتژی 10 ساله برای توسعه علمی و سیستماتیک طب سنتی برای چندین دهه. و بیشتر از نظر علمی ، تأکید و تأکید می شود که طب سنتی محدودیت ها و هزینه های شدیدی دارد ، در برخی نقاط در دسترس نیست و برای برخی بیماری ها به اندازه کافی موثر نیست. از سوی دیگر ، دسترسی مردم و نگرش های فرهنگی بسیاری از مردم به طب سنتی و مکمل بیشتر است و افراد می توانند با رعایت اصول سبک زندگی مربوط به طب سنتی یا استفاده از روش های درمانی ساده ، با هزینه کمتری به نتایج خوبی برسند.

وی افزود: “سازمان بهداشت جهانی همه این موارد را وابسته به سیستم بهداشتی کشور می داند تا اسناد و مدارک لازم را برای درمانهای سنتی و مکمل ، انجام آزمایشات بالینی ، آزمایشات بالینی ، کارهای آزمایشگاهی و فعالیتهای تحقیقاتی و با اسناد علمی تهیه کند. . ” ، ارائه قابلیت و اثربخشی این روش به جامعه علمی و ادغام آن در سیستم بهداشتی آنها.

مجاهدی با بیان اینکه بسیاری از دانشگاه های کشورهای توسعه یافته موضوعی را تحت عنوان پزشکی یکپارچه مطرح کرده اند ، گفت: در بخش های بیمارستان این کشورها ، وقتی بیمار مراجعه می کند ، پس از تشخیص بیماری ، گروهی از متخصصان طب سنتی و عمومی موافقت می کنند و درمان بیماری ، ترکیبی از روشهای طب مکمل و روشهای متداول مورد توافق قرار می گیرد و خدمات بهداشتی به بیماران در فضایی سالم از نظر علمی و داروهای یکپارچه ارائه می شود.

وی گفت: “چندین کشور مانند چین ، کره و چند کشور آسیای جنوب شرقی ، حتی کشورهای اروپایی-آمریکایی پیشرو هستند.” آنها مواد مخدر نیستند ، آنها از نظر علمی مدیریت و توسعه می یابند.

وی افزود: در ایران برخلاف پیشرفت هایی که در سال های اخیر داشته ایم و اقداماتی که تاکنون انجام شده است ، به دلیل حاشیه های ایجاد شده ، کمی تأخیر داریم ، حتی سیستم بهداشتی ما از نظر دستورالعمل ها و الزامات که باید سازمان بهداشت جهانی یک استراتژی دارد. ” از توسعه پزشکی سنتی یک دهه عقب است.

وی افزود: متأسفانه ما در جامعه پایین شاهد جریان آشفته و آشوبی هستیم که با ادعای طب سنتی یا طب اسلامی و سوء استفاده از اعتقادات مذهبی مردم در حالی که تحصیلات علمی ندارند یا خیر ، در طب مردم تداخل ایجاد می کند. دارای مجوز قانونی

مجاهدی خاطرنشان می کند: این مشکل به این دلیل ایجاد شده است که حفاظت از سیستم بهداشتی ما در سال های گذشته این تقاضای بالا را پیش بینی نمی کرد و در حال حاضر محافل علمی و حقوقی ما پاسخگوی نیازهای مردم نیست.

معاون وزیر ایران و پزشکی کمکی وزارت بهداشت با اشاره به برگزاری دومین جشنواره طب ایرانی در آبان ماه سال جاری گفت: ارائه فعالیت های علمی برجسته و معرفی محققان موفق در این رویداد و زمینه سازی برای پیشرفت بیشتر در توسعه این دانشکده پزشکی

مجاهدی با بیان اینکه امسال به دلیل شرایط همه گیر کرونا ، بخش خاصی از کووید 19 دیده شده است ، گفت: تحقیقات و پروژه های برتر انتخاب و از برندگان تجلیل می شود.

به گفته وبدا ، حزب وی امیدوار است: “انشاء الله ، با این فعالیت علمی ، ما می توانیم تحقیقات مبتنی بر شواهد بالینی و آموزش های مرتبط را ایجاد کنیم تا زمینه ای برای اجرای اسناد بالادستی فراهم کنیم و نیازهای جامعه را برآورده کنیم. . “

شایان ذکر است دومین جشنواره طب ایرانی در تاریخ 10 نوامبر ، همزمان با روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه ، برگزار می شود. مهلت ثبت نام و ارسال آثار از 11 تیر آغاز شده و تا 15 اکتبر 2014 ادامه خواهد داشت. علاقه مندان برای شرکت در جشنواره می توانند برای مطالعه فراخوان به وب سایت جشنواره طب ایرانی به آدرس http://pmfestival.ir مراجعه کنند. ثبت نام.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا