سلامت و دانش

کمبود نیرو؛ اصلی‌ترین مشکل پرستاری کشور/ انتقاد از سهمیه واکسن پرستاران

معاون توسعه و مدیریت منابع سیستم های سازمان نظام پرستاری با تأکید بر اینکه مشکل اصلی کمبود نیرو مشکل پرستاری کشور است ، به مشکل دیگری نیز اشاره کرد و گفت: متأسفانه وقتی می گوییم بی عدالتی در نظام سلامت موج می زند ، در واکسیناسیون سیستم بهداشت دیده می شود. “و ما دیدیم که گروه خاصی از همکاران سیستم بهداشت ، به ویژه پزشکان ، جیره های ویژه ای دریافت کردند ، اما هنوز پرستارانی بودند که واکسن دریافت نکردند.

حمیدرضا عزیزی در گفت وگو با دکترنامه ، با اشاره به شعار ملی روز جهانی پرستاری یعنی “هویت حرفه ای و همدلی ، رفع موانع خدمت رسانی و تأمین سلامت اجتماعی” ، اظهار داشت: این روز مصادف با تولد فلورانس نایتینگل است که روز جهانی پرستار نامگذاری شده است. ” شعار جهانی امروز “مهمترین صدای پرستار ، چشم انداز آینده مراقبت های بهداشتی” است.

وی در مورد مشکل فعلی جامعه پرستاری گفت: اکنون مانع اصلی مراقبت های پرستاری کمبود نیروی انسانی است. استانداردهایی برای نسبت پرستار به جمعیت و نسبت پرستار به تختخواب وجود دارد که متأسفانه رعایت نمی شود و ما با این ارقام فاصله داریم. وقتی این مسئله حل نشود ، از آن به عنوان یک مانع خدمات یاد می شود که عملکرد همکاران ما را تحت تأثیر قرار می دهد و ممکن است به خدماتی که مردم دارند نرسد.

وی افزود: پرستاری یکی از سخت ترین مشاغل است و همکاران ما انتظار دارند طبق قوانین سخت کوشی با آنها رفتار شود و از حقوق بازنشستگی مناسبی برخوردار باشند ، بنابراین طبق قانون ، پرستاران باید با 20 سال سابقه کار برگردند اما این مشکل این است که کمبود شدید کارمند در این کار وجود دارد. “این قانون همچنین مشکلاتی را ایجاد می کند.

عزیزی ادامه داد: سال گذشته وزارت بهداشت اعلام کرد که بیش از 50 هزار نفر برای استخدام و استخدام در نظر گرفته شده اند و این اقدام را بی سابقه خواند و آزمون های استخدامی در بهمن ماه برگزار شد و اسامی افراد منتخب اعلام شد اما تاکنون هیچ کدام از آنها این افراد استخدام نشده اند و من فکر می کنم مقامات در حال خرید وقت و تعلل هستند تا این مسئله را بر دوش دولت بعدی بگذارند. این تخلیه نیروها با مشکلات فعلی سیستم بهداشت در بحران کرونا سازگار نیست و یک مشکل جدی است موج بیماری ، و به نظر می رسد کمبود مهربانی وجود دارد.

وی در مورد تعداد بیماران و شهدای پرستار توضیح داد: تعداد شهدای جامعه پرستاری حدود 120 نفر و تعداد بیماران حدود صد هزار نفر است.

معاون توسعه سامانه های پرستاری و مدیریت منابع در مورد آخرین پرداخت بهیاران گفت: همکاران ما انتظار دارند این دستور سال گذشته پس از تأکید مقام معظم رهبری مبنی بر اعمال تعرفه خدمات در روز پرستار اجرا شود اما متأسفانه هر دو وزارت بهداشت و شورای مشورتی اسلام با این موضوع همکاری نمی کند و در شرایط خاص کرونا ، که کل جامعه با پرستاران مهربان هستند ، انتظار داریم رفتار مقامات دولتی مشابه باشد. از طرف دیگر ، کرونا دارای یک مهم است تأثیر آن بر اقتصاد سلامت ، و همه ما شاهد کاهش درآمد بیمارستان ها و حقوق و دستمزد کارکنان بوده ایم. سال گذشته با حمایت برنامه سازمان و بودجه و وزارت بهداشت ، حقوق عقب افتاده از حدود یک سال و یک سال کاهش یافت نیمی به حدود 3 یا 4 ماه. درست است که معوقات زمانی کاهش یافته است ، اما تعداد آنها نیز کاهش یافته است ، که امیدواریم منجر به اعمال قوانین شود نرخ خدمات امیدواریم با برگزاری جلسه با شورای عالی بیمه و تلاش ما بتوانیم تعرفه ها را طی چند ماه آینده اجرا و عملیاتی کنیم.

وی بر روند واکسیناسیون پرستاران در برابر تاج تأکید کرد: متأسفانه وقتی می گوییم بی عدالتی در سیستم بهداشتی بیداد می کند ، در واکسیناسیون سیستم بهداشتی نیز نشان می دهد. آنها فعال نیستند و اعضای سیستم پزشکی ، دبیران puskesmas و غیره واکسینه شده اند ، اما هنوز هم پرستارانی هستند که در خط مقدم دفاع هستند ، خصوصاً در بخش های غیر دولتی و واکسینه نشده اند. با این اعتراض یک هفته ای ، روند واکسیناسیون برای کادر پزشکی کمی سریعتر شده است. اما همانطور که گفتم ، دو استاندارد و نابرابری بین پرسنل درمانی وجود دارد و این نابرابری حتی منجر به انتخاب واکسن نیز شده است.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا