عمومی

رئیسی ابزار میدان و عنصر قدرت را مانند گذشته در اختیار ندارد/نوع روابط روسیه با ایران یک رابطه از بالا به پایین است

به گزارش دکترنامه ، محمود شوری درباره سیاست خارجی دولت سیزدهم و دیدگاه های ایران درباره روسیه و چین گفت: باید به نکته مهمی اشاره کنم. آنچه ما می خواهیم و آنچه در نهایت می توانیم انجام دهیم دو چیز متفاوت است. متأسفانه دولت ها همیشه بر خواسته های خود تأکید می کنند و در عمل آنچه می توانند انجام دهند کاملاً چیز دیگری است. بنابراین آنچه دولت ها در سیاست خارجی وعده می دهند در عمل متفاوت است. یکی از ارکان سیاست خارجی احمدی نژاد ، مسئله نگاه به شرق است ، جایی که ما یکی از بدترین دوران روابط را با روسیه داشتیم. حتی از انتقاد مستقیم از رهبران دو کشور صحبت شد. در حال حاضر ، دولت آقای رئیسی همچنین بر مسئله نگاه به شرق تأکید ویژه دارد.

شوری سپس س questionالی پرسید: دوران سلطنت آقای رئیسی از کجا آغاز خواهد شد؟ بحث های منطقه ای ، برجام ، دیپلماسی ، روابط بین الملل و … واقعیت این است عناصر قدرت دولت پاک رئیسی بسیار محدودتر از دولت قبلی است و این کار را برای این دولت سخت می کند و متأسفانه ما در روابط بین الملل به این عناصر توجه نمی کنیم. دنیای روابط بین الملل دنیای قدرت است و در نهایت ابزار تعیین کننده قدرت خواهد بود. همین امر در مورد شرق نیز صادق است ، چه ابزارهایی برای جذب چین و روسیه داریم؟ یکی از مشکلات در این زمینه رفتار محتاطانه روسیه است که در واقع دو عامل دارد ؛ اقدامات وی به حدی نرسید که منجر به تنش با ایالات متحده شود. موضوع دیگر این است که ماهیت روابط روسیه با ایران از بالا به پایین است. یعنی رابطه قدرت بزرگ با قدرت میانی. بنابراین ، روسیه نمی خواهد روابط مساوی با ما برقرار کند زیرا ایران علاقه مند است. وقتی ایران درباره روابط استراتژیک با روسیه و چین صحبت می کند ، در واقع خود را در موقعیت برابر با خود قرار می دهد یا خود را تعریف می کند. اما این چیزی نیست که روسیه و چین به آن علاقه مند باشند.

وی تصریح کرد: به هر حال ، آنچه در روابط ایران با چین و روسیه اتفاق می افتد ، مستقیماً با آنچه در روابط ایران با غرب اتفاق می افتد ، ارتباط دارد و همچنین بسیار مهم است که ایران تا چه حد می تواند عناصر را تأمین کند. قدرت خود را تقویت کنید. بنابراین می بینیم که دولت پاک رئیسی نیز با این مشکل مواجه است. علاوه بر این ، آقای رئیسی مانند قبل تجهیزات میدانی ندارد. در سال 2014 و ظهور داعش ، ایران فرصت خوبی برای استفاده از زمین و حضور در منطقه داشت ، اما اکنون این فرصت از دست رفته است و دولت مستقر در عراق ممکن است در همه جبهه ها با ایران همسو نباشد. همین امر را می توان در مورد سوریه و دیگر کشورهای منطقه نیز بیان کرد. این امر به این دلیل است که عنصر قدرت ایران روز به روز کاهش می یابد و این مستقیماً بر روابط ایران با روسیه و چین تأثیر می گذارد. روسیه در روابط خود با دیگر کشورها نگاه ویژه ای به عناصر قدرت دارد و اگر احساس کنند روابط با یک کشور بی سود و گران است ، مطمئناً کمک چندانی به آن کشور نمی کند و البته. این مهمترین چالشی است که ایران در روابط آینده خود با روسیه با آن روبرو خواهد شد.

مشروح گفتگو را بخوانید:
اولویت های سیاست خارجی در وزارت امیرعبداللهیان باید چگونه باشد؟

310311

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا